افتتاح 5 واحد بوم‌گردی تا یک‌ماه آینده در خراسان جنوبی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به اقدامات این اداره کل در سال ۹۴، از  افتتاح 5 واحد بوم‌گردی تا یک‌ماه آینده در استان، بازدید 700 گردشگر خارجی از آثار تاریخی روستای دهسلم، مرمت 30 منزل تاریخی با مشارکت صاحبان آن و ... خبر داد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، حسن رمضانی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به مناسبت هفته میراث فرهنگی برگزار شده بود، اظهار داشت: حفاظت از میراث فرهنگی اشاعه صنایع دستی و معرفی جاذبه‌های گردشگری نیازمند به اطلاع‌رسانی و ایجاد فهم اجتماعی است.
وی گفت: ما اگر نتوانیم آحاد مردم را با خود در حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی همراه کنیم به طور قطع نخواهیم توانست به اهداف خود برسیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: وقتی می‌توانیم مردم و جامعه را با خود همسو کنیم و از توان آن‌ها برای حفاظت اجتماعی و تاریخ و اشاعه میراث فرهنگی و صنایع دستی استفاده کنیم که اطلاع‌‌رسانی دقیق انجام شود.
رمضانی با اشاره به عملکرد اداره میراث فرهنگی استان در سال گذشته، تصریح کرد: اداره ‌کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی در میان 31 استان کشور رتبه نخست را بر اساس ارزیابی‌های دفتر ارزیابی و عملکرد سازمان میراث فرهنگی کشور کسب کرده است.
وی ادامه داد: همچنین خراسان جنوبی رتبه نخست را در بین تمام استان‌های کشور در ثبت میراث طبیعی داشته و در سال گذشته بیشترین آثار طبیعی در استان به ثبت رسیده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 20 اثر طبیعی و 16 بنا و محوطه تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
رمضانی با اشاره به بافت تاریخی اصفهک اظهار کرد: متأسفانه این بافت سال‌ها مورد بی‌مهری مسؤولان قرار گرفته بود اما میراث فرهنگی استان توانست با همکاری دانشجویان و اساتید گروه معماری از دانشگاه آزاد تهران و دانشگاه آزاد یزد نسبت به بازسازی بعضی از بناها و بافت‌های تاریخی اصفهک اقدام کند.
وی افزود: خوشبختانه این بازسازی، نمونه‌ای با ارزش از مشارکت مردم و دانشگاه و متولیان میراث فرهنگی بود و اکنون نیز این بافت تاریخی در جشنواره میراث معماری در ونیز ایتالیا شرکت داده شده است که امیدواریم با دفاع مناسبی که استان از این بافت ارزشمند و تاریخی می‌کند حائز رتبه شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: جشنواره معماری هر ساله در ونیز ایتالیا برگزار می‌شود و کارهای عمده‌ای از سراسر جهان در این جشنواره به نمایش گذاشته می‌شود.
رمضانی با بیان اینکه هشت واحد بوم‌گردی در خراسان جنوبی در حال احداث است، تصریح کرد: واحدهای بوم‌گری فضاهای اقامتی هستند که در خانه‌های تاریخی بعد از بازسازی شکل می‌گیرد.
وی با بیان اینکه سه واحد بوم‌گردی آماده افتتاح است که در ایام نوروز پذیرای مسافران نوروزی نیز بوده است، اضافه کرد: همچنین پنج واحد بوم‌گردی نیز تا یک ماه آینده افتتاح می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: جلوگیری مهاجرت روستاییان، دیده شدن ارزش‌های معماری و جذب گردشگر بیشتر به استان از اهداف احداث واحدهای بوم‌گردی است.
رمضانی خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی به 22 مورد بوم‌گردی در روستاهایی مانند چنشت، دهسلم، اصفهک، نایبند، دیهوک و باغستان علیا و سفلی مجوز داده شده که عمدتاً این موارد برای خانه‌های تاریخی با معماری بومی است.
وی یادآور شد: طی تفاهمی که سازمان میراث فرهنگی کشور با صنعت کارآفرینی امید داشته برای این موارد تا سقف 100 میلیون تومان و با بهره چهار درصد وام قرض‌الحسنه داده می‌شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: بر اساس مطالعات باستان‌شناسی انجام شده در کشور یک‌میلیون و 500 هزار اثر تاریخی وجود دارد که از این تعداد 40 هزار اثر در فهرست آثار تاریخی ثبت شده است.
رمضانی با بیان اینکه در استان 800 اثر تاریخی و فرهنگی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: در سال گذشته پایگاه میراث طبیعی بیابان لوت در استان ایجاد شد و کار تهیه پرونده ثبت جهانی بیابان لوت توسط این پایگاه انجام شد که امیدواریم در تیرماه جاری پرونده ثبت جهانی قنات بلده و کویر لوت در مجمع جهانی یونسکو طرح شود و با تعداد زیاد آرا ثبت شود تا دو اثر دیگر نیز به آثار فرهنگی و تاریخی استان اضافه شود.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته تا فروردین سال جاری 700 نفر گردشگر خارجی از آثار تاریخی روستای دهسلم بازدید کردند، ادامه داد: دو خانه بومی در روستای دهسلم در حال تجهیز و مرمت است که تبدیل به فعالیت‌های پژوهشی پایگاه خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی گفت: حضور گردشگران خارجی در آن منطقه تبعات مثبت اقتصادی دارد و سبب می‌شود تا روستاییان مهاجرت نکنند و به ارزش‌های زندگی در دهسلم بیشتر پی‌ببرند.
رمضانی افزود: سال گذشته کار تهیه پرونده ثبت قنات بلده انجام شد و ارزیابان یونسکو از این قنات بازدید کردند که مورد رضایت آن‌ها قرار گرفت و امیدواریم در تیرماه جاری قنات بلده فردوس در آثار میراث فرهنگی جهان به ثبت برسد.
وی با اشاره به اینکه یکی از راه‌های ارائه خدمات مناسب به مردم توسعه یافتن ادارات میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، افزود: با پیگیری‌های لازم در این زمینه ایجاد اداره میراث فرهنگی شهرستان‌های بیرجند و فردوس ابلاغ شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به مرمت ارگ کلاه فرنگی بیرجند، تصریح کرد: در طول سال‌های اخیر در اثر مداخلات غیر اصولی آسیب‌های زیادی به این ارگ وارد شده است که در حال حاضر در حال مرمت و بازسازی است.
رمضانی از واگذاری باغ شوکت آباد به سرمایه گذار جدید خبر داد و افزود: مراحل مذاکره و توافق با اداره اوقاف و امور خیریه به اتمام رسیده است و امیدواریم در آینده شاهد تبدیل شدن این مکان به متل باشیم.
وی ادامه داد: نیاز سرمایه گذاری در این مکان بیش از دو میلیارد تومان در مراحل اولیه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ضمن اشاره به هفته میراث فرهنگی از ۲۵ اردیبهشت ماه لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه، یادآور شد: ادای احترام به شهدا، برپایی نمایشگاه عکس مرمت، برپایی مراسم ویژه کودکان و تجلیل از کارشناسانی که در ثبت و مرمت بناهای تاریخی تلاش کردند از مهم‌ترین برنامه‌های اداره میراث فرهنگی در این هفته است.
وی با بیان اینکه مردم خراسان جنوبی به لحاظ میراث معنوی از جایگاه رفیعی برخوردارند، افزود: به همین منظور برپایی مسابقه عکس میراث معنوی از دیگر برنامه‌های اداره میراث فرهنگی در این هفته است.

انتهای پیام/

کد خبر 1395022559