به گزارش روابط عمومی صندوق احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی احمد حسین زادگان گفت: خلاء فعالیت بخش خصوصی برای احیاء بناهای تاریخی سال هاست که خود را نشان می دهد و این موضوع با توجه به کاهش درآمدهای دولتی هم تشدید شده است .
این مقام دولتی افزود: الان پتانسیل های خوبی برای سرمایه گذاری در بناهای تاریخی وجود دارد. ما از یک سو در شهرستان ها سرمایه گذارانی داریم که در فضای پسابرجام به دنبال موقعیت سرمایه گذاری می گردند و از سوی دیگر مدیران میان دستی بخش دولتی هم تمایل دارند که هم از آسیب بلاتکلیفی بناها و بافت های تاریخی خلاص شوند و هم زمینه های جدید کسب و کار و رونق اقتصادی را فراهم کنند .
وی ادامه داد: مساله این است که مدیر دولتی در شهرستان مطلع شود که سازوکاری حقوقی همچون صندوق احیاء برای واگذاری بناهای تاریخی وجود دارد و سرمایه گذار هم با ظرفیت موجود در بناهای تاریخی و حوزه گردشگری آشنا گردد.
فرمادار ساری اضافه کرد: در واقع می توان گفت گره واگذاری بناهای تاریخی در شهرستان ها معرفی ظرفیت بناهای تاریخی و سازوکار بهره برداری از آنهاست که اگر این گره باز شود فرآیند واگذاری بناهای تاریخی قطعا سرعت و شتاب بسیار مناسبی خواهد گرفت.
احمد حسین زادگان با اشاره به اقشار پر درآمد جامعه گفت: هم اکنون در کشور ما علی رغم تمام مشکلات اقتصادی، طبقات پر درآمد مانند پزشکان، باغداران عمده و امثال اینها کم نیست و عموما هم این اقشار تمایل دارند که قسمتی از سرمایه خود را وارد بخش های دیگر کنند و به کسب و کارهای جدید روی بیاورند.
وی توضیح داد: تا چند سال پیش بخش مسکن برای این اقشار جذابیت مناسبی داشت که این جذابیت هم اکنون به آن شکل وجود ندارد و درباره سرمایه گذاری در خیلی از بخش های تولیدی و خدماتی هم تردیدهایی هست که مانع ورود این افراد می شود و عموما سرمایه های آنها یا در بانک ها انباشت شده اند، یا به خارج از کشور رفته اند و یا در مسیر درست سرمایه گذاری مولد قرار نگرفته اند.
فرماندار ساری افزود: این وضعیت به دلیل ان است که حوزه های پر بازده و تضمین شده ای مانند گردشگری که به آسانی می توانند به مرحله تولید ارزش افزوده برسند، هنوز به جامعه معرفی نشده اند.
انتهای پیام/