لزوم سامان‌دهی سواحل گیلان برای بهره‌برداری بهتر

در نشست معاون رئیس‌جمهوری با سمن‌ها و تشکل‌های میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، که عصر دیروز 7 تیر 96 برگزار شد، مسائل و مشکلات پیش روی این سه حوزه مطرح شدند.

به‌گزارش خبرنگار میراث‌آریا، رضا علیزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان، در این جلسه گفت: «حدود 14 تشکل غیردولتی در استان در حوزه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فعال‌اند. این سمن‌ها توانسته‌اند بخش عمده‌ای از مطالبات را به ما انتقال دهند.»

او با بیان اینکه 1748 واحد گردشگری در استان فعال‌اند گفت: «8 سمن از 14 سمن فعال استان نیز در حوزه گردشگری فعالیت می‌کنند که تاکنون در توسعه گردشگری بسیار مؤثر بوده‌اند.»

خانه‌مسافرهای بدون‌مجوز انگیزه هتل‌داران را کم می‌کند

مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی، نیز در این جلسه گفت: «باید برای اداره سواحل گیلان، که شامل 240 کیلومتر ساحل آزادشده است، فکری بکنیم. این سواحل متولی ندارد. در قانون برنامه پنجم پیش‌بینی شده بود که سازمان عمران سواحل تشکیل شود. این سازمان به‌عنوان متولی می‌تواند سواحل را برای سامان‌دهی به بخش‌خصوصی واگذار کند.»

او افزود: «ما در کشور با کمبود هتل مواجهیم. معتقدم سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باید برنامه جامعی برای سرمایه‌گذاری در این بخش ارائه کند، زیرا باید از سرمایه‌گذاران این بخش حمایت کرد.»

لاهوتی درباره خانه‌مسافرهای بدون‌مجوز گفت: «زندگی بسیاری از مردم منطقه‌ای از این راه اداره می‌شود، اما باید آن‌ها را سامان‌دهی و رتبه‌بندی کرد؛ زیرا خانه‌مسافر‌های بدون‌مجوز انگیزه هتل‌ها را کاهش می‌دهد.»

او درباره قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: «مالیات بر ارزش افزوده قانون آزمایشی است. مالیات بر ارزش افزوده را باید مصرف‌کننده پرداخت کند. ما در مجلس شورای اسلامی درحال اصلاح این قانون هستیم.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «باید برای رسیدن به اهداف سند چشم‌انداز در حوزه گردشگری هدف‌گذاری کنیم.»

کسایی، از انجمن متخصصان فعال در حوزه گردشگری روستایی، گفت: «به‌کار گرفتن نیروهای متخصص در صنعت گردشگری به‌درستی اتفاق نمی‌افتد. فعالان حوزه گردشگری باید از ابتدا تا انتهای پروژه حضور داشته باشند. متأسفانه بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌میل خود از جایی به‌ بعد به این متخصصان رجوع نمی‌کنند. همچنین متخصصان این حوزه باید ناظر توسعه زیرساخت‌های گردشگری باشند.»

او با بیان اینکه تشکیل اتاق فکر گردشگری باید پررنگ‌تر شود افزود: «از آی‌تی می‌توان به‌عنوان ابزاری ارزشمند برای توسعه گردشگری استفاده کرد؛ درنتیجه، باید آی‌تی را در صنعت گردشگری گسترش داد.»

ضرورت شناساندن میراث‌فرهنگی گیلان به گردشگران

نوائیان، از انجمن دوستداران میراث‌فرهنگی، نیز در این نشست گفت: «آثار باستانی بسیار شاخصی در این استان وجود دارد. باید تمام هم خود را به‌کار بندیم تا گیلان فقط به گردشگری طبیعی محدود نباشد و میراث‌فرهنگی استان را نیز به گردشگران بشناسانیم.»

او پیشنهاد کرد که در هفته‌های میراث‌فرهنگی و گردشگری یک روز را به‌نام سمن‌ها داشته باشیم.

جای خالی بازارچه دائمی صنایع‌دستی در رشت حس می‌شود

بزرگی، از انجمن صنایع‌دستی استان گیلان، گفت: «صنایع‌دستی گیلان از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در معرفی فرهنگی ایران داشته است. امیدواریم با حمایت شما از قشر هنرمندان صنایع‌دستی و هنرهای سنتی بتوانیم مشکلات پیش روی بیمه هنرمندان و مشکلاتی را که در دریافت تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید داریم رفع کنیم.»

علوی‌ساز، نماینده انجمن فارغ‌التحصیلان صنایع‌دستی، نیز گفت: «در کلان‌شهری مثل رشت جای خالی بازارچه دائمی صنایع‌دستی حس می‌شود، زیرا ما نیازمند مرکزی هستیم که صنایع‌دستی این استان را به گردشگران معرفی کند.»

او با اشاره به لزوم رتبه‌بندی هنرمندان صنایع‌‌دستی و محصولاتشان گفت: «هنرمندان می‌توانند براساس امتیازاتی که کسب می‌کنند رتبه‌بندی شوند.»

علوی‌ساز گفت: «با وجود اینکه مجوزهای لازم برای ایجاد دانشگاه میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کسب شده اما این دانشگاه هنوز در این استان احداث نشده است.»

قمی، مدیر هتل ستاره دریا، نیز موانع موجود بر سر راه وصل شدن این هتل را به ساحل یکی از مهم‌ترین مشکلات حوزه گردشگری عنوان کرد و گفت: «وصل شدن این هتل به ساحل می‌تواند به توسعه گردشگری استان و کشور بینجامد. متأسفانه مشکلات زیادی در زمینه کسب مجوزها در حوزه زیرساخت‌های گردشگری وجود دارد. باید با کاهش بوروکراسی بتوانیم این مشکلات را حل کنیم.»

عباسی، نماینده جامعه هتل‌داران استان گیلان، گفت: «فقط در دو شب گذشته 85درصد هتل‌ها پُر بود. به‌دلیل وجود خانه‌مسافرهای بدون‌مجوز، متأسفانه فقط 30‌درصد از ظرفیت هتل‌های استان در ایام تعطیل اشغال می‌شود.»

او پیشنهاد کرد که خانه‌مسافرها بدون مجوز، برای سامان‌دهی، زیرمجموعه‌ای از جامعه هتل‌داران شوند.

گلی‌پور، رئیس جامعه واحدهای پذیرایی و سفره‌خانه‌های سنتی، خواستار عدالت مالیاتی درباره واحدهای پذیرایی و حمایت از سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری شد.

ضعف حمل‌ونقل در گیلان

تهرانچیان، رئیس انجمن صنفی خدمات‌مسافرتی، گفت: «درد تشکل‌های گردشگری درد مشترکی است. با وجود اینکه استان ظرفیت‌های زیادی دارد، زیرساخت‌های مناسبی ندارد. برای ساختن یک بسته مسافرتی ملزومات بسیاری لازم است. در گیلان در بخش حمل‌ونقل ضعف‌های زیادی هست و همین مسئله باعث می‌شود دفاتر خدمات‌مسافرتی نتوانند بسته مناسبی به مسافران عرضه کنند.»

او خواستار بیشتر شدن مدت مجوزهای آژانس‌های خدمات‌مسافرتی از یک سال به سه سال شد.

هارز، رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری گیلان، در این جلسه خواست که دفتری برای انجام فعالیت‌های این انجمن، که 150 نفر از راهنمایان گردشگری استان عضو آن هستند، اختصاص داده شود.

او افزود: «باید از ظرفیت راهنمایان گردشگری برای معرفی هر چه بهتر استان‌ها و کشور استفاده شود.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396040810