به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی،سلیمانی رباطی مسئول نمایندگی شهرستان بشرویه گفت:یکی از اهداف پایه ای حوزه صنایع دستی، شناسایی هنرهای سنتی فراموش شده و به تبع آن شناسایی هنرمندان پیشکسوتی است که بنیان و اصول فنی این دسته از رشته ها در اذهانشان باقیست.
وی گفت: این هنرمندان پیشکسوت، سرمایه هایی گرانبهایند که با فراهم کردن زمینه مناسب و حمایت واقعی ازآنها، زمینه توسعه و تعالی صنایع دستی و اشتغالزایی نسل جوان مهیا خواهد شد.
سلیمانی افزود: صنعتی شدن جوامع و میل به استفاده از تکنولوژی ماشینی و سرعت در تولیدات صنعتی جهت برآوردن نیاز مردم سبب گردید که بسیاری از هنرهایی که روزی شناسنامه یک منطقه و منبع تامین مایحتاج خانواده ها بودند به فراموشی سپرده شود.
مسئول نمایندگی شهرستان بشرویه در مورد باززنده سازی پتک گفت: طرح شناسایی هنرهای سنتی و هنرمندان پیشکسوت صنایع دستی زمینه را جهت شناخت بهتر و از طرفی باززنده سازی آن دسته از رشته های با قابلیت توسعه و اشتغالزایی را در پی داشت که پتک بافی بوسیله یکی از بانوانی که تسلط کافی در چله کشی و بافت نقش دارد احیاء گردید.
وی ادامه داد: این هنر ظریف بر پایه بافته های داری با استفاده از نخ های رنگین طی فرایندی پیچیده به صفحه ای از طرح های هندسی منحصربفردی تبدیل می گردد که از مهمترین اهداف باززنده سازی این هنر تغییر کاربری و تبدیل مواد تولیدی به انواع کیف، قاب و بسته های هدایا خواهد بود.
انتهای پیام/