بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه، جلیل بالایی، مدیرکل میراثفرهنگی این استان، پنجشنبه 5 مرداد 96، در نشست هماندیشی راهاندازی شهرک صنایعدستی که در محل هتل پارسیان برگزار شد، با بیان اینکه درحالحاضر در استان تولید منسجمی از صنایعدستی وجود ندارد بهطوریکه میزان تولید و اینکه چه تولید میشود مشخص نیست، گفت: «آنچه به صنایعدستی قدرت میبخشد انسجام، سازمان، تشکیلات و ایجاد حلقهها و زنجیرههاست. باید این توانهای پراکنده را که نفس صنایعدستی استان را گرفته است جمع کرد.»
او ادامه داد: «برداشت سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری از وضعیت صنایعدستی کشور این است که اگر بازار فروش داشته باشیم، صنعتگران ما منسجم میشوند.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه تصریح کرد: «این بازار فروش روشهای مختلفی دارد که یکی از بهترین روشهای آن ایجاد نمایشگاهها، حضور در نمایشگاههای داخلی و بینالمللی و ایجاد بازارچههاست، اما متأسفانه استان کرمانشاه از این حداقل هم برخوردار نیست.»
او از راهاندازی نخستین بازارچه دائمی عرضه و فروش صنایعدستی در کرمانشاه ظرف یک ماه آینده خبر داد و افزود: «این بازارچه که دارای 20 غرفه است میتواند بخشی از تولیدات صنعتگران استان را پوشش دهد.»
بالایی تأکید کرد: «علاوهبراین، طبقات خانه قدیمی صنایعدستی را که در خیابان دبیر اعظم واقع شده ظرف ماه آینده آمادهسازی خواهیم کرد تا به محلی برای عرضه و فروش صنایعدستی تبدیل شود. بدینترتیب، ما دو مکان دائمی عرضه و فروش صنایعدستی در کرمانشاه خواهیم داشت.»
هزینه ویترین باعث گرانی 20 تا 50درصدی محصولات و کالاها میشود
او اضافه کرد: «آنچه باعث گرانی 20 تا 50درصدی محصولات و کالاها در همه حوزههای اقتصادی برای مصرفکنندگان میشود هزینه ویترین است. صنعتگران قدرت اجاره یا خرید مغازه در مکانهای پُررفتوآمد شهر را ندارند و اگر هم زمانی قدرت انجام این کار را داشته باشند خریدار علاقهای به خرید با قیمت بالا ندارد.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کرمانشاه، با بیان اینکه دنیای مجازی امروز هزینه ویترین و انبارداری و حملونقل را حذف کرده، گفت: «این فضا به حمایت از مصرفکننده میپردازد. محصول را راحتتر، بهتر، در زمان کمتر و با کاهش 20درصدی قیمت بهدست مصرفکنندگان میرساند.»
او بر لزوم آشنا شدن صنعتگران استان با بازار الکترونیکی تأکید کرد و افزود: «برای بازاریابی و فروش محصولات از طریق فضای مجازی باید تلاش کنیم. درحالحاضر نیز دسترس نداشتن به مواد اولیه یکی از ضعفهای صنایعدستی ماست.»
بالایی به دیگر مشکلات حوزه خود پرداخت و گفت: «در کرمانشاه 300 هکتار بافت فرسوده وجود دارد، اما یک واحد اقامتی در آنها نیست. یک شرکت حملونقل گردشگری در استان وجود ندارد. حتی چند مغازه که مواد اولیه را بهفروش برسانند نداریم. کارگاههای منسجم صنایعدستی در استان تشکیل نشده. اینها همه فرصتهایی است که استفادهای از آنها نمیکنیم.»
او خاطرنشان کرد: «برخی از روستاهای استان ظرفیت دارند که یک کارگاه صنایعدستی منسجم در آنها برپا شود. شهرکهای صنایعدستی باید تشکیل شوند، زیرا وقتی 10 کارگاه در کنار هم وجود داشته باشند دسترس به مواد اولیه راحتتر میشود و هزینه حمل مواد نیز پایین میآید. تا زمانی که این انسجام نباشد، صنعتگران ما بازار فروش مناسبی نخواهند داشت.»
انتهای پیام/