احیاء بناهای تاریخی به تغییر تصویر ما در دنیا کمک می کند

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: بناهای تاریخی ظرفیت فوق العاده ای هستند که ما قسمت اعظم آن را از چرخه صنعت گردشگری و همینطور فعالیت فرهنگی کنار گذاشته ایم و باید تلاش کنیم تا این بناها و اماکن به چرخه فعالیت های اقتصادی و فرهنگی برگردند.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: کشور ما در 37 سال گذشته زیر آماجی از تبلیغات منفی و سو رسانه های غربی بوده که تصویری غیر واقعی از ما را به دنیا مخابره کرده اند. متاسفانه اکنون در بسیاری از جوامع غربی اینگونه برداشت شده که ایران کشوری خشک و کاملا کویری، بدون جذابیت، با مردمانی عجیب و عقب افتاده و بدون پیشینه تمدنی قابل عرضه ای در دنیا است. 
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: ما برای برون رفت از زیر آماج حملات فرهنگی نیاز داریم تا چهره واقعی خود را به دنیا نشان دهیم و جوامع دیگر را از نزدیک با پدیده های فرهنگی و واقعیت های اجتماعی خویش آشنا سازیم و این کار جز با جلب گردشگران به ایران امکان پذیر نخواهد بود. چرا که بنده معتقدم اگر فقط بتوانیم گردشگران را به ایران بکشانیم برای بقیه مسیر، یعنی تغییر تصویر منفی ساخته شده از ایران و مردم ایران کار بسیار ساده تری داریم.
وی ادامه داد: اخیرا فیلمی از یک گردشگر فرانسوی در رسانه های اجتماعی منتشر شده که نامش را گذاشته «چرا نباید به ایران سفر کرد» و در حقیقت این یک عنوان طنزگونه است. چرا که سازنده آن دلایل متعددی می آورد که ایران کشوری فوق العاده جذاب و با فرهنگ است و در پایان هم می گوید که شاید سفر به ایران بهترین سفر عمر یک گردشگر خارجی باشد. خود سازنده این فیلم گفته که قبل از سفر به ایران تصور دیگری از کشورمان داشته و وقتی واقعیت ها را از نزدیک دیده، متوجه شده که کاملا اشتباه می کرده و این فیلم کوتاه را ساخته تا دیگران درباره ایران آن اشتباه را مرتکب نشوند. 
این منتخب مجلس دهم گفت: بناهای تاریخی ظرفیت فوق العاده ای هستند که ما قسمت اعظم آن را از چرخه صنعت گردشگری و همینطور فعالیت فرهنگی کنار گذاشته ایم و باید تلاش کنیم تا این بناها و اماکن به حوزه فعالیت های اقتصادی و فرهنگی برگردند. 
حاجی دلیگانی با بیان اینکه «احیاء بناهای تاریخی می تواند از دو جنبه به تغییر تصور ساخته از کشورمان در کشورهای غربی کمک کند»، افزود: اول اینکه بناهای فاخر ما اگر احیاء شده و مورد بهره برداری قرار بگیرند می توانند گستردگی و عمق تمدن غنی ما را پیش روی چشم گردشگران خارجی بیاورند تا آنها متوجه شوند که نه تنها ایران دارای تمدن و فرهنگی غنی است بلکه این تمدن و فرهنگ تنها در یک یا چند شهر محدود متمرکز نشده و در جای جای ایران گسترده می باشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: بعد از این هم بحث پوشش نیازهای صنعت گردشگری ما از طریق احیاء این بناها مطرح هست. به عبارتی ما می توانیم با کمترین هزینه های ممکن مکان های اقامتی فوق العاده جذابی را برای گردشگر خارجی فراهم کنیم که اقامت در آن هم باعث معرفی فرهنگ ما می شود و هم یک سود و بهره اقتصادی در آن نهفته است. 

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139503014