عضو هیات علمی دانشکده گردشگری دانشگاه سمنان گفت: یک بنای تاریخی روایتی دست اول و بدون واسطه از سبک زندگی، نوع پوشش، جنس مناسبات اجتماعی و حتی خوراک سنتی را ارائه می کند و گردشگر خارجی در اثر ارتباط با این دست بناها می تواند بدون واسطه در معرض یک تجربه جدید و جذاب قرار بگیرد.

به گزارش روابط عمومی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی محمد نجارزاده گفت: جذابیت گردشگری خارجی یا توریسم به طور کلی در مواجه با پدیده های متفاوت نسبت به اقلیم و محل زندگی گردشگران و کسب تجربه های جدید در این محیط های متفاوت است.
این مدرس دانشگاه افزود: در کشور ما این حوزه جذابیت گردشگری در سه بخش آثار طبیعی، مراسم سنتی و شهرسازی و معماری اصیل ایرانی وجود دارد که هر کدام نیز دارای پتانسیل فوق العاده ای هستند.
وی ادامه داد: در گردشگری ایران یک موضوع مهم تا کنون مغفول مانده است و آن اینکه ما برای جذب توریست تمرکز اصلی خود را بر چند بنای تاریخی مشهور در شهرهایی مانند شیراز و اصفهان گذاشته ایم و فراموش کرده ایم که ایجاد بستری برای تجربه پدیده های متفاوت فرهنگی و مواجه با آن تا چه اندازه دارای جذابیت است.
نجارزاده اضافه کرد: ما در کشور خودمان نمونه هایی مانند دهکده گردشگری عباس برزگر در استان فارس را داریم که نشان می دهد مواجهه توریست خارجی با تجربه متفاوت زندگی به اندازه دیدن بناهای تاریخی و آثار باستانی می تواند برای او جذاب باشد.
مدرس دانشگاه سمنان تاکید کرد: احیاء بناهای تاریخی با هدف ایجاد کاربری های جدید فرهنگی و گردشگری یک زمینه بسیار مساعد برای مواجهه گردشگر با تجربه های جدید را ایجاد می کند، چرا که بناهای تاریخی تنها یک اثر معماری نیستند، بلکه در دل خود خلاصه ای از یک فرهنگ را عرضه می کنند.
وی گفت: یک بنای تاریخی روایتی دست اول و بدون واسطه از سبک زندگی، نوع پوشش، جنس مناسبات اجتماعی و حتی خوراک سنتی را ارائه می کند و گردشگر خارجی در اثر ارتباط با این دست بناها می تواند بدون واسطه در معرض یک تجربه جدید و جذاب قرار بگیرد.
نجارزاده تصریح کرد: از همین روست که احیاء بناهای تاریخی با کاربری های جدید و متناسب می تواند برای آینده صنعت گردشگری ما بسیار امید آفرین باشد و سطحی از درآمدزایی و به تبع آن تبلیغ فرهنگ بومی ایران را تضمین کند.

\n
\n

انتهای پیام/

کد خبر 139505168