بهگزارش میراث آریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، پیکر پاک دو شهید گمنام، پنجشنبه 12 اسفند، در ابتدای ورودی روستای مادرسلیمان و در حریم درجه دو پاسارگاد بهخاک سپرده شد.
زهرا احمدیپور، رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، پیشتر در مورد دفن شهدا در حریم درجه یک پاسارگاد ابراز نگرانی کرده و گفته بود این اقدام بیاحترامی به مقام شهدای کشور است.
معاون رئیسجمهوری نوشته بود: «این موضوع بهشکلی ویژه درحال پیگیری است و مکاتبات گستردهای در این باره انجام شده است. شهدا در قلب ملت ایران جای دارند و محل دفن آنها محل رجوع خیل گسترده مردم خواهد بود. انتخاب حریم پاسارگاد برای دفن شهدا در وهله اول بیاحترامی به خود شهداست. مگر قرار است شهدا بهواسطه رجوع مردم به پاسارگاد محل زیارت مردم شوند؟ اقدامات لازم برای پیشگیری از وقوع این اشتباه و بیحرمتی به شهدا انجام شده و درحال پیگیری است.»
شهدا میراثفرهنگی انقلاباند
محمدحسن طالبیان، معاون میراثفرهنگی کشور، گفت: «خاکسپاری پیکر شهدای گمنام در حریم درجه دو پاسارگاد نشانه خوبی از رعایت شأن شهداست که با همراهی و تعامل خوب مدیران شهری و مسئولان محلی در پاسارگاد انجام گرفت.»
طالبیان تصریح کرد: «شهدا میراثفرهنگی این انقلاب هستند و از نظر سازمان میراثفرهنگی محل دفن آنها که تبدیل به محلی متبرک و مهم میشود بسیار مهم است.»
دفن شهدا با ضوابط یونسکو مغایرتی ندارد
مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی نیز گفت: «دفن شهدا در حریم درجه دو پاسارگاد با ضوابط میراثفرهنگی و قوانین مربوط به ثبت جهانی یونسکو هیچ مغایرتی ندارد.»
فرهاد نظری ادامه داد: «یک اثر وقتی در یونسکو ثبت میشود دارای حریم مشخصی است و ما به دنیا تعهد دادهایم که این حریم و ضوابط آن رعایت میشود.»
او افزود: «اگر طراحی و نصب یادمان بهگونهای باشد که مغایر با ضوابط حریم نباشد اشکالی برای این اثر ثبتی بهوجود نمیآورد.»
نظری گفت: «در موضوع دفن شهدا به مسئولان شهری اطلاع دادیم که این اقدام موجب خروج پاسارگاد از فهرست میراث جهانی میشود و براساس همین توضیحات، مدیران شهری و شهرداری پاسارگاد جانمایی دفن شهدا را به ورودی روستای مادرسلیمان در حریم درجه دو پاسارگاد منتقل کردند.»
انتهای پیام/