به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری ولی جهانی سرپرست هیات باستان شناسی گفت : مجموعه باستانی لیارسنگبن املش که در نزدیکی روستای شیرچاک از توابع بخش رانکوه شهرستان املش قرار دارد برای بار دوم مورد کاوش قرار گرفت.
وی فزود:این مجموعه در سال 1392 و پس از تخریب توسط سوداگران اموال فرهنگی شناسایی شد و در سال 1393 با صدور مجوز پژوهشکده باستان شناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای گمانهزنی و تعیین حریم، با کاوش در 21 گمانه مورد مطالعات میدانی قرار گرفت.
جهانی اظهار داشت :در دومین فصل از پژوهشهای میدانی در بهار و تابستان 1395 با ایجاد 8 کارگاه در ابعاد مختلف علاوه بر شناسایی چندین گور و سازه های معماری موفق به شناسایی مواد فرهنگی بسیار با ارزشی از انواع مختلف ظروف سفالی، زیورآلات و جنگافزارها، بقایای بافت پارچه و چرم.....شدیم که بررسی اولیهی انجام شده بر روی آنها، قدمتشان را همزمان با حدود دورههای پارت و ساسانی نشان میدهد.
وی گفت :پژوهش بر روی این آثار همچنان در جریان است و نتایج آن بهزودی منتشر خواهد شد.
این باستان شناس افزود: در این فصل از پژوهشهای مجموعه باستانی لیارسنگبن، همزمان مطالعات میانرشتهای ارزشمندی نیز در حال انجام است .
وی از جمله این مطالعات میان رشته ای را پژوهشهای ژنتیک انسانشناسی، انسانشناسی جسمانی، جانور باستانشناسی، انگل باستانشناسی، گیاه باستانشناسی و زمینشناسی ذکر کرد .
جهانی تاکید کرد : بدون تردیدبا تکمیل مطالعات بر روی نمونههای گردآوری شده که برای نخستین بار در تاریخ دانش باستانشناسی گیلان صورت می گیرد بسیاری از پرسشها پیرامون فرهنگ، زیستبوم و معیشت ساکنان منطقه در دوران تاریخی حوزهی فرهنگی البرز پاسخ داده خواهد شد.
انتهای پیام/