بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجانغربی، محسن رنجبر، دیروز 5 مرداد 96، در حاشیه مسابقه آشپزی دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در منطقه دو کشور، با اشاره به یکی از اهداف برگزاری این جشنواره گفت: «آنچه ما را بر آن داشته تا این جشنوارهها را برگزار کنیم احیای غذاهای سنتی و معرفی آنها در رستورانهاست.»
او تصریح کرد: «از کل گردش مالی صنعت گردشگری جهان 250میلیارد دلار در حوزه غذا هزینه میشود و این نشانگر اهمیت غذا و نوشیدنی در این صنعت است.»
رنجبر تأکید کرد: «یکی دیگر از اهداف ما برندسازی غذاهای ایرانی است، چراکه مواد اولیه اکثر غذاهای ایرانی در روستاها تولید میشود و سعی داریم با این کار رونق اقتصادی و اشتغال را در روستاها افزایش دهیم.»
او با اشاره به تنوع غذایی در کشور افزود: «ما بههمت پژوهشگاه میراثفرهنگی و پژوهشکده مردمشناسی سازمان متبوع، وجود 2500 نوع غذا را در ایران شناسایی کردهایم و سعی داریم تا این غذاها را به گردشگران بهویژه گردشگران خارجی معرفی کنیم.»
دبیر ملی جشنواره سفره ایرانی اضافه کرد: «برای اجرای خوب این جشنوارهها در کل کشور استانها را در قالب هشت منطقه در کنار هم قرار دادیم تا فرهنگهای مشابه و غذاهای منطقه را بهشکلی سامانمند برای عرضه به مسافران خارجی، که همیشه کمتنوعی غذاهای عرضهشده در هتلها و رستورانهای ایران اعتراض دارند، معرفی کنیم.»
او خاطرنشان کرد: «یکی از مهمترین موضوعاتی که در نتیجه اجرای این جشنوارهها حاصل شد فرهنگسازی برای معرفی ظرفیتهای مغفولمانده و حذفشده است.»
رنجبر افزود: «امیدواریم با همت همه دستگاهها و متولیان امر بتوانیم فرهنگ مناطق مختلف کشور را از طریق اجرای اینگونه جشنوارهها به گردشگران معرفی کنیم.»
او بیان کرد: «سعی داریم در آینده با احصای غذاهای سنتی عرضهشده در این جشنوارهها، بتوانیم غذاهای شاخص و منتخب را در منوی غذایی رستورانهای سراسر کشور قرار دهیم.»
دبیر ملی جشنواره سفره ایرانی تأکید کرد: «امیدواریم با اجرای این جشنواره و احیای غذاهای سنتی بین مزرعه و آشپزخانه ارتباط برقرار شود و ضمن ایجاد اشتغال در جوامع محلی تنوع غذایی کشور افزایش یابد.»
او در انتها از زحمات برگزارکنندگان دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» قدردانی کرد و گفت: «استان آذربایجانغربی برای میزبانی دومین جشنواره سفره ایرانی تلاش کرده و خوشبختانه این میزبانی را بسیار عالی بهجا آورده است.»
امروز جمعه 6 مرداد 96 نیز از ساعت 5 بعدازظهر تا 11 شب، این جشنواره همراه با اجرای برنامههای فرهنگی و هنری برای بازدید گردشگران دایر است.
انتهای پیام/