شکل‌گیری انجمن‌های مردم‌نهاد در حوزه گردشگری

پس از مطالعه و نیازسنجی، پیشنهاد تأسیس «انجمن بانوان» در معاونت سرمایه‌گذاری و تأمین منابع مطرح شد و تحقق آن جزو مأموریت‌های دفتر مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری قرار گرفت، و 8 آذر 1394 با حضور بیش از 25 بانوی سرمایه‌گذار از سراسر ایران، هسته اولیه این تشکل شکل گرفت.

انجمن بانوان فعال در صنایع‌دستی و گردشگری ایران
شکل‌گیری این انجمن با توجه به اهمیت نقش بانوان به‌عنوان نیمی از جمعیت جامعه در تولید ثروت ــ که درصورت نادیده گرفتن فعالیت آن‌ها، روند توسعه کشور رشد متناسبی نخواهد داشت ــ و با تأکید سعید شیرکوند، معاون محترم سرمایه‌گذاری و تأمین منابع سازمان میراث‌فرهنگی، و با هدف حضور فعال بانوان سرمایه‌گذار در صنایع‌دستی و گردشگری و صنایع وابسته در پوشش یک انجمن صورت گرفت.

پس از برگزاری جلسات متعدد و سفر به بیش از 22 استان کشور با حضور داوطلبانه اعضای انجمن و نماینده سازمان و نیز هم‌پوشانی بین استان‌های مجاور برای دعوت از سرمایه‌گذاران واجد شرایط، هم‌اکنون انجمن بانوان با بیش از 140 عضو فعال در حوزه‌های صنایع‌دستی و گردشگری و صنایع وابسته شکل گرفته است.

برای نام آن «انجمن بانوان فعال در صنایع‌دستی و گردشگری ایران» انتخاب شد. هیئت‌مدیره این انجمن هفت نفرند و هدف از تشکیل آن، شناسایی مشکلات و موانع پیش روی بانوان سرمایه‌گذار در صنعت گردشگری و صنایع‌دستی، ارائه راهکارهای مناسب، بررسی و شناسایی روش‌های سرمایه‌گذاری در زمینه گردشگری و صنایع‌دستی، تدوین مدل‌های استراتژیک سرمایه‌گذاری و استانداردسازی این صنعت است. بسترسازی و کمک به تحقق جایگاه بانوان سرمایه‌گذار در توسعه و اشتغال‌زایی کشور و برنامه‌ریزی و تشویق سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی برای توسعه گردشگری از دیگر اهداف تشکیل این انجمن است.

حوزه فعالیت این انجمن سراسر ایران و در آینده، عرصه‌های فراملی است. این انجمن می‌تواند پس از تصویب هیئت‌مدیره و تأیید وزارت کشور، در مراکز استان شعبه و در شهرستان‌ها و خارج‌ازکشور نمایندگی دایر کند.

اهداف حوزه گردشگری در این انجمن شامل ترویج فرهنگ گردشگری در ایران، بررسی زیرساخت‌های حوزه گردشگری و شناسایی موانع در این حوزه برای فعالان، تعامل سازنده و قانونی با سازمان‌ها و مؤسسات مربوط و شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در نقاط مختلف کشور است.

انجمن سرمایه‌گذاران مناطق نمونه
معاونت سرمایه‌گذاری و تأمین منابع سازمان میراث‌فرهنگی اقدام به تشویق سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری به‌منظور تشکیل تشکل‌های صنفی و حضور در عرصه‌های مرتبط با عملکرد سازمان کرده است. ازجمله این مشوق‌ها می‌توان به حمایت از تشکل سرمایه‌گذاران مناطق نمونه که با انتخاب اعضای هیئت‌مدیره در اسفندماه 1394 فعالیت خود را آغاز کرد اشاره کرد. اهداف کلی این اقدام عبارت از امکان ظرفیت‌سازی برای سرمایه‌گذاران به‌منظور دفاع از منافع خود در برابر نهادهای دولتی و استان، بهره‌برداری از تجارت یکدیگر، و حرکت جمعی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی و جز آن است.

به همین منظور، انجمن سرمایه‌گذاران مناطق نمونه گردشگری با پیگیری‌های دفتر مناطق نمونه به‌تصویب وزارت صنایع و معادن کشور رسیده و با انتخاب هیئت‌مدیره و استقرار در دفتر انجمن، فعالیت رسمی خود را آغاز کرده است.

انجمن خیّران
انجمن خیّران معاونت سرمایه‌گذاری و تأمین منابع سازمان میراث‌فرهنگی، با توجه به بهره‌گیری از توان خیّران در کمک به ساخت نمازخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی بین‌راهی، با تشکیل نشست باشکوه مورخ 8 دی‌ماه 94 در هتل باباطاهر با حضور مقامات عالی اجرایی در دستگاه‌های مرتبط، آغازبه‌کار کرده و طی فرازونشیب‌های معقول و منطقی وارد حوزه عملیاتی شده است.

تاکنون در چند نقطه جلسات هماهنگی با مقامات استانی تشکیل شده و توافقاتی نیز به‌دست آمده یا ورود به مرحله تهیه طرح و نقشه یا اقدام به زمینه‌سازی برای بازدید خیّران محترم از مکان‌های پیشنهادی استان‌ها آغاز شده است.

با تنظیم اساسنامه مرتبط و اصلاح آن در جلسات متعدد و امضای اساسنامه به‌دست هیئت مؤسسان و هیئت‌امنا و اخذ موافقت اولیه از وزارت کشور، «مجمع نیک‌اندیشان خیّر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری» رسماً به‌کار خود وجاهت قانونی داد و به فعالیت خود ادامه خواهد داد. بدیهی است سایر مراحل وفق مقررات قانونی وزارت کشور طی خواهد شد.


*. علیرضا ارجمندی، معاون دفتر مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری

انتهای پیام/

کد خبر 139602091

برچسب‌ها