برترین‌های دهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی کرمانشاه معرفی شدند

در مراسم اختتامیه دهمین نمایشگاه سراسری صنایع‌دستی کرمانشاه که عصر دیروز 20 شهریور 96 برگزار شد از غرفه‌داران برتر و صنایع‌دستی پرفروش تقدیر به‌عمل آمد.  

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه، این مراسم با حضور جمعی از مسئولان استانی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی کرمانشاه واقع در پارک شاهد برگزار شد. در رشته قلم‌زنی مهدی ابراهیمان از استان سمنان، در رشته حصیربافی حوری نظرکرده از استان گیلان، نساجی نمد دست‌دوز اسماعیل کوثری از استان سمنان، کلثوم زیتونی در رشته رودوزی‌های الحاقی از استان یزد، در رشته ترمه طیبه عزیزی از استان یزد، در رشته معرق و منبت سیامک فرساد از استان اردبیل و در رشته ورنی‌بافی عبادالله صادقی از استان آذربایجان‌شرقی به‌عنوان غرفه‌داران برتر شناخته شدند و با اهدای تندیس و لوح از آن‌ها تقدیر به‌عمل آمد.

همچنین در بخش ورک‌شاپ، در رشته طراحی چوب اشکان مرادی از کرمانشاه، در رشته احجام چوبی پیمان محمدی از شهرستان کنگاور، در رشته آیینه‌کاری کامران امیریان از استان کرمانشاه، فهیمه تختایی در رشته کپو‌بافی از خوزستان، در رشته گره‌چینی محمد ثمری از استان کرمانشاه مورد تجلیل قرار گرفتند. در این مراسم همچنین از شب‌بو مرادی به‌عنوان صنعتگر برتر و اولین بانوی رشته چاقو‌سازی در شهرستان دالاهو تقدیر شد. از صاحب غرفه معرق چوب بهنام پرویزی صنعتگر کرمانشاهی به‌عنوان پروفروش‌ترین غرفه این نمایشگاه معرفی شد.

نوآوری در حوزه صنایع‌دستی موجب رونق بازار این محصولات می‌شود

رضا رحیمی معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه در این مراسم با اشاره به جایگاه زنان در فعالیت‌های صنایع‌دستی گفت: «زنان در تاریخ کشور نقش زیادی داشته‌اند، به برکت انقلاب اسلامی و توسعه مدرنیته، توسعه تحصیلات بانوان در طول این سال‌ها زیادتر شده است

او با بیان اینکه مشکلاتی در سطح کلان در کشور وجود دارد اما ظرفیت‌های بسیاری نیز در حوزه اشتغال داریم، ادامه داد: «در این حوزه بانوان در کل کشور از سرنوشت سازترین مجموعه‌ها هستند

معاون اقتصادی استانداری کرمانشاه به اختصاص 1.5میلیارد دلار از سوی دولت و به اذن مقام معظم رهبری برای ایجاد مشاغل خرد و متوسط اشاره کرد افزود: «صنایع‌دستی در این اعتبار جزو اولویت‌ها است که امیدواریم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم.»

او ادامه داد: «صنعتی مانند فرش در نقطه‌نقطه ایران وجود دارد اما در برخی از مناطق بیشتر روی آن تمرکز شده است و از آن به‌عنوان یک برند استفاده می‌کنند، ما هم می‌توانیم از گلیم و دیگر هنرهای دستی که در استان بیشتر روی آن تمرکز شده است به‌عنوان برند استفاده کنیم.»

رحیمی با تأکید بر اینکه اشتغال دولتی محدود است، خاطرنشان کرد: «با تلاش دولت و توفیقاتی که در بحث سرمایه‌گذاری خارجی خواهیم داشت، شاهد استفاده بیشتر جوانان از این فرصت‌ها هستیم.»

او بر لزوم نوآوری در بخش صنایع‌دستی تأکید کرد و گفت: «امروز صنایع‌دستی جزو کارهای لوکس محسوب می‌شود که باید در آن نوآوری وجود داشته باشد تا رضایت مشتری را به دنبال بیاورد. در زنجیره آموزش، تولید و فروش صنایع‌دستی، مشکل اصلی در فروش است که باید با کیفیت بالا و قیمت پائین محصولات مشتری مداری کرد.»

معاون اقتصادی استاندار کرمانشاه‌ تصریح کرد: «نمی‌شود در بحث شغل و تولید وارد شد اما به دو مؤلفه کیفیت و پایین بودن قیمت توجه نداشته باشیم. امیدوار هستیم رقم سنگین‌تری از تولید ناخالص ملی به صنایع‌دستی تعلق پیدا کند.»

بازدید بیش از 12هزار نفر از نمایشگاه صنایع‌دستی کرمانشاه

پروانه حیدری معاون صنایع‌دستی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این مراسم نیز هدف از برپایی این نمایشگاه را با توجه به سیاست‌گذاری‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، توسعه، ترویج و حمایت از بازار فروش صنایع‌دستی عنوان کرد و گفت: « این نمایشگاه با استقبال گسترده مردم کرمانشاه مواجه شد و بیش از 12هزار نفر از دهمین نمایشگاه صنایع‌دستی کرمانشاه بازدید کردند. دهمین نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه در 116 غرفه از 15 تا 19 شهریور به‌مدت پنج روز دائر بود.»

او میزان فروش محصولات صنایع‌دستی در چهار روز اول برپایی نمایشگاه را 285میلیون تومان اعلام کرد و افزود: «در دهمین نمایشگاه صنایع‌دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه، بیش از 30 رشته از جمله رشته‌های احجام چوبی، معرق، نمدمالی، شفال، گلیم‌بافی، البسه محلی، شیشه‌گری، حصیر‌بافی، کیف‌های جاجیمی، صنایع‌دستی دریایی و... حضور داشتند. همچنین 10 غرفه ورکشاپ صنایع‌دستی نیز در این نمایشگاه فعالیت می‌کردند.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396062135