شاهرود از قطب‌های تولید سفال باکیفیت در کشور است

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، در بازدید از کارگاه‌های سفال شاهرود، تأکید کرد که شاهرود از قطب‌های تولید سفال باکیفیت است و با سرمایه‌گذاری بیشتر می‌توان هم به تعداد هنرمندان افزود و هم آثار باکیفیت‌تری تولید کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، بهمن نامور‌مطلق معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور، عصر روز گذشته 26 اردیبهشت 96، در بازدید از کارگاه‌های سفال شاهرود، با تأکید بر اهمیت سفال این منطقه و دیگر شهرهای تولید سفال در کشور، گفت: «سفال ایران دوباره درحال احیا شدن است. شهر ملی و جهانی لالجین و روستای کلپورگان در سیستان  ــ که در سال جاری برای روستای جهانی شدن نامزد شده است ــ با رشته سفال معرفی شده‌اند و این نشان‌دهنده توجه دولت به این رشته صنایع‌دستی است.»

او ادامه داد: «حتی در شهرستان شاهرود هم تولید کم‌ به‌صورت نیمه‌انبوه درمی‌آید که جواب‌گوی نیازهای جاری و گسترده صنایع تزیینی و کاربردی کشور باشد که اتفاق مبارک و بسیار خوشایندی است.»

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری بیان کرد: «برای ادامه این پیشرفت و توسعه صنایع‌دستی در این اوضاع حساس کشور، هم‌وطنان ما به برنامه‌ای رأی بدهند که موجب توسعه صنایع‌دستی شود. برخی از برنامه‌ها که من مشاهده می‌کردم و می‌شنیدم، اگر تحقق یابند، مرگ صنایع‌دستی را به‌دنبال خواهند داشت.»

او با مثال زدن اجرای طرح پرداخت یارانه‌ها که موجب بالا رفتن نرخ‌ها شد  ــ ازجمله گران شدن حامل‌های انرژی که منجر به بالا رفتن قیمت تمام‌شده تولیدات صنایع‌دستی و خروج صنایع‌دستی ایران از چرخه رقابت جهانی شد ــ  عنوان کرد: «باید هوشمندانه عمل کنیم. وعده‌هایی چون چند برابر کردن یارانه‌ها مرگ و نیستی صنایع کوچک را به‌دنبال دارد. ما باید وعده حمایت از تولید و نوآوری و ابداع را بدهیم. باید از اعانه دادن پرهیز کنیم، زیرا مردم ما همواره در طول تاریخ مردمی عزتمند بوده‌اند و همواره با عزت زندگی کرده‌اند.»

نامورمطلق تأکید کرد: «با توسعه بازارهای فروش داخلی مثل ایجاد بازارچه‌های موقت و دائمی و برپایی نمایشگاه‌ها و مبارزه با ورود کالاهای قاچاق و محدود کردن آن، شاهد رشد 2.5درصدی صادرات نیز بوده‌ایم؛ پس اوضاع خوب است و ما به بازارهای جهانی برگشته‌ایم و امید باز‌پس‌گیری بازارهای قبلی ما در دنیا وجود دارد.»

او تصریح کرد: «زیراندازها و سفال و شیشه تولیداتی هستند که جزو اقلام خوب صادراتی به کشورهای منطقه و بقیه کشورهای هدف بوده‌اند. درحال‌حاضر نیز کشورهای هدف صادرات ما درحال جابه‌جایی هستند، به این دلیل که بعد از برجام کشورهایی جدید به این فهرست اضافه شده‌اند.»

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در پایان اضافه کرد: «صادرات 100میلیون دلاری روز اول دولت، امروز نزدیک به 250میلیون دلار رسیده که ما امیدواریم در پایان برنامه ششم، البته با احتساب زیورآلات سنتی و مبلمان سنتی و فرش که در همه‌جای دنیا با صنایع‌دستی باهم حساب می‌شوند، به رقم یک‌میلیارد دلار برسیم.»

او در ادامه از کارگاه‌های صنایع‌دستی روستای ابرسج شاهرود نیز بازدید کرد و به بررسی مشکلات صنعتگران پرداخت و درخصوص تأمین تسهیلات، تعمیر و تهیه دستگاه‌های نمدمالی و مانند آن قول مساعدت داد.

همچنین، در این سفر، مقرر شد مسائل مربوط به امور بیمه و بازنشستگی هنرمندان نیز از طریق اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان پیگیری شود.

انتهای پیام/

کد خبر 1396022729