جلیل بالایی به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه معرفی شد

مراسم معارفه  جلیل بالایی به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه برگزار شد.
\n
به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، این مراسم با حضور اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی و سید محسن دلبری مدیرکل دفتر هماهنگی و استان های سازمان و  یوسف شاه حسینی معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه و جمعی از مدیران و مسئولین استان و کارکنان اداره کل میراث فرهنگی استان در محل سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.
\n

 اسدالله درویش امیری معاون امور مجلس، حقوقی و امور استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور در این مراسم با اشاره به اینکه شهر کرمانشاه در دهه 60 دنیایی از تاریخ را با خود به همراه دارد، افزود: استان کرمانشاه، استانی است که در طول دوران دفاع مقدس مانند کوه در مقابل دشمن ایستاد و سرآمد شهیدان آن شهید شیرودی و شهید والا مقام آیت الله اشرفی اصفهانی می باشد.
وی به نقش آیت الله اشرفی اصفهانی دربرکناری دولت بنی صدر در اوایل انقلاب پرداخت و گفت: در زمان آغاز تشکیل اولین دولت بعد از دولت موقت که با انتخابی نادرست و ناصحیح دچار چالش شده بود و به اختلافات و تفکرات دولت وقت  دامن می زد آیت الله اشرفی اصفهانی به همراه ائمه جماعت استانهای یزد، شیراز، اصفهان  و تبریز که بعدها در محراب شهید شدند در منزل آیت الله فاضل لنکرانی جمع شده و ضمن رصداوضاع چند نقطه از کشور نامه ای به محضر امام خمینی (ره) نوشتند و طرح عدم کفایت سیاسی رئیس حمهور را پیشنهاد دادند.
معاون معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با بیان اینکه از شهر تاریخ ساز کرمانشاه مردی چون اشرفی اصفهانی در سرنوشت انقلاب سهیم بود، اظهار داشت: اکنون نیز شهدای مدافع حرم ما در این ایام برای دفاع از همه باورهای شیعیان در مقابل خشم و کینه عده ای در کنار حرم حضرت زینب (س) و ائمه اطهار در بغداد شربت شهادت نوشیدند.
وی حلقه وصل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را فرهنگ اعلام کرد و خاطر نشان کرد: آنچه این سه بخش را در کنار هم قرار داده ماهیت فرهنگی این سه بخش است.
دکتر درویش امیری تصریح داشت: ما ایرانیان جزء اولین تمدن هایی بودیم که در پایه گذاری تاریخ ظهور بشریت حضور داشته ایم و تمدن ایرانی محصول همزیستی اقوام مختلف ایران بودکه در کنار هم حضور داشتند و دارند.
وی همزیستی مسالمت آمیز ایرانیان را در در طول تاریخ و در کنار هم افتخار ایرانیان دانست و بیان داشت: در کنار هم با همزیستی، همگرایی و همفکری ملی زندگی کردیم و اگر امروز نیز به دقت به این امر نگاه کنید همه ادیان و اقوام ایرانی در کنار هم هستند به طوری که به محض شنیده شدن سرود مقدس جمهوری اسلامی ایران همه با هم به احترام آن بر می خیزند و این سرود نمادی از وحدت همه اقوام و مذاهب مختلف ایرانی است که خود فرصتی بزرگ برای ما محسوب می شود.
معاون معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشوراضافه نمود: همه اقوام ایرانی در طول تاریخ تکوین و استمرار حیات تمدن ایرانی شریک و سهیم بوده اند و هستند و ایرانیان از دیر زمان و در طول تاریخ همواره یکتا پرست بوده اند.
وی گفت: امروز حول محور مذهب رسمی ایرانیان که اسلام و تشیع است در تکوین و استمرار تمدن ایرانی همه در کنار هم هستند و مهمترین وجه همه ایرانیان خداپرستی و مسلمان بودن و عشق به اهل بیت میباشد و همین عشق است که باعث شده در بین شهدای حرم از ارامنه کشور نیز حضور داشته باشند.
دکتر درویش امیری با اشاره به اینکه اگر قوه تمدن ایرانی را تقویت دهیم هموطن ارمنی هم به عشق اهل بیت شربت راه حق را خواهد نوشید و در کنار سرباز شیعه از حرم اهل بیت دفاع می کند، تاکید کرد: ما وجود اقوام مختلف ایرانی را در کنار هم تهدید نمی بینیم بلکه این حضور اقوام مختلف در کنار هم خود عین فرصت است.
