بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی پایگاه میراثجهانی شوش، محمدحسین ارسطورزاده، مدیر این پایگاه، خبر داد: «پس از انجام عملیات مستندنگاری، پاکسازی، درمان، حفاظت و مرمت توسط کارشناسان پایگاه، سنگوزنه اردکشکل در موزه باستانشناختی شوش برای عموم علاقهمندان بهنمایش گذاشته شد.»
ارسطوزاده افزود: «این سنگوزنه متعلق به هزاره اول پیشازمیلاد است که از محوطه ارجان در بهبهان خوزستان کشف شده است. بر روی این سنگوزنه کتیبهای کوچک بهخط میخی عیلام نو نوشته شده که احتمالاً اندازه و واحد وزن را نشان میدهد. شکل بدن اردک بهصورت ساده نشان داده شده و سر اردک به عقب برگشته و روی بدن خوابیده است و هیچ نشانهای از بال، پا یا سایر جزئیات تشریحی در آن دیده نمیشود.»
مدیر پایگاه میراثجهانی شوش اضافه کرد: «سنگوزنههای بهشکل اردک، برای نخستین بار، در بینالنهرین در ربع هزاره سوم پیشازمیلاد گزارش شده و با نام ”وزنههای بابلی“ شناخته میشوند. از این نوع سنگوزنهها در ایران، بهویژه منطقه شوش، تا دوره هخامنشی (قرن 4 تا 6 پیشازمیلاد) استفاده میشده. جنس این سنگوزنه احتمالاً از خانواده دیوریت و هماتیت است که برای ساخت این سنگوزنهها کاربرد داشته است.»
انتهای پیام/