همایش تجلیل از صنعتگران کرمانشاهی برگزار شد

همایش تجلیل از برگزیدگان نشان ملی مرغوبیت کالای صنایع دستی سال 94 در کرمانشاه برگزار شد. 

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، جلیل بالایی در این مراسم ضمن تبریک فرارسیدن ماه مبارک رمضان و روز جهانی صنایع دستی، صنایع دستی را یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقادمتی دانست و گفت: پنج خصلت مردمی بودن، درون زا و برون گرا بودن، نگاه به تولید دانش بنیان و عادلانه بودن از جمله خصلت های اقتصاد مقاومتی است که همه آن ها در صنایع دستی وجود دارد.
وی با تاکید بر ضرورت به هم پیوستگی حلقه های متعدد تولید تا فروش صنایع دستی افزود: متاسفانه اطلاعات دقیقی از وضع موجود صنایع دستی استان نداریم که بتوان به درستی تشخیص داد که کدام یک از حلقه های فرآیند تولید تا بازار فروش با مشکل مواجه است.
وی باتاکید بر اینکه در فضای مبهم امکان تصمیم گیری صحیح وجود ندارد، گفت: اما برای حل مشکلات هرکدام ازاین حلقه ها سه اقدام اورژانسی را انجام خواهیم داد که هنرمندان ما بتوانند در فضای بهتر و روشن تری فعالیت کنند..
 بالایی بر تقویت و ارتقای کیفیت کالاهای صنایع دستی تاکید کرد و گفت: برای موفقیت در حوزه صنایع دستی، در گام نخست باید به بازارهای صنایع دستی دسترسی داشته باشیم و تولید صنایع دستی با دسترسی آسان در اختیار خریداران قرار گیرد که در این راستا آمادگی اعطای مکان به تولید کنندگان این عرصه را داریم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه تاکید کرد: اختصاص مکان خاصی برای صنعت گران مشروط بر این است که در این مکان علاوه بر تولید صنایع دستی با مرکزیت و محوریت اصلی صنایع دستی استان کرمانشاه شرایط برای عرضه صنایع دستی با اولویت خاص تولیدت استان کرمانشاه فراهم شود.
 بالایی از آمادگی برای واگذاری خانه رنده کش به تشکل های وابسته به اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه خبر داد و گفت: با هدف حمایت و ساماندهی تشکل های مردم نهاد در حوزه های مختلف میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کنار خانه هنرمندان مستقر خواهند شد.
وی  ایجاد نمایشگاه های دائمی صنایع دستی در تمام شهرهای استان با کمک شهرداری ها را از دیگر اقدامات این اداره کل در سال 95 عنوان کرد و گفت: باید همتمان را برای ایجاد نمایشگاه های دائم صنایع دستی به کار بگیریم که بتوانیم محلی ثابت را به خریداران صنایع دستی استان معرفی کنیم.
وی افزود: ما باید حتما به اقتصادی کردن صنایع دستی فکر کنیم و این مغایرتی با سایر جنبه های آن ندارد و هنرمندان ما باید از نظر مالی غنی باشند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه بر حمایت همه جانبه از هنرمندان صنایع دستی استان تاکید کرد و گفت: ما آماده ایم در راستای تقویت صنایع دستی استان از تمام امکاناتمان استفاده کرده و آنها را در اختیار قرار دهیم.
مهندس بالایی ابراز امیدواری کرد هنرمندان استان تولیدات خود را به سمت کالاهای با کیفیت و دارای نشان مرغوبیت ببرند تا بتوان به بازارهای مناسبی در این زمینه دست یابیم.
وی در خاتمه خطاب به هنرمندان گفت: پس از این جلسه ما باید نسبت به هم مطالبه گر بوده تا شاهد رشد و شکوفایی صنایع دستی استان باشیم.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در ابتدای این مراسم با اشاره به تاریخچه نامگذاری روز جهانی صنایع دستی گفت: استان کرمانشاه در حوزه صنایع دستی در کشور حرف های بسیاری برای گفتن دارد.
پروانه حیدری افزود: به پاس زحمات هنرمندان حوزه صنایع دستی تمامی مراحل این برنامه توسط خود آنها برگزار می شود.
