بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مرکزی، سیدمحمد حسینی، مدیرکل میراثفرهنگی این استان، همزمان با این مراسم در نشست خبری گفت: «برای توسعه صنعت گردشگری عناصر مختلفی دخیل هستند و یکی از این عناصر اثربخش، بخش غذا و نوشیدنیهای بومی هر منطقهای است که به فراخور اقلیم و فرهنگ نقاط مختلف کشور امری کاملاً متفاوت است.»
او افزود: «متأسفانه امروز بسیاری از غذاهای سنتی ایران منسوخ شده و علیالخصوص جوانان از این غذاها دوری میکنند که این مسئله بهغیر از بحث هویتی، در سلامت جامعه نیز تأثیر گذاشته است.»
حسینی اضافه کرد: «در راستای احیای سنتهای غذایی و استفاده هر چه بیشتر از ظرفیتهای این مهم در صنعت گردشگری، سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری اقدام به برگزاری دومین جشنواره ملی ”سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری“ در مناطق هشتگانه کشور کرده که در منطقه پنج، این جشنواره با حضور استانهای تهران، البرز، اصفهان، قم و مرکزی از 16 تا 18 شهریور در محل مجتمع تفریحی و سیاحتی هتل امیرکبیر اراک برگزار میشود.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی افزود: «نحوه ثبتنام در این جشنواره از طریق وبسایت اختصاصی آن بهآدرس www.arakfoodfestival.com و بهسادگی انجام میپذیرد که مهلت آن از امروز تا 10 شهریورماه جاری است. در این وبسایت متقاضیان میتوانند از جانمایی و ابعاد غرفهها آگاه شوند و غرفه دلخواه خود را برای حضور در جشنواره انتخاب کنند. از مزایای دیگر این وبسایت نقشه تعبیهشده در آن برای آشنایی مهمانان استانهای دیگر با محل دقیق برگزاری جشنواره است.»
او گفت: «همچنین در این سایت پنج لینک متصل به وبسایت اداراتکل استانها تعبیه شده تا ارتباط مناسبی بین استانها برقرار شود و امکان بهرهمندی از اطلاعات هر استان در اسرع وقت برای مراجعهکنندگان فراهم باشد.»
حسینی اضافه کرد: «یکی از مهمترین اهداف برگزاری چنین جشنوارههایی ایجاد یک برند در غذاهای هر استان، معرفی آنها بهعنوان غذاهای شاخص اقلیم آن منطقه و گنجاندن آنها در لیست منوی تمام رستورانها و مجتمعهای گردشگری است و این تصمیم به این دلیل گرفته شد که با تحقیقات بهعملآمده مشخص شده که رستورانها و سفرهخانههای سنتی تنها نامی از سنت را یدک میکشند و هیچ نشانی از طبخ غذاهای بومی، رسوم پذیرایی از مهمان در فرهنگ ایرانی و منطقهای و شمایل سرو غذا بهروش محلی ندارند.»
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی اضافه کرد: «ازاینرو، با برگزاری جشنوارههای اینچنینی میتوان در منوی رستورانها و سفرهخانههای سنتی جایی برای معرفی فرهنگ و رسوم ایران و منطقه باز کرد تا درنهایت فرهنگسازی مناسبی در این خصوص صورت گیرد؛ زیرا باید درنظر داشت که احیای سنت و هویت ملی، غایت این برنامه است.»
حسینی خاطرنشان کرد: «امروز گردشگران بیشتر از اقبال نشان دادن به هتلهای لوکس و رستورانهای مجلل و ساختمانهای مدرن اسکان، بهدنبال محلی آرام و روحبخش با سبک زندگی بومی مقصد گردشگری، تجربه چشیدن طعم غذاهای محلی و آشنایی با فرهنگ پذیرایی و مهماننوازی هر اقلیم هستند. تمام این موارد در کنار اهتمام دولت به بخش اشتغال و ضرورت ایجاد اشتغال روستایی، اهمیت برگزاری چنین جشنوارههایی را برای شناخت و سرمایهگذاری بر روی ظرفیتهای بومی هر منطقه از کشور بیشتر میکند.»
برگزاری جنگ شادی و برپایی سیاهچادر در حاشیه جشنواره
سیدحسن حسینی، سرپرست معاونت گردشگری ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان مرکزی، نیز در این نشست گفت: «این جشنواره دومین جشنواره ملی برگزارشده در منطقه پنج کشور است که میزبانی دوره اول آن سال گذشته برعهده همکاران ما در ادارهکل استان اصفهان بود و امسال نیز بهپیشنهاد ادارهکل استان مرکزی این جشنواره بهمدت سه روز بهمیزبانی این استان در شهر اراک برگزار خواهد شد.»
او ادامه داد: «در حاشیه این جشنواره اجرای موسیقی محلی، جنگهای شادی، استفاده از سیاهچادرهای استان مرکزی و دیگر استانها و همچنین معرفی سوغات استانهای شرکتکننده در دستورکار قرار گرفته که با توجه به تجربه سال پیش این جشنواره امیدواریم با کمترین نقصان برگزار شود و مشوقی برای حضور هر چه پُرشورتر مردم در اینگونه رویدادها باشد.»
در حاشیه این نشست مدیرکل اداره میراثفرهنگی استان با تبریک به فعالان عرصه اطلاعرسانی و خبرنگاران بهمناسبت روز خبرنگار، از تمام فعالان این عرصه تقدیر و برای موفقیت آنها ابراز امیدواری کرد.
انتهای پیام/