وی به رتبه اول ایران در ساخت مساجد در بین همه کشورهای اسلامی پرداخت و  عنوان کرد: 150 مسجد تاریخی در کشور ما ثبت ملی  و جهانی شده اند و در طول تاریخ مسجد و کلیسا در کنار هم و در اوج صفا قرارداشته اند و ثبت جهانی کلیسا ها و مساجد ما موید این مطلب است.
معاون معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری وجود خرده فرهنگ ها و سنت های گوناگون اقوام مختلف را بهترین فرصت برای توسعه صنعت گردشگری کشورعنوان کرد و افزود: برای ترویج آداب اجتماعی و سنت ها با برگزاری جشنواره هایی که از متن سنت های اقوام مختلف است فرصتی برای معرفی فرهنگ گذشته که به نسل ما ارث رسیده به وجود می آید.
وی ایران  دارای متنوع ترین فضای فرهنگی در سطح جهان معرفی کرد که فرصتی ارزشمند برای جذب توریست و گردشگرفراهم کرده و بستر تبدیل شدن ایران به محور گردشگری فرهنگی در کل جهان را ایجاد نموده است.
دکتر درویش امیری خاطر نشان ساخت: باید با برگزاری جشنواره های مختلف حتی از موضوعاتی که ظاهرا ساده اما عمیق هستند گردشگران زیادی را جذب کرد زیرا که ذائقه گردشگران خارجی به سمت ایران متفاوت است به طور مثال سیاه چادرهایی که برای ما ایرانیها امری طبیعی می باشد که حتی از آن دوری می کنیم برای گردشگر خارجی به شکلی است که حاضر می شوند پول کلانی دهد تا یک شب را در سیاه چادر سپری کند. 
وی کویر ایران را مورد استقبال اروپائیان دانست و گفت: بر اساس اعلامی که صورت گرفته در طول سال بیش از 20 روز گرمترین نقطه جهان دردرل کویرخراسان جنوبی و در ایران واقع می شود که می تواند فرصتی برای جذب گردشگران باشد.
معاون معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به تنوع اقلیمی و آب هوایی ایران که در نقطه ای دمای زیر صفر و در نقطه ای دیگر گرمای بالای 40 درجه دارد اشاره و بیان کرد: استان کرمانشاه طبیعت بکر ناشناخته ای دارد که در دل کوه ها زیبایی های خدادادی زیادی را به وجود آورده که همه اینها برای این استان فرصت به شمار می رود.
وی صنعت گردشگری را سومین اقتصاد بزرگ جهان بعد از انرژی و صنعت اعلام کرد و اظهار داشت: در طول سال 2015 بیش از 6560 میلیارد گردشگری مالی در سطح جهان بوده که سهم ایران از آن تنها یک درصد می باشد و این درحالی است که با وجود غنای فرهنگی، تاریخی و طبیعی بسیاری که در کشور ما است ظلم بسیار بزرگی به این حوزه است.
وی ادامه داد: استاندار کرمانشاه مدیری جامع و کامل در همه بخش ها و دارای سابقه درخشان مدیریت در وزارت کشور است که در تصمیم گیری ها همه بخش ها را نگاه می کند که قطعا در انتخاب مدیر کل جدید سازمان میراث فرهنگی استان نیز همین گونه عمل نموده است.
معاون معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تاکید کرد: فضا را آرام کنید و بگذارید ناهنجاری های اجتماعی با ایجاد اشتغال از بین برود.
دکتر درویش امیری یادآور شد: استان کرمانشاه بیش از 4 هزار اثر تاریخی دارد که در راس این آثار طاق بستان و آناهیتا و بیستون است و این زمینه را دارد که به عنوان مقصد اصلی گردشگری درغرب کشور شناخته شود که این دور از دسترس نیست.
وی تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی باید در اقتصاد مقاومتی حرف اول را بزند زیرا صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری ما نیازمند خارج از کشور نیستند و باید تلاش کنیم این فرمان رهبری که تا پایان برنامه ششم توسعه میزان گردشگران خارجی باید 5 برابر شوند تحقق یابد. 
وی تاکید کرد: این فرمایش مقام معظم رهبری اگر اجرایی شود به صورت تضمینی رکود اقتصادی و مشکل بیکاری را رفع خواهد کرد.
