بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی،صنایعدستی و گردشگری استان کردستان، نکته جالب اینکه سیزدهبهدر را در هر حال و هر شرایط جوی به دامن طبیعت پناه میبرند. گره زدن گیاهان (سبزه) برای برآورده شدن حاجات بهخصوص برای جوانهای دمبخت از جمله رسومی است که مردم کردستان در طبیعت آن را بهجای میآورند.
پرتاب 13سنگ از پشت سر بهنیت دوری پلیدیهای پیش روی افراد در سال جاری، یکی دیگر از رسوم ویژه این روز است که مردم با گرفتن نیت دوری پلیدیها و پرتاب 13 سنگ از پشت سر، احساس آرامش میکنند. برگزاری برنامههای شاد دستهجمعی در اماکن تفریحی و دامن طبیعت و اجرای برنامه رقص کردی (هلپرکی) یکی از برنامههای اصلی این روز بهشمار میآید.
روز سیزدهبهدر در این منطقه بهعلت حضور مردم با لباسهای کُردی رنگارنگ که خود برگرفته از طبیعت پر از رنگ و روحیه شاد و تأثیرپذیری مردم از زیباییهای طبیعت کردستان است، ترکیبی بسیار هماهنگ از فرهنگ و طبیعت کردستان در این روز پر از زندگی، بهنمایش میگذارد. موجب خلق صحنههای بسیار ناب و کمنظیر برای عکاسان، فیلمسازان و خبرنگاران میشود.
کردستان با وجود کوهها و مناطق زیبای طبیعی گوناگون در کلیه شهرستانهای این استان مردم سیزدهبهدر را در این مناطق خوش آب و هوا شامل دشتها و کوههای اطراف دریاچه زریوار و دشت بیلو بهعنوان یکی از بزرگترین مکانهای اجتماع مردم در سیزدهبهدر در 15 کیلومتری شهر مریوان و همچنین مناطقی بسیار خوشآبوهوا در سنندج شامل دشت سرنوی، منطقه گردشگری روستای صلواتآباد، پارک جنگلی آبیدر، سد قشلاق و...، کوههای زیبا و گردنه تته در منطقه هورامان، کوههای روستای هدف گردشگری پالنگان، سد زرینهرود سقز، دشت سورن و کوههای اطراف روستای گردشگری نجنه و دامنه کوه آربابا در شهر بانه، پارکها و بوستان های سطح شهرهای مختلف استان، سراب قروه و امامزاده باباگرگر و کنار رودخانههای محلی را برای گذراندن روز طبیعت انتخاب میکنند.
انتهای پیام/