بقایای معماری و سازه‌های صنعتی عصر مفرغ و آهن در محوطه قلی‌درویش

تفسیر اولیه نقشه محدوده‌ای که در فاز نخست به روش مغناطیس‌سنجی در محوطه قلی‌درویش قم مطالعه شد، موید گسترش بقایای معماری و احتمالاً سازه‌های صنعتی عصر مفرغ و آهن در ضلع شمالی و مرکز این محوطه است. 

به‌گزارش میراث‌آریا ‌به‌نقل از روابط‌عمومی پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری، سیامک سرلک سرپرست مغناطیس‌سنجی محوطه قلی‌درویش امروز چهارشنبه 24 خرداد با اعلام این مطلب، انجام کاوش برای تبیین تفسیرهای اولیه  در نقاط مورد نظر را الزامی دانست.

به گفته این باستان‌شناس، در راستای تصویب طرح «پژوهش‌های پیش از تاریخ دشت قم، با تأکید بر دوره گذار از عصر مفرغ به عصر آهن»، فاز نخست این طرح با انجام مطالعات ژئوفیزیک توسط کورش محمدخانی در محوطه قلی‌درویش آغاز شد. 

او افزود: «با توجه به اهداف طرح و محدودیت‌های موجود، در فاز نخست، محدوده‌ای به وسعت یک هکتار در مرکز محوطه مورد مطالعه مغناطیس‌سنجی قرار گرفت.»

این باستان‌شناس، هدف از انجام مطالعات ژئوفیزیک در عرصه، حریم و در صورت نیاز محدوده خارج از حریم محوطه قلی‌درویش را شناخت محدوده گسترش آثار، به‌ویژه بقایای معماری دوره مفرغ و آهن محوطه و همچنین دست‌یابی به شواهدی از گورستان عصر آهن و عصر مفرغ محوطه عنوان کرد.

مجوز مغناطیس‌سنجی محوطه قلی‌درویش توسط رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری صادر شده است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396032435