دکتر درویش امیری ضمن تشکر از زحمات مهندس رشنو در مدت سرپرستی پیرامون شروع فعالیت مهندس بالایی اظهار داشت: میراث فرهنگی یک سازمان فرابخشی است که به تنهایی نمی تواند این کشتی پر تلاطم را به ساحل نجات برساند. برای عبور از این تلاطم باید از همه ظرفیت ها کمک بگیرد.
وی تاکید کرد: آقای بالایی ظرفیتی است که به ظرفیت سازمان میراث فرهنگی اضافه شده است که اگر بتواند با تعامل با سایر دستگاه ها از ظرفیت آنها استفاده 100 درصدی کند بی شک در کار خود موفق خواهد بود.
معاون امور مجلس، حقوقی و استان های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در خاتمه با بیان اینکه انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی کرمانشاه با نگاه کاملا فرابخشی صورت گرفته است، ابراز امیدواری کرد که با حمایت های همه جانبه سازمان میراث فرهنگی و مدیریت ارشد استان و همراهی و همدلی پرسنل اداره کل شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این اداره کل در بخش های مختلف آن باشیم.
دکتر یوسف شاه حسینی معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه نیز با بیان اینکه کرمانشاه پیشتاز در زبان شناسی، باستان شناسی و اسطوره شناسی است، اظهار داشت: وجود شخصیت های تاثیرگذار و استعداد های فراوان در کنار دیرینگی و آمیختگی فرهنگی سرمایه ها و اندوخته های ارزشمند استان کرمانشاه هستند که در کنار تجارب ارزشمند دفاع مقدس، نیروی انسانی، مزیت های تاریخی و جغرافیایی و مواهب تنوع فرهنگی می تواند زمینه ساز پیشرفت و اعتلای استان شود.
وی افزود: متاسفانه از این ظرفیت ها به درستی استفاده نشده است و امروز با وجود این همه استعداد می بینیم که کرمانشاه با مشکلات و مسائل متعددی مواجه است.
دکتر شاه حسینی توجه به نگاه فرهنگی در حوزه های مختلف را یک ضرورت برشمرد و گفت: در حوزه های صرف اقتصادی هم باید یک نگاه فرهنگی حاکم شود و تنها با این نگاه فرهنگی است که می توان قدم های بزرگ برداشت.
معاون سیاسی امنیتی استاندار کرمانشاه، وفاق نخبگان، اندیشمندان و ایجاد فضای همدلی را از دیگر ضروریات توسعه برشمرد و گفت: با ایجاد هیاهو و نگاه تنگ نظرانه و منفعت طلبانه بی شک توسعه و پیشرفتی در امور رخ نخواهد داد.
وی مقوله اقتصاد مقاومتی را یک اولویت برای کشور برشمرد و گفت: حل مشکلات استان و معضل بیکاری نیازمند شکل گیری یک عزم و وفاق همگانی است که اگر این اتفاق رخ ندهد نباید توقع برداشتن قدم های بلند را داشت.
وی تاکید کرد: کارهای اساسی از دل شلوغی و تصمیمات غیر عقلانی بیرون نمی آید.
دکتر شاه حسینی با اشاره به اینکه کرمانشاه شهر زیبای فرهنگی است، تصریح کرد: همزیستی مسالمت آمیز یکی از شاخصه های بارز مردم کرمانشاه در طول هزاران سال است که می تواند در عرصه سیاست ها و افکار و اعتقادات سیاسی و اجتماعی نیز به عنوان یک الگو مطرح باشد. و از این ظرفیت برای هم افزایی بیشتر و ایجاد ساختارهای مناسب برای رسیدن به مقصود استفاده کنیم.
وی در خاتمه با اشاره به انتصاب مدیرکل میراث فرهنگی استان اظهار داشت: آقای بالایی دارای  تجارب و اندوخته های ارزشمندی هستند که فرصت مناسبی را برای توسعه این بخش فراهم کرده است، که امیدواریم در دوره مدیریت ایشان شاهد تجلی و بروز یک دوره کاری سازندگی در عرصه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باشیم.
مدیر کل جدید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: باید به اقتصادی شدن و اقتصادی کردن صنایع دستی استان توجه شود.
