به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، سروش مسئول میراث فرهنگی زیرکوه گفت: نمایشگاه دائمی مردم شناسی روستای افین، در محل آسیاب تاریخی این روستا که به شماره 13430 در فهرست آثار ملی ثبت شده است راه اندازی شد و در آن ادوات کشاورزی، وسایل زندگی، وسایل بافت و ساخت و نمونه های شاخص و نادری از وسایل روشنایی و پخت وپز به نمایش در آمده است.
وی افزود: این مجموعه که از سال 1385 با هدف آشنایی پژوهشگران و محققین در این اثر تاریخی، ایجاد شده است. تماماً وسایل مردم شناسی می باشد که مردم به این مجموعه اهدا کرده اند .
حبیبی کارشناس گردشگری نیز وجود نمایشگاه دائمی مردم شناسی در روستای هدف گردشگری را گامی در جهت حفظ ونگهداری از وسایلی که در نیم قرن اخیر مورد استفاده مردم بوده دانست و گفت: در صورت همکاری مسئولین می توان این نمایشگاه دائمی مردم شناسی را با موزه های استان معرفی نمود .
لازم بذکر است: روستای افین از مراکز مهم تاریخی شهرستان زیرکوه است فاصله آن تا مركز استان خراسان جنوبی حدود 120 كیلومتر است. با وجود چندین اثر تاریخی از جمله مسجد جامع، قلعه، بافت تاریخی، کاروانسرا، آسیاب های آبی، برج ها، حوض ها و… مجموعه ای از جاذبه های تاریخی را درخود گنجانده است که به دلیل قرار گرفتن در حاشیه ارتفاعات و همجواری با درختچه های زرشک مجموعه بی نظیری از جاذبه های مختلف را با خود به همراه دارد. آب و هوای منطقه بر خلاف سایر مناطق خشک و نیمه خشک ، آب و هوایی نسبتا خنك و تابستانهای دلنشین دارد و به دلیل قرار گرفتن بین دو رودخانه محلی آباد و خوش نشین است . بدون شک یکی از مناطق زیبا و دلنشین طبیعی از نظر تعدد درختان و سرسبزی، روستای افین است. و گردشگری این روستا از نوع تاریخی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیای طبیعی(کشاورزی) می باشد. یکی از جنبه های دیدنی و سرسبز روستا، باغستان روستا به طول تقریبی 15 کیلومتر است. نمای درختان بیشمار زرشک در 4 فصل سال، بسیار زیبا و دلنشین است. از صنایع دستی این روستا می توان به انواع قالی و قالیچه ، توبافی ، پارچه بافی و نیز انواع پارچه های كرباسی كه از آن لباس و پوشیدنی تهیه می كنند ، اشاره كرد . حمدالله مستوفی حدود 700 سال پیش از افین دیدن كرده و زیبایی مسجد جامع این شهر را در كتاب نهضت القلوب ستایش كرده است .
انتهای پیام/