آغاز دومین فصل کاوش باستان شناسی در تپه تخچرآباد بیرجند پس از 8 سال

تپه تخچرآباد تپه کوچکی در 25 کیلومتری شمال شرق بیرجند است که حدود 45 متر قطر و 4 متر ارتفاع دارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سید احمد برآبادی مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل گفت : تپه تخچرآباد در سال 1378 توسط آقای علی حسن آبادی از کارشناسان مدیریت میراث فرهنگی بیرجند گمانه زنی و تعیین حریم شد و در سال 1380 به شمارۀ 5135 در فهرست آثار ملی ثبت شد .

وی افزود: فصل اول کاوش این تپه در سال 1387 توسط آقای دکتر محسن دانا انجام شده است و در کاوش فصل اول ، مشخص شدبرخلاف آنچه قبلاً تصور میشد، این تپه دارای لایه­های باستانی روی هم نیست بلکه یک بنای خشتی است که ظاهراً پس از ترک آن به دلایلی ، اطراف آن را با شن پر کرده­اند. فعالیت در فصل قبل برای شناسایی ماهیت بنا با توجه به کوچکی اندازۀ گمانه­ها ممکن نشد. از آنجا که پیرامون تپه یک خندق وجود دارد و اطراف بنا را نیز با شن پر کرده­اند،این احتمال وجود دارد که این مکان یک بنای مهم( احتمالاًمذهبی) باشد.

وی خاطر نشان کرد: فصل دوم کاوش در این تپه از اوایل خرداد ماه به سرپرستی آقای دکتر محسن دانا آغاز شده و به مدت یک ماه ادامه خواهد داشت. یقیناً داده­های حاصل از کاوش در این تپه می تواند در شناخت گوشه‌ای از تاریخ پر ابهاممنطقه مؤثر باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 139503167