بهگزارش میراثآریا بهنقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، بهمن نامورمطلق معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور که بهعنوان نماینده ایران و اصفهان در اجلاس شهرهای خلاق در فرانسه حضور یافته است، امروز 13 تیر در خصوص اهمیت مقوله شهرهای خلاق در توسعه فرهنگ و هنر ایران زمین گفت: «شهرهای خلاق طرح یونسکو برای توسعه بر پایه فرهنگ محسوب میشود، این شهرها در هفت رشته دستهبندی شدهاند و ایران باید در این زمینه بیش از پیش تلاش داشته باشد، شهر اصفهان بهعنوان شهر خلاق صنایعدستی میتواند برای انتخاب شهرهای خلاق دیگری از ایران فتح باب خوبی باشد، تا بتوان ظرفیتهای بیبدیل ایران را در این عرصه نیز به نمایش گذاشت.»
او با تأکید بر حضور فعال صنایعدستی و شهر اصفهان در این اجلاس افزود: «بیش از 110 شهر در جهان به این شبکه پیوستهاند که هر سال به تعداد آنها افزدوه میشود. ایران فقط دو سهم دارد یکی در صنایعدستی یعنی اصفهان و دیگری در صنایعغذایی یعنی رشت که متأسفانه در این اجلاس کرسی آن خالی بود, متأسفانه از این فرصت چنانکه شایسته است استفاده نشده و حوزههایی مانند ادبیات، فیلم، طراحی، رسانه و موسیقی ایران هیچ شهری را ثبت نکردهاند.»
لزوم افزایش سهم صنایعدستی در حوزه شهرهای خلاق
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با اشاره به لزوم افزایش سهم صنایعدستی در حوزه شهرهای خلاق گفت: «صنایعدستی میتواند سهم بیشتری در این حوزه داشته باشد. شهرهای خلاق آینده شهرهای جهانی محسوب میشوند و امتیازات زیادی دارند که یکی از آنها تخصصی شدن فعالیتهای فرهنگی, اقتصادی و دیگری شناساندن و معرفی آنها برای جذب سرمایه است.»
نامور مطلق در ادامه افزود: «در گفتوگویی که با چانچسکو رئیس دورهای شهرهای خلاق صنایعدستی داشتم او هم اذعان داشت ایران میتواند حضور فعالتری داشته باشد. شبکه شهرهای خلاق امکان بِروزسازی صنایع خلاق را فراهم میکند. در نظریه شهرهای خلاق بر همکاریهای بینرشتهای و بهخصوص بر روی طراحی تأکید شده که خوشبختانه در ایران نیز این گرایش از چند سال پیش شروع شده است. همچنین در این اجلاس حضور شهرداران شهرهای خلاق چشمگیر بود.»
بهمن نامورمطلق با تأکید بر لزوم همکاری و تلاش بخشهای مختلف فرهنگی ایران در زمینه شهرهای خلاق گفت: «در گفتوگو با دومیز بوکس رئیس واحد برنامهریزی و هماهنگی شهرهای خلاق قرار شد ایران در زمینههای گوناگون همکاری داشته باشد که این امر تلاش بیشتر بخشهای فرهنگی کشور را میطلبد.»
او افزود: «رئیس واحد برنامهریزی و هماهنگی شهرهای خلاق در این گفتوگو تأکید داشت که جای ایران در شهرهای خلاق ادبیات و فیلم و نیز رشتههای موسیقی و طراحی خالی و این موضوع تأسفانگيزی است. بهخصوص که در این زمینهها هم تاریخ و هم مکاتب غنیای در ایران وجود دارد.»
باید دبیرخانهای مشترک و ملی راهاندازی کنیم
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: «عصر روز گذشته 12 تیر جلسات رسمی اجلاس به پایان رسید. در مراسم اختتامیه نیز بر همکاری بیشتر و بهخصوص توسعه متوازن شهرها تأکید شد. همچنین توجه بیشتر به شهرهای در حال توسعه از مصوبات این دوره بود.»
او ادامه داد: «ایران هم برای استفاده بیشتر از این فرصت مهم باید دبیرخانهای مشترک و ملی راهاندازی کند. تا بتواند در جهانشهر آینده نقش فعالی را بهخود اختصاص دهد. برای تأثیرگذاری لازم است عدهای در این دبیرخانه به نظریه شهر ایرانیاسلامی بر اساس دانایی، عدالت و فرهنگ بپردازند.»
نامورمطلق افزود: «معاونت صنایعدستی در نظر دارد طرح دبیرخانه را با کمک اصفهان در سطح سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری و در اندازه ملی مطرح کند.»
انتهای پیام/