کشف سازه معماری خشتی در محلات

دومین فصل مطالعات محوطه جم محلات به پدیدار شدن یک سازه معماری خشتی از دوران تاریخی، انواع قطعه‌سفال‌های ساده و منقوش، ابزار سنگی متنوع، ادوات سنگی و... منجر شد.

به‌گزارش میراث آریا به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، لیلا بنی‌جمال سرپرست هیئت دومین فصل مطالعات محوطه جم محلات استان مرکزی، امروز شنبه 21 اسفند، با اعلام این خبر افزود: «این طرح با هدف تکمیل اطلاعات در زمینه عرصه حقیقی، بررسی میزان آشفتگی محوطه و شناسایی دوره‌های استقراری آن به‌انجام رسید.»

این باستان‌شناس افزود: «در این فصل از مطالعات محوطه جم، با ایجاد کارگاه در بخش شمال‌شرق محوطه، بخشی از یک سازه معماری خشتی آشکار شد.»

به‌گفته او، این بقایا شامل دو دیوار خشتی با عرض 100 و 150 سانتی‌متر و عمودبرهم است که احتمالاً متعلق به فضای معماری بزرگی مربوط به دوران تاریخی است.

سرپرست هیئت باستان‌شناسی افزود: «ازجمله آثار به‌دست‌آمده در دو فصل حفاری برای مطالعه این محوطه می‌توان به انواع قطعه‌سفال‌های ساده و منقوش، ابزار سنگی متنوع، ادوات سنگی و... اشاره کرد.»

بنی‌جمال با بیان اینکه محوطه جم محلات از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین محوطه‌های جنوب‌شرق استان مرکزی محسوب می‌شود تصریح کرد که در این محوطه  شواهد استقراری از دوران مس‌سنگی، مفرغ، پارت و ساسانی وجود دارد.

دومین فصل از مطالعات محوطه جم محلات با مجوز رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری صورت گرفت.

انتهای پیام/

کد خبر 1395122123