همچنین مهندس جلیل بالایی در مراسم معارفه خود به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه معارفه آئینی است که رسم در آن این می باشد که قدر سرمایه های بزرگ را بدانیم، افزود: حسن ظن و  اعتماد ریاست کل سازمان میراث فرهنگی و دکتر رازانی استاندار کرمانشاه را به عنوان سرمایه های خود در این راه می دانم که کار را برای من دشوار می کند اما می توان از این ظرفیت ها استفاده کرد.
وی با بیان اینکه وقتی حکمی ابلاغ می شود به معنای آغاز و شروعی برای انجام کار است، تصریح داشت: با توجه به شناختی که از سازمان میراث فرهنگی دارم تحت هیچ شرایطی با هیچ کس در میراث فرهنگی در ارتباط نبودم و از امروز که مسئول این اداره کل هستم تمام شنیده ها را کنار بگذارید زیرا که امروز روز کار است چون وقت زیادی نداریم و نباید انرژی خود را صرف صحبت کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه 4 محور را مبنای کار خود اعلام کرد و خاطر نشان ساخت: در آینده نیز برنامه های مدون خود را بیان خواهم داشت.
وی تصریح نمود: اولین کار من در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انسجام درون سازمان است یعنی یک صدا بیرون بیاید به شرطی که همه حرف بزنند.
بالایی به لزوم وجود شورای اطلاع رسانی جهت اطلاع عموم مردم از کارها تاکید کرد و ادامه داد: اگر مجموعه حلقه مدیریت را به زنجیری تشبیه کنیم زور ما به اندازه ضعیف ترین حلقه است که باید شناسایی شود و در راستای این انسجام همه ما مسئول هستیم.
وی با بیان اینکه من با اختیار به این سازمان آمده ام،  اضافه نمود: همه ما مسئولیت های مشترک اما ماموریت های متفاوتی داریم.
مدیر کل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: به عنوان یک کرمانشاهی نه آثار تاریخی خودمان را خوب شناخته ایم و نه خوب آن را شناسانده ایم که در این زمینه ضعف داریم.
وی ابراز داشت: در 10 سال گذشته 300 هزار دانشجو به کرمانشاه آمدند و رفتند اما از آنان به عنوان سفیران فرهنگی استفاده نکردیم که در این رابطه باید در حفظ و احیاء آثار و فرهنگ خود پژوهش و تلاش کنیم.
بالایی تاکید کرد: اگر شناخت ما نسبت به آثارمان کامل شد، ما و آثارمان می توانیم در کنار هم زندگی کنیم.
وی توجه به اقتصادی شدن و اقتصادی کردن صنایع دستی را لازم دانست و اظهار داشت:  صنعتگران ما جزء فقیرترین اقشار هستند که این نوعی ظلم است.
 مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در صنایع دستی باید از پراکنده کاری پرهیز شود و به مزیت های اصلی توجه و تکیه کرد و آن ها را شناسایی نمود.
وی گردشگری را مسئله ای فرابخشی اعلام کرد که در آن 30 دستگاه مختلف به صورت مستقیم نقش دارند که می توانند در احیاء و حرکت رو به جلوی  آن موثر باشند و گاها نقش برخی از این سازمان ها و دستگاه ها از متولی این امر که سازمان گردشگری است پررنگ تر می شود. 
بالایی محرک بودن سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را در این مقوله ضروری دانست و یادآور شد: در استان کرمانشاه بیشتر از هر چیز دیگر نیازمند به کار هستیم که باید در تدوین اهداف و در این مسیر با تعامل و همدلی قدم برداریم.
همچنین در ابتدای این مراسم مهندس اصغر رشنو سرپرست سابق اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، ضمن عرض خیرمقدم گزارشی از عملکرد این اداره کل در مدت مسئولیت خود ارایه کردند.
وی با اشاره به همزمانی انتصاب خود با تشکیل ستاد خدمات تسهیلات سفرهای نوروزی استان اظهار داشت: خوشبختانه توانستیم با حمایت های مدیریت ارشد استان و مسئولین سازمان و همکاری معاونین و پرسنل اداره کل شرایط مناسبی را برای مهمانان نوروزی فراهم نماییم.
 رشنو در خاتمه ضمن ارائه گزارشی مختصر از عملکرد این اداره کل در حوزه های مختلف برای مدیریت جدید میراث فرهنگی استان آرزوی موفقیت کرد.
   


انتهای پیام/

کد خبر 1395022712