به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی این اداره کل، مدیرکل این دستگاه اجرایی ورییس شورای پژوهشی اداره کل در این جلسه با اعلام اینکه امروز با یک نگاه پژوهشی به سمت سه کارکرد گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی سوق یافته ایم، گفت : این شورا درحوزه های سه گانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از توان علمی پژوهشگران وصاحب نظران بهره خواهد برد.
ابراهیم کریمی در ادامه اذعان داشت: توسعه وگسترش پژوهش درزمینه های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری درراستای حفظ واحیا ومستندسازی آثار به منظور حفظ کیفیت آنها و آشکار نمودن حلقه های گمشده فرهنگی، تاریخی وطبیعی وزمینه سازی مناسب برای ارتقای فعالیت های پژوهشی مرتبط از اهداف شورای پژوهشی استان است.
رییس این شورا، خواستار مشارکت صاحبنظران در هریک از سه حوزه این اداره کل شد و گفت: با فعالیت کارشناسان و پژوهشگران می توان نقاط ضعف را شناسایی و رفع و نقاط قوت را پررنگ تر کرد.
وی در ادامه برای ارتقاء عملکرد این شورا ، هرگونه پیشنهاد و انتقاد را برای حداقل رسانی نواقص موثر دانست و افزود: باید بنیاد فکری برای ایجاد زیرساخت های فکری و فضای اندیشه ای وجود داشته باشد و اگر این فضا ایجاد شود می توان امیدوار بود که به اهداف تعیین شده خود در سازمان دست یابیم.
دبیر شورای پژوهشی اداره کل نیز دراین جلسه با اعلام این مطلب که درنظر است مرکزی را به عنوان رابط با پژوهشگاه مرکزی دراستان راه اندازی نماییم، گفت: علی رغم عدم اختصاص اعتبار لازم درسال گذشته درحوزه پژوهش، امید است درسالجاری با پیگیری برنامه ها سهم خوبی از اعتبارات پژوهشی را به اولویت های پژوهشی اداره کل اختصاص دهیم.
مجید رمضانی فرد درادامه با اشاره به بهره گیری از ظرفیت های سایر دستگاه ها وافراد برون سازمانی در امور پژوهشی از جمله اساتید و دانشجویان، خاطر نشان کرد: تکمیل اولویت ها و پیشنهادات پژوهشی با پیش طرح همراه بوده و از انحصاری بودن پژوهشی شورا جلوگیری شود.
درادامه محمد مهدی برهانی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی و نایب رییس شورا با اشاره به اساسنامه میراث فرهنگی به موضوعات پژوهش، حفظ و احیای میراث فرهنگی در اساسنامه مذکور اشاره داشت و این موضوعات را از محورهای اصلی فعالیت ها و برنامه های سازمان میراث فرهنگی کشور دانست.
وی به استفاده و بهره گیری از توان افراد برون سازمانی اشاره داشت و گفت: رابطین از همکاران اداره کل به عنوان رابط با پژوهشگاه و پژوهشکده های زیر مجموعه آن معرفی شده اند.
در این جلسه همچنین موارد و اولویت های پژوهشی در سال 95 بررسی شد و اولویت هایی همچون: طرح ادامه میدانی بررسی و کاوش های باستان شناسی شهر جرجان و ادامه کاوش های باستان شناسی دیوار دفاعی گرگان ؛ بررسی وشناسایی باستان شناسی سطح استان و بازنگری مردم نگاری شهرستان گرگان ، گالیکش و مینودشت و بررسی مشاغل سنتی عنوان شد.
همچنین لازم به ذکر است، بازشناسی تکنیک های فنی تزیینات چوبی بافت تاریخی گرگان با رویکرد ثبت میراث معنوی و حفاظت ومرمت اشیای فلزی بازگیر موجود درموزه باستان شناسی گرگان ، طرح پایش، ظرفیت سنجی و اولویت بندی موزه های استان و مطالعه وبررسی سکه های موزه باستان شناسی گرگان، اطلس زبان و گویش های استان و راه اندازی مرکز دادگان زبان و گویش استان گلستان، بررسی و شناسایی غارهای تاریخی وشناسایی حمام های تاریخی استان وبررسی و شناسایی آسیاب های آبی، تاریخی و فرهنگی استان نیز از دیگر برنامه هاو پیشنهادات پژوهشی می باشد.
تحلیل وضع موجود گردشگری روستایی و عشایری و مطالعه وبررسی اولویت های سرمایه گذاری دربخش گردشگری و مطالعه و احیای شیشه گرگان ، سفال شهر تاریخی استراباد و طرح تهیه کتاب واژه نامه ی پوشاک محلی وهمچنین بررسی کیفیت و اثرگذاری اقلام تبلیغاتی و اطلاع رسانی اداره کل درجذب گردشگر نیز از دیگر مواردی است که جهت اجرای برنامه های پژوهشی اعلام شده است.
امکان سنجی وطراحی مدل های استاندارد توسعه گردشگری ومطالعه وتعیین راهکارهای علمی درافزایش درآمد تاسیسات گردشگری وهمچنین برنامه ریزی راهبردی توسعه گردشگری ورزشی با روش swot و راه اندازی نمونه کسب کارهای کوچک ومتوسط برای توانمندسازی وایجاد اشتغال مولد درجامعه روستایی شهرستان گالیکش از دیگر برنامه های پژوهشی مطرح شد.
تدوین سند توسعه گردشگری جهت تدوین گردشگری روستایی و عشایری، جلوگیری از انحصاری شدن پروژه های پژوهشی ومشخص شدن اعتبار پیش بینی شده به صورت مشترک با پژوهشگاه از پیشنهاداتی است که دراین جلسه ارائه شد و همچنین پیشنهاد ایجاد مرکزی در استان برای بانک اطلاعاتی و پژوهشی درخصوص زبان و گویش و کتبه ها مطرح شد.
پیشنهاد ایجاد و راه اندازی مرکز پژوهش سازه های چوبی و پژوهش در زمینه امکان سنجی و نیازسنجی اولویت های گردشگری و پژوهش درخصوص طبیعت گردی و بوم گردی استان و پژوهش درموزه های استان ، برگزاری همایش باستان شناسی و ارائه و برگزاری دوره های آموزشی از دیگر مواردی بود که دراین جلسه عنوان شد.
لازم به ذکر است در این جلسه که با حضور کمیته های علمی شورای پژوهشی برگزار شد ،مقرر گردید پروپوزال اولویت های پژوهشی اداره کل توسط گروه های علمی شورای پژوهشی به دبیرخانه شورا ارائه شود.
انتهای پیام/