نماینده گلپایگان در مجلس شورای اسلامی گفت: در چارچوب اقتصاد مقاومتی که مبنای اصلی آن فعال کردن تمام ظرفیت های داخلی کشور است، نمی توان همان نگاه سابق را به بناها و بافت های تاریخی کشور داشت.

علی بختیار در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی صندوق احیاء (صابتا) گفت: محور توسعه کشور در سال های پیش رو طبق سیاست های اتخاذ شده توسط مقام معظم رهبری بحث اقتصاد مقاومتی خواهد بود و بسیار واضح است که محور اقتصاد مقاومتی هم نیز موضوع ظرفیت های درون زای کشور است. حوزه گردشگری یکی از این بخش هاست که در زمینه خدمات می تواند بدون نیاز خارجی جدی برای کشور ارز آوری و اشتغال زایی داشته باشد.

وی افزود: مواد خام صنعت گردشگری به طور کامل در کشور ما وجود دارند و برای به حرکت در آوردن این بخش فقط لازم داریم تا این مواد خام را به شکلی کارشناسی شده، فرآوری کنیم. در واقع احیاء بناهای تاریخی در کشور هم چیزی جز فرآوری همین مواد خام صنعت گردشگری نیست.

این نماینده مجلس دهم ادامه داد: بناهای تاریخی کشور ما دارای قابلیت جذب بسیار بالایی برای گردشگران هستند و همینطور می توانند خلا وجود مراکز تفریحی در کشور را مرتفع کنند. اما این قابلیت ها هیچگاه در معرض دید سرمایه گذاران قرار نگرفته تا بتوانیم از آن در جهت ایجاد ارزش افزوده سود ببریم.

بختیار اضافه کرد: در چارچوب اقتصاد مقاومتی که مبنای اصلی آن فعال کردن تمام ظرفیت های داخلی کشور است، نمی توان همان نگاه سابق را به بناها و بافت های تاریخی کشور داشت. هر چند حتی اگر بحث اقتصاد مقاومتی هم مطرح نبود، آن نگاه گذشته به هیچ عنوان نگاهی منطقی و منطبق با مصالح ملی ما نبود. چرا که رها کردن بناهای تاریخی هم باعث می شد ما از سود اقتصادی فعالیت در این بخش منتفع نشویم و هم ارزش تاریخی آن در اثر تخریب از بین برود.

نماینده گلپایگان و خوانسار گفت: وقتی که اصول اقتصاد مقاومتی به ما می گوید که باید نگاهمان را به فعالیت اقتصادی تغییر دهیم و آن را درون زا و مردم محور کنیم، در بخش بناهای تاریخی نیز این اتفاق باید بیفتد و این کار جز با واگذاری بافت ها و بناهای تاریخی به بخش خصوصی امکان ندارد. کاهش درآمدهای نفتی دولت را به جایی رسانده که حتی در هزینه های جاری  هم مشکل داریم و به همین دلیل بار اشتغال زایی و رشد اقتصادی باید به سمت جامعه منتقل شود.

انتهای پیام/

کد خبر 139503125