رئیس سازمان میراث‌فرهنگی کشور: سمن‌ها سین هشتم نوروز هستند/ دولت از گردنه‌های سخت عبور کرده است

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی با بیان اینکه سمن‌ها سین هشتم نوروز هستند، گفت: «بخش مردمی، جز تسهیل سفر، می‌توانند به‌عنوان دیده‌بان سازمان میراث‌فرهنگی عمل کنند تا از سرمایه‌های عظیم کشور در حوزه‌های صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و گردشگری غافل نشویم.»

  • به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از ستاد خبری نوروز سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گرشگری، امروز شنبه 28 اسفند، در نشست ستاد تسهیل سفرهای نوروزی استان لرستان، ضمن تبریک‌گویی به‌مناسبت ولادت حضرت زهرا(س)، گفت: «امیدوارم از برکات این بانوی مکرمه استفاده کنیم و در رفتار او را سرلوحه خود قرار دهیم.»

احمدی‌پور ادامه داد: «خوشحالم که در جمع شما در استان لرستان هستم. لرستان استانی است که با آن تشابه فرهنگی و به آن تعلق‌خاطر دارم و بارها در سال‌های گذشته این استان را به‌عنوان مقصد گردشگری انتخاب کرده‌ام.»

او افزود: «امیدوارم برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته در نوروز 96 و این سفرها به بهبود اقدامات لازم در بخش گردشگری، صنایع‌دستی و میراث‌فرهنگی منجر شود.»

ساختن مناسب از مقاصد گردشگری اولین تکلیف رسانه‌ها، دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط است

معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به اینکه سفر از لحظه تصمیم آغاز می‌شود گفت: «برای تصمیم‌گیری باید تصویری ذهنی از مقصد گردشگری داشته باشیم. اگر قرار باشد که مقاصد گردشگری در استان‌های مختلف پخش شود نیازمند تصویرسازی مناسب از مقاصد گردشگری هستیم. تکلیف دستگاه‌های تخصصی، رسانه‌ها و نهادهای مرتبط، در درجه اول، ساختن این تصویر است تا ذهن گردشگران آماده شود و برنامه مناسبی برای سفرشان داشته باشند و نیز توزیع سفر در کشور به‌خوبی صورت گیرد.»

او گفت: «بعد از تصویرسازی، نیازمند زیرساخت‌های مناسب برای سفر در شهرها و استان‌ها هستیم. در بسیاری از مواقع مزایایی که هر استان در توسعه زیرساخت‌ها دارد اولویت سفرهای ما را تعیین می‌کند. همچنین باید ببینیم چه امکاناتی را می‌توان در مقاصد گردشگری ایجاد کرد.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گرشگری افزود: «بازدیدها از شهر یا استان براساس جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی یا هنری آن شهر و استان صورت می‌گیرد. باید برای این جاذبه‌ها برنامه‌ریزی منسجمی داشته باشیم تا گردشگران بتوانند به‌‌خوبی از این جاذبه‌ها استفاده کنند.»

گردشگران تمایل دارند در سفرشان به استان‌ها از غذاهای بومی تناول کنند

او غذاهای بومی را یکی دیگر از جاذبه‌های هر استان دانست و گفت: «گردشگران تمایل دارند در سفرشان به استان‌ها از غذاهای بومی تناول کنند. درنتیجه، برای تغییر ذائقه گردشگران باید از ظرفیت‌های مختلف فرهنگی بهره برد و به‌صورت عمومی غذاهای سنتی آن استان را عرضه کرد.»

احمدی‌پور افزود: «ذائقه‌هایی که با غذاهای محلی، صنایع‌دستی و میراث تاریخی همراه شود کمک می‌کند تا گردشگر برای بار دوم یا چندم یک استان را به‌عنوان مقصد گردشگری انتخاب کند و آن استان به مقصد پایدار گردشگری تبدیل شود. سعی کنید خدماتی که به گردشگر عرضه می‌کنید با سرمایه‌های استان متناسب باشد.»

لرستان گنجینه‌ای از پل‌های تاریخی است 

معاون رئیس‌جمهوری تأکید کرد: «مجموعه‌ای از توانمندی‌ها در استان لرستان هست که باید به مزیت گردشگری تبدیل شود. باید مجموعه‌های فعال به‌هم مرتبط شوند. اگر بخواهیم موزائیک گردشگری استان را تشکیل دهیم، باید از هم‌افزایی و توانمندی‌های بخش‌های مختلف استفاده کنیم و نقشه راه آماده و مسیر مشخصی داشته باشیم. ما هم در سازمان میراث‌فرهنگی موظفیم تا در تعاملی چندجانبه با دستگاه‌های متولی گردشگری کشور، فرصت‌های مورد نیاز را فراهم کنیم. چشم‌انداز گردشگری استان به‌واسطه این مزیت‌هاست که خلق می‌شود.»

او افزود: «ما قرار است خلقِ ثروت کنیم و تا زمانی که مزیت‌ها به منبعِ آورده و سرمایه استان تبدیل نشود این ثروت خلق نمی‌شود؛ درنتیجه، شما باید زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های استان را در قالب مزیت به سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری معرفی کنید.»

