بهگزارش میراثآریا بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، محمدعلی نبیپور، فرماندار گناباد، صبح امروز سهشنبه 18 مهر 96، در مراسم تجلیل از برگزیدگان گنابادی اظهار داشت: «با توجه به گستردگی مقوله گردشگری غذا استفاده از برند در غذاهای محلی، احیا و ایجاد تنوع در آنها میتواند به رونق گردشگری شهرستان کمک کند.»
او به قدمت و اصالت غذاهای محلی گناباد خصوصاً آشهای مخصوص آن اشاره کرد و گفت: «استفاده از ظرفیت غذاهای سنتی و افزایش کیفیت آن با تلفیق علم روز میتواند مکمل توسعه گردشگری و بومگردی در گناباد باشد.»
فرماندار گناباد ادامه داد: «امروزه در دنیا به سلامت و ارگانیک بودن غذا توجه خاصی میشود که غذاهای بومی گناباد از این دو نظر وضعیت خوبی دارند.»
در این جشنواره علیرضا شناسایی، رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد، نیز گفت: «نان تافتون و آش جوشپره گناباد در فهرست میراث معنوی کشور در حال ثبت است.»
رئیس اداره میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گناباد افزود: «با توجه به شرایط خشکسالی در گناباد توسعه بومگردی به همراه غذاهای سنتی بهعنوان بخشی از صنعت گردشگری میتواند ارزش افزوده خوبی ایجاد کند و باعث کاهش وابستگی به سایر درآمدها شود.»
او با اشاره به اینکه شهرستان گناباد از نظر غذاهای سنتی و اقامتگاههای بومگردی در خراسان جایگاه برتری دارد ادامه داد: «انتخاب آش جوشپره بهعنوان آش برتر ایران در جشنواره ملی آش ایران در زنجان از موفقیتهای گناباد است.»
شناسایی گفت: «در دومین جشنواره \"سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری\" که در سمنان برگزار شد از گناباد آش رشته بهعنوان پیشغذا، قورمه بهعنوان غذای اصلی و کاچی بهعنوان دسر مورد داوری قرار گرفت. در این چارچوب آشکده میراث گناباد با فعالیت منیره حیدری و ملیحه مصباح عنوان سرآشپز برتر خراسان رضوی را کسب کرد.»
شهرستان گناباد دارای 250 اثر تاریخی و معنوی است که از این تعداد 142 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شدهاند. گناباد در فاصله 287 کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
انتهای پیام/