به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، سرهنگ محمدرضا بیداد در آیین گرامیداشت حافظان میراث فرهنگی کشور به عنوان فرمانده نمونه یگان حفاظت میراث فرهنگی کشور معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.
محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در این مراسم با اشاره به وظیفه این معاونت در حفاظت از ارزش ها بر تدوین برنامه مدیریت یکپارچه در زمینه حفاظت از ارزش های تاریخی فرهنگی تاکید کرد.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: باید دانست که ارزش های میراث چیست. ارزش یک مفهوم نسبی است که افراد جامعه خلق میکنند. برخی از ارزش ها در جوامع مختلف ممکن است مشترک بوده و یا تفاوت هایی داشته باشند. به همین دلیل ممکن است آن چیزی که در جامعه ما ارزش تلقی می شود در جامعه دیگر فاقد ارزش باشد. اما آنچه در حوزه میراث فرهنگی تحقیقا شناخته شده ارزش های فرهنگی، هویتی، اقتصادی، علمی، میراثی و اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی زمانی برای یک کشور اهمیت می یابد که دارای اصالت، تمامیت، خلاقیت های ویژه و از سوابق ریشه ای و متصل به تاریخ برخوردار باشد افزود: ایران کشوری صاحب تمدن طولانی با تعدد و تنوع در آثار با جنبه های مختلف است. از این رو امروزه با توسعه معنا و مفهوم میراث فرهنگی در قالب منظر فرهنگی مواجه هستیم. میراث فرهنگی دیگر فقط محوطه های تاریخی یا تک بناهای شهری بجا مانده از دوره های مختلف نیست، بلکه ابعاد وسیع تری در مفهوم منظر فرهنگی شامل همه جنبه های طبیعی، فرهنگی ، ناملموس و خلاقیت های بیشتر است.
طالبیان با تاکید بر اینکه جریانات حوزه میراث فرهنگی نشان می دهد همه چیز یکپارچه است و این موضوع کار در میراث فرهنگی را دچار پیچیدگی می کند حفاظت از میراث فرهنگی را امری سخت ودشوار دانست.
وی در ادامه با اشاره به ثبت آثار دفاع مقدس، روند افزایشی ثبت میراث ناملموس و اینکه در صورت بروز خلاقیتی بی نظیر در جوامع به ثبت آن نیز اقدام خواهد شد اظهار داشت: این موارد بیانگر آن است که ارزش ها در جوامع مختلف می تواند متفاوت باشد. به این دلیل ما از ارزش ها حفاظت می کنیم و در این زمینه در حوزه ثبت به ایجاد فهرست های ذیربط مختلف اقدام کرده ایم تا جامعه را به ارزش ها و ثروت هایش توجه دهیم.
طالبیان حفاظت را موضوعی چند وجهی دانست و گفت: تنها حفاظت فقط فیزیکی مطرح نیست و حفاظت جامع مورد نظر است . از این رو فرایند حفاظت یک فرایند علمی و فرهنگی است. فرایند حفاظت از شناخت ارزش ها، آماده کردن مدارک برای ثبت ارزش ها، معرفی و ترویج آن در جامعه آغاز و با مستند نگاری، پایش و مرمت و .... و معرفی شایسته، بازدید گردشگران تا شکوفایی جامعه ادامه می یابد.
معاون میراث فرهنگی با اعلام اهمیت میراث فرهنگی در توسعه پایدار گفت: جامعه ای که ریشه های تاریخی و فرهنگی و خلاقیت خود را نادیده بگیرد آینده ای نخواهد داشت. به همین دلیل کار میراث فرهنگی کاری بسیار سخت، پیچیده و چالش برانگیز است.
وی در این مراسم بر آموزش کارکنان و مدیران در زمینه میراث فرهنگی و اهمیت حفاظت، آگاهی بخشی به جامعه، میزان ارتباط و اتصال با مردم از طریق تشکل های مردم نهاد و ... تاکید کرد.
طالبیان موضوع حفاظت را امری یکپارچه و جدا ناپذیر از میراث دانست و گفت: نباید حفاظت فیزیکی، حفاظت مجموعه و ... جدا باشد. باید فرایندی کامل و پیوسته اتفاق افتد در این زمینه با فرمانده یگان حفاظت و سایر بخش های مرتبط سازمان مذاکراتی انجام شده است تا انشاا... یرنامه مدیریت یکپارچه در زمینه حفاظت ایجاد شود.
به گفته وی تجهیز یگان به لحاظ مالی و دانشی و استفاده از تجهیزات پیشرفته به عنوان ابزار پایشی که رصد مجموعه های تحت حفاظت را دقیقتر کرده و از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری می کند از دیگر مذاکراتی است که با معاونت توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری صورت گرفته است. در پایان مراسم از جناب سرهنگ محمدرضا بیداد به عنوان فرمانده نمونه کشوری و جمعی از کارمندان مراقب آثار مجموعه میراث فرهنگی کشور قدردانی به عمل آمد.
مدیرکل و کارکنان و پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، این موفقیت ارزنده را تبریک گفته و برای ایشان آرزوی دستیابی به موفقیت های بیشتر دارد.
انتهای پیام/