وی برگزاری چنین مراسماتی با بهره گیری از ظرفیت های هنرمندان این عرصه و کاهش هزینه ها در نتیجه این اقدام را زمینه ساز تحقق شعار سال و سیاست های اقتصاد مقاومتی دانست.
حیدری اشاره ای به برخی از هنرمندان موفق استان در حوزه صنایع دستی چون بهرام طاهریان و امیدرضا باوند پور داشت و از حمایت این معاونت برای رشد و شکوفایی هر چه بهتر و بیشتر صنایع دستی در استان خبر داد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه برپایی بازارچه های صنایع دستی در استان را از جمله این حمایت ها برشمرد که توسط مدیر کل میراث فرهنگی استان نیز پشتیبانی می شود.
حیدری ابراز امیدواری کرد با برپایی نمایشگاه ها، بازارچه ها و تشکیل انجمن های صنایع دستی هنرمندان استان کرمانشاه بتوان شاهد درخشش هنرمندان استان در دور بعدی نشان ملی و نمایشگاه سراسری صنایع دستی سال ۹۶ باشیم.
فیروز ناصری عضو شورای عالی صنایع دستی و رئیس مجمع هنرمندان صنایع دستی استان کرمانشاه  نیز در این همایش گفت: استان کرمانشاه در زمینه صنایع دستی بیشترین نشان یونیسکو را دارد، اما در کشور جایگاه ضعیفی دارد.
این مسئول بیان داشت: در استان کرمانشاه خوشبختانه مجمع صنایع دستی متشکل از هنرمندان و صنعتگران برتر تشکیل شده است و اهداف این مجمع نیز در وهله اول پر کردن خلاء های قانونی این صنعت است.
ناصری، توجه به صنایع دستی روستایی با همکاری رسانه جمعی را از جمله اقدامات سازنده در زمینه حمایت از صنعتگران عنوان کرد و گفت: ما آمادگی داریم با داشتن امکانات، سالانه کار آموزش و ایجاد اشتغال مولد برای یک هزار نفر را در استان فراهم کنیم.
فریبر عزیزی یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی استان در این همایش اظهار داشت: روح هر ملتی در صنایع دستی آن است و فرهنگ هر منطقه ای از طریق صنایع دستی آن منتقل می شود.
وی ادامه داد: مبادله فرهنگی و اقتصادی هر کشور نیز از راه تولیدات صنایع دستی امکان پذیر است و متأسفانه یکی از مشکلات هنرمندان وجود صنایع دستی عرضه صنایع دستی خارجی با قیمت پایین است و اینکه هنرمندان ما قدرت رقابت با بازار خارجی را ندارند.
به گفته این هنرمند کرمانشاهی، در راستای حمایت از هنرمندان باید سود وام های اعطایی به صنعتگران لااقل کمتر از چهار درصد باشد و باید گفت که صنعتگران توان پرداخت ضمانت نامه ها را ندارند و حفظ و تقویت احیای صنایع دستی به دست خود هنرمندان است.
عزیزی خاطرنشان کرد: گیوه های تولیدی در استان کرمانشاه توسط هنرمندان و صنعتگران این دیار در تعداد ۱۵۷ مدل و طرح های متنوع تولید می شود و بسیاری از تولیدات صنایع دستی در چند رشته با یکدیگر تلفیق پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه آثار صنایع دستی تجلی فرهنگ هر جامعه است، گفت: از جمله صنایع دستی تولید استان بود که در قالب بسته فرهنگی ایران توسط آقای ظریف به اعضای گروه مذاکره ۱+۵ اهدا شد.
همچنین  همتی فر از دیگر هنرمندانی بود که در این همایش خواستار ایجاد بازارچه های دائمی صنایع دستی در نقاط مختلف استان، پی گیری بیمه صنعتگران م فراهم کردن بستر مناسب عرضه صنایع دستی شد.
در این همایش از 34 نفر از هنرمندان و صنعتگران برتر استان کرمانشاه که در سال 94 موفق به دریافت نشان ملی مرغوبیت کالای صنایع دستی شده بودند تجلیل شد.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395031839