ارتقای کیفیت زیست مردم با بازگشت به داشته‌های فرهنگی و تعامل هنرهای اصیل اقوام تحقق می‌یابد

شهردار زنجان، با اشاره به تأثیرات مثبت برگزاری سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم گفت: «توسعه شهرها و ارتقای کیفیت زیست مردم با بازگشت به داشته‌های فرهنگی و تعامل هنرهای اصیل اقوام تحقق می‌یابد.»

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، حبیب یگانه شهردار زنجان، امروز چهارشنبه 20 اردیبهشت 96، در افتتاحیه سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم که با حضور زهرا احمدی‌پور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: «به‌عنوان شهردار زنجان حضور شما را در شهر زنجان و در سومین جشنواره بین‌المللی غذای اکو ـ جاده ابریشم گرامی می‌دارم و از طرف شهروندان زنجانی به شما خوشامد می‌گویم.»

او گفت: «جشنواره حاضر بر محور و مدار دو مفهوم جاده ابریشم و سازمانی متشکل از کشورها و ملت‌هایی که دارای پیوند عمیق فرهنگی هستند، یعنی سازمان اکو، شکل گرفته است.»

یگانه افزود: «جاده ابریشم در قرون گذشته یکی از جاده‌های مهم تجاری جهان بود که از شرق تا غرب عالم، تمدن‌ها و ملل ادوار گذشته را به یکدیگر متصل و مرتبط ساخته است. این جاده از نظر اقتصادی، فرهنگی و سیاسی نقش بسیار مهمی در روابط کشورهای مختلف از گذشته دور تا قرن پانزدهم میلادی داشته و باعث تحولات مهمی در تاریخ این کشورها ازجمله ایران شده است، به‌نحوی‌که مناسبات ایران با سایر کشورها در طول تاریخ تحت‌تأثیر این جاده بوده است»

شهردار زنجان ادامه داد: «اگرچه شکل‌گیری جاده ابریشم بر پایه تجارت و مبادله کالا بوده، ایده‌ها، فرهنگ‌ها و فناوری‌های آن دوران از طریق این شبکه ارتباطی به دیگر کشورها انتقال داده شده و لذا ویژگی و موقعیت مکانی جاده ابریشم موجب شده تا بسیاری از کشورها به‌دنبال احیای این شبکه ارتباطی و مفاهیم مرتبط با آن باشند.»

او اضافه کرد: «بر این اساس، کشورها و شهرهای واقع در این مسیر تاریخی با به‌اشتراک گذاشتن داشته‌های فرهنگی خود سعی در گسترش ارتباطات نوین و فراهم کردن مؤلفه‌های توسعه فرهنگ‌محور دارند که از آن جمله می‌توان به فرهنگ و هنر آشپزی و ویژگی‌های خوراک مردمان ساکن در این بستر فرهنگی اشاره کرد.»

یگانه اظهار کرد: «زنجان به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و داشته‌های تاریخی و فرهنگی خود یکی از شهرهای بااهمیت در مسیر جاده ابریشم است و مطالعات تاریخی و بررسی‌های میدانی انجام‌شده نشان می‌دهد استان زنجان و شهر زنجان بر سر یکی از مهم‌ترین شاهراه‌های جاده ابریشم قرار داشته است و از گذشته دور به‌عنوان حلقه‌ای مهم نقش تاریخی خود را در تسلسل زنجیره شهرها و ملل واقع در مسیر جاده ابریشم ایفا کرده است.»

شهردار زنجان در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: «امروزه توسعه شهرها و ارتقای کیفیت زیست مردم با بازگشت به داشته‌های فرهنگی و تعامل هنرهای اصیل اقوام تحقق می‌یابد و اسناد سازمان‌های جهانی همچون یونسکو نیز بر حفظ و معرفی میراث ناملموس شهری به‌عنوان ضامن توسعه کیفی تأکید دارد.»

