آذربایجان‌غربی، میزبانی خوب برای جشنواره سفره ایرانی

دبیر ملی جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» تأکید کرد که آذربایجان‌غربی میزبانی این رویداد را به‌نحو احسن به‌جا آورده است.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌غربی، محسن رنجبر، دیروز 5 مرداد 96، در حاشیه مسابقه آشپزی دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» در منطقه دو کشور، با اشاره به یکی از اهداف برگزاری این جشنواره گفت: «آنچه ما را بر آن داشته تا این جشنواره‌ها را برگزار کنیم احیای غذاهای سنتی و معرفی آن‌ها در رستوران‌هاست.»

او تصریح کرد: «از کل گردش مالی صنعت گردشگری جهان 250میلیارد دلار در حوزه غذا هزینه می‌شود و این نشانگر اهمیت غذا و نوشیدنی در این صنعت است.»

رنجبر تأکید کرد: «یکی دیگر از اهداف ما برندسازی غذاهای ایرانی است، چراکه مواد اولیه اکثر غذاهای ایرانی در روستاها تولید می‌شود و سعی داریم با این کار رونق اقتصادی و اشتغال را در روستاها افزایش دهیم.»

او با اشاره به تنوع غذایی در کشور افزود: «ما به‌همت پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و پژوهشکده مردم‌شناسی سازمان متبوع، وجود 2500 نوع غذا را در ایران شناسایی کرده‌ایم و سعی داریم تا این غذا‌ها را به گردشگران به‌ویژه گردشگران خارجی معرفی کنیم.»

دبیر ملی جشنواره سفره ایرانی اضافه کرد: «برای اجرای خوب این جشنواره‌ها در کل کشور استان‌ها را در قالب هشت منطقه در کنار هم قرار دادیم تا فرهنگ‌های مشابه و غذاهای منطقه را به‌شکلی سامان‌مند برای عرضه به مسافران خارجی، که همیشه کم‌تنوعی غذاهای عرضه‌شده در هتل‌ها و رستوران‌های ایران اعتراض دارند، معرفی کنیم.»

او خاطرنشان کرد: «یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که در نتیجه اجرای این جشنواره‌ها حاصل شد فرهنگ‌سازی برای معرفی ظرفیت‌های مغفول‌مانده و حذف‌شده است.»

رنجبر افزود: «امیدواریم با همت همه دستگاه‌ها و متولیان امر بتوانیم فرهنگ مناطق مختلف کشور را از طریق اجرای این‌گونه جشنواره‌ها به گردشگران معرفی کنیم.»

او بیان کرد: «سعی داریم در آینده با احصای غذاهای سنتی عرضه‌شده در این جشنواره‌ها، بتوانیم غذاهای شاخص و منتخب را در منوی غذایی رستوران‌های سراسر کشور قرار دهیم.»

دبیر ملی جشنواره سفره ایرانی تأکید کرد: «امیدواریم با اجرای این جشنواره و احیای غذاهای سنتی بین مزرعه و آشپزخانه ارتباط برقرار شود و ضمن ایجاد اشتغال در جوامع محلی تنوع غذایی کشور افزایش یابد.»

او در انتها از زحمات برگزارکنندگان دومین جشنواره «سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری» قدردانی کرد و گفت: «استان آذربایجان‌غربی برای میزبانی دومین جشنواره سفره ایرانی تلاش کرده و خوشبختانه این میزبانی را بسیار عالی به‌جا آورده است.»

امروز جمعه 6 مرداد 96 نیز از ساعت 5 بعدازظهر تا 11 شب، این جشنواره همراه با اجرای برنامه‌های فرهنگی و هنری برای بازدید گردشگران دایر است.

انتهای پیام/

کد خبر 1396050610