بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی، جلیل جباری مدیرکل میراثفرهنگی این استان، در این جلسه که با حضور معاونان فرهنگی، اجتماعی، گردشگری، عمرانی و فنی، و کارشناسان سازمان منطقه آزاد برگزار شد، به اهمیت ویژه همکاریهای دوجانبه اشاره کرد و گفت: «با درایت و توجه رئیس سازمان منطقه آزاد، توانستیم در این مدت کوتاه کارهای خوب و مثبتی انجام دهیم؛ بااینحال، زمینه مشترک همکاریها گسترده است.»
او افزود: «شهرستان ماکو با توجه به موقعیت خاصی که دارد میتواند در حوزه میراثفرهنگی و گردشگری بهعنوان الگویی از همکاریهای تأثیرگذر ادارهکل میراثفرهنگی و سازمان منطقه آزاد در سطح کشور بهشمار میآید.»
محمد فتحی، معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی، در این جلسه در گزارشی مجموعه اقدامات یک سال اخیر ادارهکل میراثفرهنگی در حوزه پژوهش، کاوش، مرمت و ثبت ابنیه، آثار و محوطههای تاریخی و باستانی شهرستان ماکو را تشریح کرد.
پس از بحث و بررسیهای کارشناسی، درخصوص سرفصلها و مفاد تفاهمنامه و اقداماتی که صورت گرفته است، مصوباتی برای تکمیل و تسریع مواد تفاهمنامه مورد تأکید قرار گرفت: برای مثال، مقرر شد تا پروپوزال مربوط به کاوش و پژوهش در محوطه تاریخی سنگر در اسرع وقت ارائه شود و بعد از تأیید به مرحله اجرا درآید.
همچنین با توجه به وجود آثار متعدد دوران قاجار، مطالعه و بررسی راهاندازی موزه قاجار در شهر ماکو در دستورکار طرفین قرار گیرد. درخصوص فراهم کردن شرایط ثبت جهانی منظر فرهنگی ماکو نیز مقرر شد تا جلسات فنی و کارشناسی و کارهای مطالعاتی با مشارکت کارشناسان دو طرف و بهصورت فشرده برگزار شود.
در این جلسه، علاوهبر اینکه مقرر شد سیاستگذاریها و اقدامات لازم و برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت از طرف ادارهکل میراثفرهنگی استان برای جذب و افزایش گردشگران خارجی انجام گیرد، همچنین مقرر شد زمانبندی طرحهای پژوهشی و کاوش در محوطههای تاریخی شهرستان و مراحل مختلف آن با رعایت پیشبینیهای لازم تدوین شود.
ارائه کردن گزارش اسناد و مدارک مالی بهصورت شفاف و در بازههای زمانی مشخص از طرف ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی به سازمان منطقه آزاد ماکو و سایر نهادهای ذیربط یکی دیگر از مصوبات این جلسه بود.
انتهای پیام/