ثبت ملی 16 تپه و محوطه باستانشناختی استان خراسان رضوی

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: بنا به پیشنهاد اين اداره کل میراث فرهنگی وبا تصویب کمیته ثبت و حریم معاونت میراث فرهنگی کشور، 16 تپه و محوطه ارزشمند استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي، حسين زارع صفت با اعلام این خبر گفت: گستره خراسان همواره یک حوزه تمدنی سرشار و تأثیرگذار در پهنه ایران فرهنگی شناخته شده و بواسطه شرایط جغرافیایی مناسب در ناحیه ای با ارتباطات فرهنگی گسترده با سایر حوزه های تمدنی قرار دارد.

زارع صفت افزود: مهم ترین نشانه های این ارتباط فرهنگی، استقرارگاهها و زیستگاههای انسانی است که امروزه در قالب محوطه ها و تپه های باستان شناختی در سطح استان توسط کارشناسان مورد شناسایی قرار گرفته و زمینه را برای مطالعه و پژوهش و تحقیق در حوزه های مختلف هموار نموده است.
وی خاطر نشان کرد: ثبت آثار بویژه ثبت ملی محوطه های تاریخی، مهم ترین وظیفه سازمانی این اداره کل در راستای حفاظت حقوقی و فیزیکی و همچنین بررسی ظرفیتهای آنها به لحاظ ارزش گذاری در قالب پژوهش های آینده و مطالعاتی است که در دستور کار کارشناسان معاونت میراث فرهنگی استان قرار گرفته و در آینده نیز روند مستند سازی و ثبت این آثار ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول افزود: با امعان نظر به اهمیت تپه و محوطه های باستان شناختی استان، پس از مستندسازی آثار دارای الویت بنا به پیشنهاد این اداره کل و تصویب اولین کمیته ثبت وحریم کشور برای بررسی پرونده های خراسان رضوی در سال95 ، 9محوطه در شهرستان سرخس و 7 محوطه تاریخی در شهرستان مشهد در فهرست آثار ملی به ثبت رسید .

زارع صفت گفت: قدمت محوطه های به ثبت رسیده حدفاصل دوره مفرغ(هزاره سوم پیش از میلاد) تاقرون متآخر اسلامی را در بر می گیرد که افزون بر اطلاع رسانی به سازمانها و ادارات عمرانی ذیربط، به طور مستمر توسط یگان حفاظت اداره کل پایش خواهد شد.

شایان ذکر است تاکنون 461 تپه و محوطه تاریخی استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

\n

انتهای پیام/

کد خبر 1395050313