معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: بايد در آئين نامه ها، قوانين و روش هاي جذب سرمايه گذاران به بناها و بافت هاي تاريخي نوعي از آمايش سرزميني اعمال شود موفقیت سرمایه گذاری در بناهای تاریخی دوچندان می شود.
رضا مروتي در گفت و گو با پايگاه اطلاع رساني صندوق احياء (صابتا) گفت: احياء بناهاي تاريخي يك نياز جدي در بسياري از مناطق كشور و از جمله استان گلستان است كه از چند منظر اهميت دارد. اول اينكه عموما بافت هاي تاريخي شهرهاي ما در اثر كم توجهي تبديل به محيط هايي آسيب زا هم از منظر معماري شهري و هم از منظر مسايل اجتماعي شده اند. بعد هم در اين بافت هاي تاريخي ظرفيت هاي فوق العاده اقتصادي نهفته كه كشور ما نيازمند فعال شدن آن است .
وي افزود: بي شك دولت به هيچ عنوان توان مرمت و اداره اين بخش هاي گسترده را ندارد و تنها بخش خصوصي است كه مي تواند به احياء اين حوزه بپردازد. اما همين بخش خصوصي هم خود پيش نيازهايي جدي براي فعال شدن در بناهاي تاريخي و سوق دادن سرمايه خود به اين حوزه است .
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان ادامه داد: بهره برداري از بناهاي تاريخي مي تواند با زمينه كاربري هاي متفاوتي انجام شود و حتي مي توان طوري طرح ريزي كرد كه نياز شهرهاي ما به محيط هاي جديد اداري و آموزشي با كاناليزه كردن منابع مالي به اين بخش تامين شود اما در هر حال قسمت عمده كاربري هاي بناهاي تاريخي مربوط به خدمات گردشگري است و بايد توجه داشته باشيم كه استان ها و مناطق مختلف كشورمان از اين حيث داراي جايگاه و موقعيت يكسان نيستند .
مروتي تاكيد كرد: ما هر چند داراي يك پراكندگي مناسب در بناهاي تاريخي كشور به لحاظ جغرافيايي هستيم اما اين پراكندگي نسبت درستي با شهرت بافت هاي تاريخي شهرها ندارد. در مقابل هم يكي از الزامات جذب سرمايه گذار به اين بخش كسب شهرت براي بافت ها و بناهاي تاريخي شهرهايي است كه كمتر از اين حيث داراي شهرت هستند .
وي تاكيد كرد: از همين روست كه به نظر مي رسد بايد در آئين نامه ها، قوانين و روش هاي جذب سرمايه گذاران به بناها و بافت هاي تاريخي اين قسمت از جغرافياي ايران نوعي از آمايش سرزميني اعمال شود و اگر مجموعه هايي چون صندوق احياء و ميراث فرهنگي بتوانند مناطق مختلف كشور را از اين حيث درجه بندي كرده و سپس بر اين اساس شرايط واگذاري را براي بناها تعيين كنند، قطعا سير جذب سرمايه گذاران مسير بسيار موفق تري خواهد بود .
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان گفت: موفقيت اين مسير قبلا در حوزه هاي ديگري از فعاليت هاي اجتماعي و اقتصادي آزموده شده است و ما اكنون به خوبي واقف هستيم كه بايد براي توسعه مناطق كمتر توسعه يافته در بخش هاي مختلف، شرايط ويژه تعيين كنيم و اگر اين اتفاق براي واگذاري بناهاي تاريخي نيز تكرار شود قطعا ضريب موفقيت را دو چندان خواهد كرد.
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395030913