هفتمین جشنواره انگور هزاوه آغاز به کار کرد

هفتمین جشنواره انگور هزاوه با حضور استاندار، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران کل استان مرکزی روز پنجشنبه 27 مهرماه در روستای هزاوه اراک آغاز به کار کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی، سیدعلی آقازاده استاندار مرکزی در مراسم افتتاحیه این جشنواره، گفت: «راه‌اندازی واحدهای تولیدی به خصوص توسعه صنایع تبدیلی در روستاها و با مدیریت منطقی و کارشناسی از سوی مسئولان مربوطه بستر ساز اشتغال پایدار و تضمین معیشت خانوارهای روستایی است و دولت بر آن تأکید دارد.» 

آقازاده افزود: «حمایت از اشتغال خرد روستایی نه تنها ارتقای شرایط اقتصادی و معیشتی روستائیان را رقم می‌زند بلکه می‌تواند گامی اساسی در راستای مهاجرت معکوس باشد.» 

او در ادامه گفت: «روستای هزاوه اراک با برخورداری از ظرفیت عظیم باغ‌داری و تولید محصولات باغی بی‌رقیب، باید به عنوان یک نشان تجاری برجسته در تمام کشور معرفی شود و مسئولان استانی باید در سایه برنامه‌ای هدفمند تحقق این مهم را مجدانه پی بگیرند. روستای هزاوه به‌لحاظ زادگاه میرزاتقی خان امیرکبیر و وجود آرامگاه سیداحمد (جد رهبر معظم انقلاب) و همچنین محصولات برجسته باغی، قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد و مدیریت ارشد استان مرکزی نیز از این راهبرد حمایت می‌کند.»

همچنین سیدمحمد حسینی مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی نیز در افتتاحیه این جشنواره گفت: «اقتصاد پایدار، تولید ثروت و اشتغالزایی مولد در مناطق روستایی با معرفی و باروری ظرفیت‌های بومی و فرهنگی پیوند خورده که این مهم از اولویت‌های دولت دوازدهم است.»

حسینی افزود: «خرده‌فرهنگ‌های بومی دارای ظرفیت‌های خاص هستند و در مناطق روستایی می‌توان با توسعه بوم‌گردی و تقویت بازار فروش محصولات بومی بر معیشت و اقتصاد ساکنان اثرگذاری داشت.»

او اظهار کرد: «برپایی جشنواره‌های بومی و محلی مبتنی بر داشته‌های روستا ضمن حفظ و معرفی خرده فرهنگ‌ها، بستری برای تقویت درآمدزایی، هدایتگری منابع اقتصادی و توسعه کسب و کار در حوزه گردشگری است.»

او، افزایش تولید بومی، جذب سرمایه‌گذار و بسترسازی برای صادرات و ارتقای درآمد کشاورزان را از دستاوردهای بلندمدت این جشنواره‌ها عنوان کرد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: «جشنواره انگور هزاوه فرصتی برای معرفی انواع محصولات باغی این روستا است که امسال در 40 غرفه آن علاوه بر نمایش نحوه تهیه شیره سفید و باسلق به عنوان محصولات فرآوری شده از انگور، سایر تولیدات روستایی نظیر شیره عسل، کلوچه و نان محلی، انواع آش، غذا و دسر، انواع ترشی، لبنبات محلی، محصولات کشاورزی مانند بادام، کشمش و گردو نیز در معرض دید عموم قرار گرفته است.»

حسینی افزود: «برگزاری جشنواره انگور هزاوه در سال گذشته پنج میلیارد ریال درآمدزایی داشت و پیش‌بینی می‌شود امسال این رقم تا 10 میلیارد ریال برسد.»

این جشنواره تا 4 آبان ادامه دارد.

انتهای پیام/

کد خبر 1396072930