دومین حضور خراسان‌شمالی در «جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» منطقه 4 کشور به‌میزبانی سمنان

مدیرکل میراث‌فرهنگی خراسان‌شمالی هدف از برگزاری «جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» را معرفی بیشتر فرهنگ و آداب و رسوم ایرانی و همچنین غذاها و نوشیدنی‌های بومی و محلی مربوط به هر استان عنوان کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌شمالی، محمد سویدانلویی مدیرکل میراث‌فرهنگی این استان،امروز 1 مرداد 96، با بیان اینکه غذا در صنعت گردشگری به‌عنوان یکی از مسائل اصلی موردتوجه است، اظهار کرد: «ایران به‌دلیل عناصر فرهنگی، سابقه تاریخی و اقلیم متنوع، پیشینه عمیق در موضوع غذا و طبخ آن دارد و به همین دلیل، شیوه پخت و طبخ غذای ایرانی در کنار شیوه طبخ غذاهای چینی و رومی به‌عنوان یکی از سه دکترین شناخته‌شده در جهان محسوب می‌شود.»

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌شمالی افزود: «امروزه صنعت غذا به‌عنوان یک جاذبه گردشگری و به‌عنوان امری فرهنگی بسیار مورد استقبال و توجه گردشگران و به‌نوعی معرف فرهنگ و تاریخ تمدن هر منطقه و کشور محسوب می‌شود.»

او با بیان اینکه دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در منطقه چهارم کشور، شهریورماه امسال، در سمنان برگزار می‌شود، اظهار کرد: «استان‌های خراسان‌رضوی، خراسان‌شمالی، خراسان‌جنوبی و سمنان چهار استان شرکت‌کننده در این جشنواره هستند.»

سویدانلویی افزود: «در این رویداد فرهنگی تمام سالن‌های غذاخوری، مراکز اقامتی، سفره‌خانه‌های سنتی و فعالان عرصه تهیه و تولید غذاهای محلی، سنتی و بومی شرکت می‌کنند.»

این جشنواره در دو بخش اصلی عرضه غذا‌های سنتی و بومی و بخش مسابقه برگزار خواهد شد. در بخش عرضه مراکز غذا، با توزیع غذاهای سنتی و بومی به بازدیدکنندگان، به معرفی این‌گونه از غذاها خواهند پرداخت و در بخش مسابقه، هر استان 3 غذا ،3 پیش‌غذا،3 دسر و3 دمنوش را برای بخش مسابقه معرفی خواهند کرد و آشپزها و مراکز تهیه‌غذا، غذاهای خود را برای شرکت در مسابقه در معرض داوری مردم و کمیته داوران قرار خواهند داد.

علاوه‌برآن، آیین‌های مذهبی و ارتباط این آیین‌ها با سفره ایرانی نیز در این جشنواره مورد توجه و معرفی قرار می‌گیرد.

چهار محور اصلی در این جشنواره عبارت‌اند از سفره‌های نذری و آیینی، خیرات و نذری، سفره ایرانی در خانه، و غذاهای مراکز تولید، فروش و عرضه غذا. تشویق مصرف غذاهای سنتی و ایرانی به‌دلیل ارزش غذایی بسیار آن‌ها یکی از مواردی است که باید مورد پیگیری و فرهنگ‌سازی قرار گیرد تا بتوان شاهد توسعه سبک زندگی سالم در کشور و بین نسل جوان بود.

هم‌اکنون بیش از 1500 غذای بومی و محلی در کشور شناسایی شده و استان خراسان‌شمالی نیز به‌خاطر سابقه تمدنی و تاریخی‌اش جایگاه مهمی در این زمینه است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396050112