غذاهای جنگل‌نشینان حاشیه دریای خزر در غرفه مازندران معرفی می‌شود

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی مازندران از معرفی غذاهای جنگل‌نشینان حوزه دریای خزر در غرفه مازندران هم‌زمان با برگزاری دومین جشنواره «سفره ایرانی» در استان گلستان خبر داد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مازندران، مدیر‌کل این استان امروز 10 مرداد 96، بیان کرد: «در این جشنواره که با حضور استان‌های قزوین، گلستان و گیلان برگزار می‌شود، چهار رستوران حاج‌حسن، حاج‌محسن، اکبر جوجه و میزبان و یک اقامتگاه بوم‌گردی منوی کاملی از غذاهای مازندرانی را ارائه می‌کنند.»

او همچنین به عرضه محصولات صنایع‌دستی مرتبط با پخت و سرو غذا درغرفه مازندران اشاره کرد و یادآور شد: «در سال گذشته سه پیش‌غذای کچلیک‌کوکو، ساک و ماهی‌شور‌و‌اَنارون و سه غذای ماهی‌جرزی، اردک‌شکم‌پر و کئی‌پلا به همراه چند نوشیدنی و دسر جهت ارائه به گردشگران در منوی رستوران‌های استان مازندران جای گرفت.»

مدیر‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مازندران از غذا و نوشیدنی به‌عنوان یکی از بهترین بهانه‌های سفر برای برخی از گردشگران نام برد و تصریح کرد: «یکی از پرجاذبه‌ترین شاخه‌های گردشگری در جهان، گردشگری غذا و تجربه غذاهای بومی مناطق مختلف و تمامی ملزومات مربوط به آن از آماده‌سازی تا سرو و همچنین فرهنگ و باورهای مربوط به غذاست، که موجب جابه‌جایی رقم قابل توجهی از گردشگران در دنیا می‌شود.»

او بیان کرد: «چهارفصل بودن مازندران و همچنین وجود جنگل، دریا و کوهستان در مازندران موجب شده است که تنوع قابل توجهی از غذاهای بومی داشته باشیم که متاسفانه در زندگی معمول مردم کم‌رنگ شده و با ذائقه فعلی آنان قدری تفاوت دارد.»

بزرگ‌نیا همچنین ورود غذاهای محلی به منوی رستوران‌ها را منوط به استقبال مردم منطقه به غذاهای سنتی برشمرد و افزود:«تجربه موفق گردشگری غذا در برخی مناطق چون جنوب‌کشور نشان می‌دهد گردشگران برای انتخاب غذا در منطقه‌ای به منوی معمول مردم بومی توجه دارند. هر چقدر غذاهای محلی در سفره مردم منطقه حضور پر‌رنگ‌تری داشته باشد سرو و ارائه غذاهای سنتی در رستورانها برای گردشگران با اقبال بیشتری مواجه می‌شود.»

دومین دوره جشنواره سفره ایرانی از فردا 11 مرداد 96 جاری به‌مدت سه روز در دانشگاه آزاد شهرستان گرگان از ساعت 18 لغایت 23، آماده بازدید از علاقه‌مندان به فرهنگ بومی و تغذیه سنتی خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر 1396051010