انعقاد تفاهم‌نامه‌ برای گسترش طراحی و تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی در استان سمنان

مدیر‌کل اداره میراث‌فرهنگی استان سمنان خبر داد که تفاهم‌نامه همکاری بین اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان سمنان و کانون هماهنگی، دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران منعقد شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌‌عمومی اداره‌كل ميراث‌فرهنگی،صنايع‌دستی و گردشگری استان سمنان، حسین خواجه‌بیدختی مدیرکل میراث‌فرهنگی سمنان امروز 7 مرداد 96 گفت: «این تفاهم‌نامه با هدف بهره‌گیری از توان کانون هماهنگی، دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران برای استفاده از تکنولوژی‌های نوین در آموزش و ترویج و توسعه طراحی و تراش گوهرها در استان سمنان بسته شده است.»

او افزود: «فراگیر شدن این هنر‌صنعت، اشتغال‌زایی و تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از دیگر اهداف انعقاد این تفاهم‌نامه است. کانون هماهنگی، دانش، صنعت و بازار جواهرات و سنگ‌های قیمتی ایران، نماینده انحصاری شرکت گلوبال کانادا در ایران است و رئیس این کانون نقش مهمی در ترویج و آموزش هنر گوهر‌تراشی در کشور، ثبت شهر جهانی سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی و... داشته است.»

خواجه بیدختی با بیان اینکه استان سمنان دارای توان بالایی در زمینه گوهر‌سنگ‌ها به‌خصوص در طرود شاهرود، معادن فیروزه دامغان و... است، گفت: «از دو سال گذشته تا‌کنون، در شاخه کار و دانش در شهرستان دامغان و در مقطع دیپلم دروس مرتبط با تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی آموزش داده می‌شود.»

او افزود: «ایجاد فضای تخصصی و مناسب کسب و کار در توسعه علوم گوهر‌سنگ، برگزاری همایش و ورکشاپ‌‌های تخصصی در زمینه جواهرات و گوهر‌سنگ‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی علمی، راه‌اندازی نمایندگی کانون در استان سمنان، حمایت از بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان و بهره‌گیری از روش‌های انگیزشی برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه علوم جواهرات و گوهر‌سنگ‌ها از جمله مفاد این تفاهم‌نامه است.»

یکی از صنایع‌دستی تزئینی‌ و کاربردی ایران تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی است. سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی به سنگ‌هایی از قبیل زمرد، آماتیس، عقیق، فیروزه، یشم و... اطلاق می‌شود. این سنگ‌ها که در ایران به‌وفور یافت می‌‌شود پس از تراش و نشاندن آن در رکابی از طلا یا نقره‌ دارای ارزش افزوده بیشتری می‌شوند. سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی با ابزار و وسایل مخصوص برای استفاده در زیور آلات ،ظروف زینتی و اشیای تزیینی متفاوت و... نیز تراش داده می‌شوند.

انتهای پیام/

کد خبر 1396050712