«تبریز2018» آغازی برای توسعه صنعت گردشگری استان آذربایجان شرقی

معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی، «تبریز2018» را آغازی برای توسعه صنعت گردشگری استان عنوان کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، رحیم شهرتی‌فر معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی روز گذشته 8 بهمن در نخستین همایش انجمن حرفه‌ای واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی گردشگری استان، ضمن تقدیر از فعالیت‌های بی‌شائبه و مستمر این انجمن در راستای توسعه خدمات رفاهی، تفریحی و پذیرایی، اظهار کرد: «این انجمن با فعالیت‌های داوطلبانه و مستمر خود توانسته است حوزه رفاهی و پذیرایی استان را به واسطه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های خود توسعه داده و زمینه‌های لازم را برای پیشرفت‌های آتی فراهم ساخته است.»

او با اشاره به اینکه توسعه فرهنگی، اجتماعی و رفاهی اروپا از نتایج انقلاب صنعتی بوده و لازمه پیشرفت جوامع در حال توسعه الگوبرداری از روش‌های موفقیت‌آمیز کشورهای توسعه‌یافته است، افزود: «هر جامعه‌ای باید در پیشبرد اهداف توسعه خود روش‌های نوین کشورهای توسعه یافته را بررسی و نشانه‌گذاری کند تا از این طریق نقاط بالقوه خود را بالفعل سازد.»

شهرتی‌فر تغییر ساختار جامعه، افزایش جمعیت، حذف موانع قانونی موجود بر سر راه فعالیت‌ها، کم‌رنگ شدن نقش دولت در فعالیت‌های اقتصادی و پررنگ ساختن نقش افراد و بخش خصوصی را از شاخص‌های مهم انقلاب صنعتی عنوان کرد که جوامع اروپایی را متحول و ساختار کنونی آن ها را پی‌ریزی کرده است.

او با بیان اینکه موقعیت کنونی تبریز در سال میلادی جدید، تحولی عظیم را در حوزه گردشگری در پی خواهد داشت، ادامه داد: «سال 2018 برای تبریز آغازی دوباره در صنعت گردشگری است که به واسطه آن می‌تواند ظرفیت‌های تاریخی، فرهنگی و هنری خود را به جهانیان عرضه کند، لذا گردشگران در کنار بازدید از بناهای تاریخی و آشنایی با تاریخ این منطقه، باید از امکانات رفاهی، تفریحی، خدماتی، اقامتی و البته پذیرایی  مناسبی استفاده کنند که لازمه این اتفاق، تحولی بزرگ در صنعت گردشگری خواهد بود.»

شهرتی فر در پایان خاطرنشان کرد: «این مهم تنها با حضور منسجم بخش خصوصی و بخش دولتی امکان پذیر بوده که در این راستا حضور انجمن‌های فعال مردم نهاد، همچون انجمن حرفه‌ای واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی، نقش بسزایی در نتیجه‌بخشی این امر مهم خواهد داشت.»

محمد علاقه‌بند رئیس انجمن حرفه‌ای واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی گردشگری استان در این همایش هدف از تشکیل این انجمن را علاوه بر رسیدگی به امور صنفی، بررسی قوانین و مصوبات حاکم بر رستوران‌ها اعلام کرد و گفت: «این انجمن با هدف رسیدگی به مشکلات و بررسی قوانین و مصوبات رستوران‌ها تشکیل یافته است تا با ایجاد ارتباط مستقیم با صنف‌های فعال، با مشکلات و دغدغه‌های مجتمع های رفاهی و تفریحی از نزدیک آشنا و برای بهبود کیفی آنها اقدامات لازم را صورت دهد.»

او ادامه داد: «استان آذربایجان شرقی به‌سبب سبقه فاخر در حوزه غذای اصیل و سنتی خود، جایگاه ویژه‌ای را در ذهن میهمانان و گردشگران، در هر دوره از تاریخ به خود اختصاص داده است، لذا برای تداوم و ثبات این جایگاه در چارچوب استانداردهای جهانی، بهره‌گیری از تجارب و تکنولوژی‌های کشورهای پیشرفته در حوزه غذایی از مهم‌ترین اولویت‌هایی است که در این انجمن با مشارکت فعالان این عرصه، پیگیری خواهد شد.» 

علاقه‌بند در پایان خاطرنشان کرد: «مهم‌ترین هدف انجمن حرفه‌ای واحدهای رفاهی، تفریحی و پذیرایی گردشگری استان، در طول رویداد «تبریز 2018»، علاوه بر توسعه صنعت غذایی استان به واسطه تجارب بین المللی، ترویج برند غذای اصیل آذربایجان در میان گردشگران خواهد بود.»

ترویج برند غذای آذربایجان، رمز ماندگاری گردشگران در استان

همچنین مرتضی آبدار مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در این همایش، معرفی برند غذای آذربایجان را از عوامل مهم در جذب و ماندگاری گردشگران دانست.

او با اشاره به اهمیت انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی از سوی سازمان همکاری‌های بین‌المللی اسلامی، اظهار کرد: «سازمان همکاری‌های بین‌المللی اسلامی پس از سازمان ملل دومین سازمان مهم فعال در جهان است که انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی از سوی این سازمان، برای تاریخ بی‌بدیل آذربایجان، رویدادی تاریخی و جاودان خواهد بود.»

او ادامه داد: «اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان به عنوان ستاد اجرایی و برنامه‌ریزی \"تبریز2018\" اهداف و زیرساخت‌های این رویداد بزرگ را با همکاری بخش‌های دولتی و خصوصی پیش می‌برد، لذا این سازمان با نظارت و بررسی عملکرد و فعالیت‌ها و استفاده از ظرفیت فعالان بخش خصوصی، در نظر دارد زمینه مناسبی را برای توسعه صنعت گردشگری استان فراهم سازد.»

آبدار تاکید کرد: «بر هیچ‌کس پوشیده نیست که بخش عمده‌ای از اشتغال دنیا بر صنعت گردشگری استوار است و می‌تواند اقتصاد جوامع را متحول سازد، لذا برای پیشرفت و استفاده از موقعیت به وجود آمده باید با به کارگیری ظرفیت‌های مختلف استان در حوزه‌های مختلف فرهنگی، تاریخی، هنری و صنایع غذایی، زیرساخت‌های لازم را برای جذب گردشگر بیشتر فراهم سازیم.»

او ادامه داد: «حوزه غذا در عرصه گردشگری یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های جذب گردشگر به شمار می‌آید، لذا فعالیت بخش خصوصی در بهبود و پیشرفت این حوزه بسیار حائز اهمیت است، در همین راستا استان آذربایجان شرقی به عنوان یکی از مهم‌ترین استان‌های کشور در حوزه غذا، همواره در تلاش است تا بهترین خدمات را در این بخش به گردشگران خود ارائه دهد.»

آبدار در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه ارائه و معرفی غذای اصیل آذربایجان در رویداد بزرگ «تبریز2018» به‌واسطه مشارکت و همراهی اصناف پیشکسوت این حوزه میسر خواهد بود، ادامه داد: «ترویج غذای سنتی و اصیل آذربایجان باید در اولویت کاری فعالان این صنف باشد و رستوران‌ها باید در ارائه برند غذای آذربایجان تلاش کنند، چرا که یکی از اصلی‌ترین ظرفیت‌های جذب گردشگر منطقه آذربایجان، تنوع کم نظیر غذایی آن است.»

انتهای پیام/

کد خبر 1396110931