بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گرشگری، در این مراسم بهمن نامورمطلق معاون صنایعدستی کشور، ضمن اشاره به جایگاه شعر و ادبیات در فرهنگ ایرانی و اهمیت تحلیل زمان و مکان در نقد شعر، به تحلیل برخی از شعرهای منتخب در این کتاب پرداخت.
همچنین در این نشست صمیمانه، حضور دانشجویان مرکز زبان فارسی مسقط و دبیران مدرسه ایرانیان در این شهر و دیگر علاقهمندان ایرانی و عمانی مؤید مودّت حاکم بر ارتباطات فرهنگی بین دو کشور بود.
از مهمترین دستاوردهای شعری حمیده غلامی، از دیدگاه منتقدان، میتوان به فرازمانی و فرامکانی بودن شعرهایش، حضور عناصر بومی مشخص و برجسته بهویژه عناصر فرهنگ لری و ایلیاتی و قشقایی (مثل کوه، دشت، اسب، گل، رقصها و لباسهای لری و قشقایی)، یادکرد مکانهای جغرافیایی خاص، بسامد زیاد نام بردن از انواع گلها، اشاره و اشراف به اساطیر ایرانی و اسلامی، استفاده از لحن شعر زنانه و بیقراریها و فراقهای زنانه و پرداختن و اشراف به دیگر صناعات ادبی اشاره کرد.
مجموعههای رونماییشده از این شاعر عبارتاند از «خداحافظ، انار مانده بر بالای این دیوار» (شامل 24 غزل) و «لاکپشتی ماده وسط اتوبان تهران» (دربردارنده شعرهای سپید این شاعر).
مزیّن بودن فضای نمایشگاه به آثار فاخر هنر خاتمسازی ایرانی و همچنین ظروف نقره و سفالینههای نفیس ایرانی، فضای این شب شعر را روحی دیگر بخشیده بود.
بهمن اکبری، رایزن فرهنگی ایران در عمان، نیز این نشست را شروعی تازه برای ایجاد حلقه ادبی ایرانیان مقیم مسقط عنوان کرد و گفت: «امیدواریم که با تمایل ایرانیان علاقهمند این جلسات را بیشتر و بهتر از پیش برگزار کنیم و انشاءالله این اتفاق آغازگر تعاملات و دادوستدهای فرهنگی در رشتههای مختلف هنر و ادبیات بین دولتهای ایران و عمان باشد.»
انتهای پیام/