احمدی‌پور، با اشاره به هدف‌گذاری استاندار لرستان مبنی بر تبدیل شدن این استان به مقصد گردشگری، گفت: «در کنار آن، باید ببینیم برای استانی که گنجینه‌ای از پل‌های تاریخی است و میراث‌های فرهنگی و معنوی خاص خود را دارد چه برنامه‌ریزی‌هایی کرده‌ایم. برای شکل گرفتن موزائیک گردشگری باید سهم میراث فرهنگی، میراث تاریخی، معنوی و صنایع‌دستی را مشخص کنیم.»

وجود نمادهای صنایع‌دستی در ادارات مختلف به صنعتگران دل‌گرمی می‌دهد

او با بیان اینکه با آموزش باید صنایع‌دستی را احیا کنیم گفت: «متأسفانه صنایع‌دستی، چون به‌صورت اشیای لوکس عرضه می‌شود و به چرخه زندگی روزمره ورود پیدا نمی‌کند، آن‌طور که باید فروش ندارد. اگر بتوانیم فرایند استفاده از صنایع‌دستی را گسترش دهیم به صنعتگر کمک کرده‌ایم. نباید اجازه دهیم سرمایه معنوی و هنری استان به‌راحتی از دست برود.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به اینکه در سالن استانداری این استان هیچ‌کدام از صنایع‌دستی استان به‌چشم نمی‌خورد گفت: «این اشکال در تمام استان‌ها وجود دارد و در اماکن عمومی و اداره‌ها نمادی از صنایع‌دستی استان نداریم؛ درصورتی‌که وجود نمادهای صنایع‌دستی در ادارات مختلف می‌تواند به صنعتگران دل‌گرمی ببخشد. آنچه صنعتگران دستی تولید می‌کنند بخشی از صادرات کشور را تشکیل می‌دهد.»

او با اشاره به افتتاح سومین فروشگاه بزرگ صنایع‌دستی در استان تهران در حوزه زیورآلات خاتم و نوآوری این فروشگاه گفت: «باید با نوآوری، صنایع‌دستی را وارد زندگی مردم کرد. یا باید تولید صنایع‌دستی متوقف شود یا مسیر تولید به نوآوری نزدیک شود. این استان ظرفیت بالایی دارد که از صنایع‌دستی استفاده کند.»

احمدی‌پور، با تأکید بر برنامه‌ریزی بلندمدت برای میراث فرهنگی لرستان، ادامه داد: «برای آزادسازی حریم قلعه فلک‌الافلاک اقدامات خوبی انجام گرفته و مجموعه سازمان نظر مثبتی در این زمینه دارد. من حتماً پیگیری‌های مربوط را انجام خواهم داد.»

او درباره بحث جابه‌جایی پادگان گفت: «ما نباید هیچ اثر تاریخی‌ای را از بین ببریم، اما می‌توانیم برای آن کاربری تعریف کنیم تا ضمن حفظ اثر، برای شهر ارزش افزوده خلق کند. ما در سازمان میراث‌فرهنگی تمام تلاش خود را در این باره خواهیم کرد.»

سمن‌ها باید بخش اجرایی نوروزگاه‌ها را به‌عهده بگیرند

معاون رئیس‌جمهوری خاطرنشان کرد: «لرستان برای برگزاری خوب نوروز آماده شده است. البته حضور سمن‌ها در استان لرستان چندان به‌چشم نیامد. امسال برای نوروز به همه استان‌ها اعلام کردیم که سمن‌ها باید بخش اجرایی نوروزگاه‌ها را به‌عهده بگیرند.»

او افزود: «سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیاز دارد سمن‌ها با آن در امور مربوط مشارکت جدی داشته باشند.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ادامه داد: «امسال به امر نظارت بر برگزاری نوروز و عرضه خدمات بیش‌ازپیش توجه شده است. کیفیت خدمات کمک می‌کند تا یک شهر یا استان به مقصد پایدار گردشگری تبدیل شود. خوشبختانه استان لرستان در سه سال گذشته در این زمینه خوب عمل کرده است. بایان‌حال، باید نظارت را در مجموعه اقامتگاه‌های بین‌راهی و مسیرها استان لرستان گسترش داد.»

دولت اکنون می‌تواند با افتخار اعلام کند به تعهدی که به ملت داده بود عمل کرده است

او خاطرنشان کرد: «پیام نوروز 96 ”امید“ است، زیرا ملت بزرگ ایران این شایستگی را دارند که به آینده روبه‌رشد امیدوار باشند. به‌همت دولت تدبیر و امید این آینده رقم خواهد خورد. هر آنچه در قالب آیتم‌های توسعه اقتصادی است در کشور نمود پیدا کرده و این مسئله نشان می‌دهد که دولت از گردنه‌های سخت عبور کرده و اکنون می‌تواند با افتخار به مردم اعلام کند به تعهدی که به ملت داده بود عمل کرده است.»

معاون رئیس‌جمهوری، در پایان سخنانش، با اشاره به نقش مدیران استانی در پابرجا ماندن اعتمادی که ملت به دولت دارند، تصریح کرد: «این پایدار ماندن امید و اعتماد به دولت کمک می‌کند تا بتوانیم برنامه‌های موردنظر را با هماهنگی و همفکری مردم محقق کنیم، و امیدواریم در سال 96 هم، که دو انتخابات بزرگ در پیش داریم، این امید و اعتماد همچنان بین مردم جاری باشد.»

در پایان این مراسم، رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از تمبر اختصاصی تصاویر فاخر صنایع‌دستی و گردشگری استان لرستان رونمایی و آن را امضا کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1395122823