به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان قزوین محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین ضمن اعلام این خبر گفت: وجود دژ با شکوه حسن صباح در دل روستای تاریخی گازرخان در منطقه الموت غربی یکی از مهمترین شگفتیها و جاذبههای گردشگری استان قزوین به شمار میرود که به دلیل پیشینه تاریخی قلعه و طبیعت بکر و آب و هوای مطلوب روستای گازرخان و آداب و رسوم جامعه محلی این روستا ، بازدیدکنندگان بسیاری در همه ایام سال به ویژه نوروز و روزهای پایانی هفته از این منطقه بازدید کرده و همواره مورد توجه گروههای گردشگری داخلی و خارجی بوده است .
حضرتی ساماندهی و بهسازی آثار و محدوده های تاریخی را از ضرورتهای اجرایی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه قلعه تاریخی حسن صباح سالانه پذیرای خیل عظیمی از گردشگران بوده و ایمنی بازدیدکنندگان از آثار تاریخی و فراهم آوردن رضایت خاطر این عزیزان از اولویتهای نخست سازمان به عنوان متولی گردشگری استان محسوب می شود، بهسازی و ساماندهی مسیر دسترسی به این اثر ارزشمند تاریخی جهت سهولت تردد گردشگران و جامعه محلی از اوایل اردیبهشت ماه سال جاری با تامین هزینه از محل اعتبارات دولتی در دستور کار تیم فنی این اداره کل قرار گرفت.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته در پروژه بهسازی راه دسترسی به این اثر تاریخی افزود: در مسیر منتهی به این اثر تاریخی به علت موقعیت رانشی زمین و جلوگیری از نشست سطوح شیب دار در جهت شرقی، دیوار سنگی حائلی به طول 100 متر از ابتدای مسیر و محل باجه بلیط فروشی و اطلاع رسانی قلعه تا اولین تغییر جهت مسیر، احداث و راه آن نیز پس از تسطیح، خاکبرداری و خاکریزی، کف فرش آجری شده است.
این مقام مسئول در پایان یاد آور شد: جاذبه های گردشگری بسیاری در روستاهای استان قزوین وجود دارد که با مرمت و باززنده سازی آنها علاوه بر افزایش ماندگاری این آثار ارزشمند میتواند میزان حضور گردشگران را در روستا افزایش داده و گامی موثر در جهت توسعه گردشگری روستایی باشد.
شایان ذکر است: قلعه تاریخی الموت در شمال غربي استان قزوين و در شمال آبادی گازرخان قرار دارد و در سال 226 ه.ق به دست حسن بن یزید علوی بنا شده است . این دژ در ششم رجب 483 به تصرف حسن صباح درامده و تا زمان سقوط اسماعیلیان ایران به سال 654 مرکز فرمانروایی آنان بوده است . پرتگاههای مخوف گرداگرد قلعه ، خندق های سنگی جلوگیری کننده از نفوذ مهاجمان ، انبارهای متعدد ذخیره آب و آذوقه ، سیستم پیچیده آبرسانی با حفر کانال و نصب تنبوشه از ویژگیهای این دژبه شمار می رود .
انتهای پیام/