جلیل جباری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: یکی از رموز موفقیت کشورهای موفق در حوزه احیاء و حفاظت بناهای تاریخی موضوع احیای بهره برداری از این بناها بوده که توانسته اند این بناها را به احیاء و بهره برداری برسانند چرا که عملا هیچ دولتی نیست که بتواند حجم منابع مالی مورد نیاز برای ساماندهی این بخش عظیم را در اختیار بگیرد .
وی افزود: امروزه تجربه جهانی هم نشان می دهد که دولت ها در این بخش به عنوان سیاست گذار و ناظر در بخش ساماندهی و بهره برداری از بناهای تاریخی اقدام می کنند و چه از نظر تجربی و چه از نظر اقتصادی نمی توان به صحیح بودن اصل فعالیت های صندوق احیاء شک و تردیدی داشت. چرا که تنها راه موجود و موفق آزموده شده در دنیا برای حفظ آثار تاریخی و فرهنگی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی است. .
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجانغربی با اشاره به طرح های مرمت بناهای تاریخی در این منطقه ادامه داد: یکی از طرح های محوری و اساسی استان، طرح پردیسان در ماکو بوده که با حمایت های اعضای شورای شهر و شهرداری ها که توجه خاصی به بحث مرمت و احیاء بناهای تاریخی دارند، بهره برداری لازم را به عمل آورده هم چنین بتوانیم شماری از این بناها را احیاء کرده و آنها را به وضعیت مطلوبی برسانیم .
وی تصریح کرد: ما در واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی در استان تجربه موفقی به دست آورده ایم اما نکته اینجاست که این تجربه محدود به موارد خاص است و باید بتوانیم با همکاری صندوق احیاء آن را در ماه ها و سال های پیش رو توسعه بدهیم و بر تعداد بناهای واگذار شده خود به مراتب بیش از این بیافزاییم .
جباری با بیان اینکه «متاسفانه استان آذربایجان غربی در حوزه زیرساخت های تفریحی و گردشگری مثل بسیاری از نقاط ایران هنوز خلاهای بسیاری دارد» گفت: ما اگر بتوانیم در استان کاربری های منطقی برای بناهای تاریخی تعریف کنیم، هم سرمایه گذار مشتاق برای حضور در این حوزه کم نخواهند بود و هم اینکه ظرفیت و نیاز داخلی استان ما آنقدر هست که بتوانیم با تکیه بر نیاز مردم بومی خودمان بازدهی اقتصادی این بناها را تضمین کنیم و اینها به این شرط است که شرایط برای واگذاری بناهای تاریخی پیچیده و سخت نباشد.
انتهای پیام/