بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان، این عمارت یکی از عمارتهای بسیار باشکوه شهر گردشگری سنندج است، با قصر و تالار تشریفات زیبا، که خسروخان اول، پدر اماناللهخان والی کردستان، در دوران زندیه آن را بنا نهاده است.
از دیگر قسمتهای این بنا میتوان به بخش غلام گردش با ستونهای گچبریشده بسیار زیبا و اروسهای بینظیر، حمام، مطبخ، حیاط اندرونی و همچنین اسطبل و چهارباغ اشاره کرد که اماناللهخان در دوره قاجاریه به این عمارت الحاق کرده است.
این عمارت که مرکز حکومتی کردستان بوده، دارای حوض چلیپاشکلِ منحصربهفردی است که در حیاط اصلی این عمارت قرار دارد و تحسین هر بینندهای را برمیانگیزد.
در این اثر تاریخی بزرگان زیادی زندگی کردهاند، از آن جمله میتوان به مستوره اردلان، اولین تاریخنویس زن جهان که علاوهبر آن شعرهای بسیار دلنوازی هم دارد، اشاره کرد.
عمارت تاریخی خسروآباد از نظر وسعت نیز جزو کمنظیرترین عمارتهای مسکونی است و مساحت آن حدود 8500 مترمربع است. قصر اصلی که در ضلع غربی این عمارت واقع شده کلاهفرنگی، گچبریهای زیبا، اروسیهای پرکار و اتاقهای تودرتو دارد که بر زیبایی و شکوه عمارت افزوده است.
در طول تعطیلات نوروز 96 یکی از محلهایی که آیینهای نوروزگاه در آن اجرا میشود این عمارت است، و بهدلیل زیبایی و شکوه عمارت همواره یکی از پربازدیدترین عمارتهای تاریخی کردستان بهشمار میرود.
انتهای پیام/