پارچه بافی (توبافی) شهرستان سرایان بر مدار تولید

اولین دوره آموزشی پارچه بافی در روستای هدف گردشگری کریمو با شرکت 15 کارآموز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی، محمد عرب مسئول نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان سرایان گفت:  سابقه دستبافی در ایران به هزاره‌های قبل از میلاد می‌رسد و نخستین نشانه‌ای که از وجود پارچه منسوج در ایران موجود است، متعلق به 4000 سال قبل از میلاد است که طی حفریات انجام شده در شوش به دست آمده‌ است. 
وی افزود: حوله‌بافی نوعی فرآورده نساجی سنتی است که به کمک دستگاه بافندگی چهار وردی تولید می‌شود. از جمله خصوصیات این رشته از صنایع دستی این است، که اولاً کلیه‌ی مراحل سه‌گانه بافندگی (ایجاد دهنه‌کار، پودگذاری و دفتین زدن) با حرکات دست و پا انجام می‌شود. ثانیاً امکان استفاده از پودهای رنگی به میزان نامحدود و همچنین تنوع طرح بافت با در اختیار داشتن و کنترل حرکات وردها میسر می‌شود.
مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرایان بیان داشت: در راستای تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی و همچنین ترویج مشاغل سنتی که از بازار مصرف خوبی نیز برخوردار هستند و همچنین کمک به اقتصاد خانواده ها اولین دوره آموزشی پارچه بافی در روستای هدف گردشگری کریمو با شرکت 15 کارآموز برگزار گردید.
عرب گفت: پارچه بافی، حوله بافی، چادر شب، ابریشم بافی و کرباس بافی از جمله رشته های صنایع دستی هستند که در گذشته های نه چندان دور در شهرستان سرایان رواج فراوانی داشته و در اکثر نقاط شهرستان تولید می شده اند و با برگزاری دوره های آموزشی در رشته حوله بافی، تولیدات این رشته گسترده تر شده و به دنبال ترویج آن در بقیه روستاها هستیم و اقدامات خوبی نیز برای سایر رشته های بومی و سنتی منطقه در دست اقدام می باشد.

انتهای پیام/

کد خبر 139506216