آماده استفاده از پیشنهادات و تجربیات صاحب نظران و اساتید گردشگری هستیم

مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری امروز سه شنبه 12 مرداد ماه با اعضای انجمن علمی گردشگری ایران دیدار کرد.  

به گزارش میراث آریا(chtn) معاون رئیس جمهور  در این دیدار، استفاده از تجربیات اساتید و دلسوزان حوزه گردشگری را برای رشد و توسعه این صنعت مفید و مهم دانست و یادآور شد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آماده استفاده از نظرات ، پیشنهادات و تجربیات، صاحب نظران و اساتید گردشگری حوزه گردشگری است و در این زمینه هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ادامه با اشاره به احکام تدوین شده در برنامه ششم توسعه در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، افزود: این احکام در 12 صفحه و به صورت تفکیک شده در سه بخش، وضعیت مطلوب را به لحاظ کمی و کیفی ترسیم کرده است، همچنین نقشه راه رسیدن به این نقطه مطلوب در این احکام، مشخص شده است.

معاون رئیس جمهور با بیان اینکه لازمه مدیریت گردشگری، تمرکز و یکپارچگی است، تصریح کرد: ما امروز براین باور هستیم که گردشگری یک ظرفیت عظیم و قابل توجه است و می تواند در توسعه فرهنگی و اقتصادی کشور نقش موثری داشته باشد، بنابراین برای استفاده از این ظرفیت باید هماهنگی، یکپارچگی و همکاری را در دستور کار قرار دهیم.

سلطانی فر با اشاره به ظرفیت کشور در حوزه گردشگری حلال، اضافه کرد: بسترها و زیرساختهای لازم برای تبدیل شدن ایران به کانون گردشگری حلال دنیا وجود دارد و براساس سند چشم انداز 20 ساله کشور برای 10 سال آینده، کشور ما باید میزبان 20 میلیون گردشگر باشد، این در حالی است که هدفگذاری ما برای 10 سال آینده 32 میلیون گردشگر، شامل 20 میلیون گردشگر مسلمان و 12 میلیون گردشگر از کشورهای اروپایی و غربی است.

وی در ادامه به موضوع اشتغال فارغ التحصیلان بخش گردشگری اشاره کرد و افزود: باید با استفاده از ساز و کارهای موجود، زمینه اشتغال فارغ التحصیلان رشته های مرتبط با گردشگری را در بخش های مختلف این صنعت فراهم کنیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: با ایجاد زمینه اشتغال برای فارغ التحصیلان حوزه گردشگری، رغبت و اشتیاق افراد برای تحصیل در این حوزه افزایش می یابد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه نظرات و پیشنهادات سه گروه غیر دولتی مرتبط با گردشگری باید در سیاست گذاری های این بخش مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: گروه اول دانشگاهیان، انجمن های علمی و پژوهشی هستند که نظراتشان حائز اهمیت است و می توان انجمن علمی گردشگری ایران را عصاره این گروه دانست.

وی اضافه کرد: گروه دوم بخش خصوصی فعال در حوزه گردشگری شامل تورگردانان، هتل داران، آژانس داران و موسسات آموزشی مرتبط با گردشگری هستند و گروه سوم تشکل های غیردولتی(NGO) و رسانه های مرتبط با گردشگری هستند که باید نظراتشان در تصمیم گیری های حوزه گردشگری مورد توجه قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور گفت: تشکیل و ایجاد تشکل های غیردولتی جدید، موضوعی است که باید به آن توجه شود چراکه با رونق این(NGO)ها می توانیم بیش از پیش از نظرات دلسوزان و فعالان بخش گردشگری استفاده کنیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین تشکیل شرکت های مشاور گردشگری را مبحثی مهم و بااهمیت دانست و یادآور شد: این موضوع باید به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد و بستر قانونی لازم برای تشکیل 10 شرکت مشاور گردشگری باید فراهم شود.

در ادامه این نشست، اعضای انجمن علمی گردشگری به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.

محمدحسین ایمانی خوشخو رئیس دانشگاه علم و فرهنگ و مدیرعامل انجمن علمی گردشگری در این نشست با اشاره به اینکه، امروز پس از چندین سال کار سخت، گردشگری به عنوان یک علم در کشور شناخته می شود، گفت: برگزاری کنفرانس ها، نشست های تخصصی و جشنواره های ملی و بین المللی در حوزه گردشگری از مهمترین فعالیت های این انجمن است.

وی ادامه داد: امروز، انجمن علمی گردشگری یک مرجع قابل قبول و محل رجوع بسیاری از علاقه مندان به این بخش است، این انجمن دارای گستره دانشگاهی خوبی است که برای اعتلا و رشد صنعت گردشگری کشور تلاش می کنند.

عبدالرضا رکن الدین افتخاری عضو انجمن علمی گردشگری و استاد دانشگاه تهران نیز در این جلسه گفت: استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی انجمن در تهیه برنامه جامع گردشگری کشور باید در دستور کار قرار گیرد.

منوچهر جهانیان از دیگر اعضای انجمن علمی گردشگری گفت: این انجمن می تواند در خدمت برنامه ها و اهداف توسعه گردشگری باشد.

وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی می تواند در انجام پروژه های مطالعاتی، مشاوره ای و علمی از ظرفیت انجمن علمی گردشگری بهره بگیرد.

حمید ضرغام یکی دیگر از اعضای انجمن علمی گردشگری نیز با اشاره به اینکه سیر تحول و شکوفایی گردشگری قابل توجه بوده است، گفت: انجمن علمی گردشگری بیش از 150 سال تجربه را در خود جای داده است و شاید بتوان گفت این انجمن صادق ترین مرجع در این حوزه است.

وی ادامه داد: انجمن علمی گردشگری می تواند به عنوان عامل چهارم در کنار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایفای نقش کند.

سعید هاشمی عضو دیگری از اعضای انجمن علمی گردشگری با تاکید براینکه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تعامل سازنده با مراکز علمی و دانشگاهی را بیش از پیش در دستور کار قرار دهد، اضافه کرد: با افزایش این تعاملات، برنامه های پژوهشی و مطالعاتی مراکز علمی و دانشگاهی به سمت نیازها و مشکلات سازمان سوق داده می شود.

در پایان این نشست اعضای انجمن علمی گردشگری کشور، لوح تقدیر خود را از معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دریافت کردند.

انتهای پیام/

کد خبر 139505129