افتخار زنجانی‌ها برای طیف متنوع هنرهای بومی

او ادامه داد: «امروزه شهر زنجان به داشتن طیف متنوعی از هنرهای بومی در سینه مردمان خود افتخار می‌کند، دانشی که جلوه‌های عینی آن در قالب آیین‌های سنتی، شعر، صنایع‌دستی باشکوه و بالأخره در تهیه خوراک سالم و باکیفیت مثال‌زدنی بروز و ظهور پیدا می‌کند.»

یگانه اضافه کرد: «امروز افتخار می‌کنیم که در شهر زنجان میزبان سومین جشنواره بین‌المللی غذای کشورهای جاده ابریشم ـ اکو هستیم و امیدواریم در کنار همکارانمان در اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، میزبان خوبی برای این جشنواره باشیم.»

شهردار زنجان افزود: «این جشنواره با هدف احیای آیین‌های سنتی و معرفی هنر آشپزی اقوام شکل گرفته و با تکیه بر ظرفیت‌های آن می‌توان، علاوه‌بر باززنده‌سازی هنرها و سنت‌های روبه‌فراموشی‌گذاشته، زمینه ایجاد تعاملات فرهنگی و نزدیکی اقوام و مللِ دارای فرهنگ و منافع مشترک را فراهم کرد و از این رهگذر با تکیه بر بستر مفهوم گردشگری خلاق و گردشگری فرهنگی زمینه توسعه اقتصادی و اجتماعی هم‌افزا را فراهم آورد.»

او افزود: «امیدواریم در ایام برگزاری جشنواره و اقامت میهمانان گرامی در زنجان، بتوانیم ساعات و اوقات خوشی را برای شما رقم بزنیم و با خاطرات خوش بدرقه‌تان کنیم.»

غذا راوی فرهنگ و نشان‌دهنده عمق تمدن‌هاست

یحیی رحمتی، مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان، نیز در این مراسم، با بیان اینکه غذا بهانه‌ای است برای گرد‌هم آمدن و باهم بودن به‌منظور ابراز محبت، گفت: «غذا وجه تمایز و اشتراک در میان ملت‌هاست. غذا راوی فرهنگ و نشان‌دهنده عمق تمدن‌هاست و با داشتن آنچه از خصوصیات آن گفته شد جاذبه‌ای است گران‌سنگ به‌اندازه و وزن سایر جاذبه‌های گردشگری.»

او گفت: «در اقتصاد گردشگری بخش اعظمی از هزینه‌های یک سفر به خوراک و تجربه طعم و ذائقه، اختصاص پیدا می‌کند.»

رحمتی افزود: «جاده بستر اصلی تجربه یک سفر است و جاده ابریشم تاریخی‌ترین و پهناورترین تجربه ملتها در ارتباطات فرهنگی و اقتصادی در دنیاست و تنوع فرهنگ و ملل در پهنه جاده ابریشم رنگین‌کمانی از طعم‌های مهربانی ایجاد کرده است.»

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری زنجان ادامه داد: «به‌واسطه استقرار کشورهای سازمان همکاری‌های اقتصادی اکو در مسیر بستر تاریخی جاده ابریشم، می‌توان اظهار کرد، درصورتِ همگرایی و همکاری دولت‌ها، با ظرفیت بالقوه عظیمی که به‌وجود می‌آید، راه ابریشم می‌تواند راهی به‌سوی جهانی شدن باشد.»

او اظهار کرد: «ما در پی تعامل گسترده با کشورهای ذی‌نفع برای احیای جایگاه اقتصادی و فرهنگی جاده ابریشم هستیم. در این میان غذا می‌تواند بهانه زیبایی برای این امر مهم باشد.»

رحمتی گفت: «کشور ایران به‌واسطه تنوع فرهنگی و وجود اقوام مختلف در آن نمونه مهمی از تنوع فرهنگی به‌سان کشورهای جاده ابریشم ـ اعضای سازمان اکو است و شهر زنجان بستری برای تجربه این تنوع و یکدلی است.»

او خاطر‌نشان کرد: «امیدوارم در مدت حضورتان در این شهر، میزبانانتان مهربانی را سوغات سفرتان کنند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396022012