احیای هنر نمدمالی بوانات با افتتاح کارگاه

هنر نمدمالی شهرستان بوانات در استان فارس احیا و کارگاه آن با حضور فرماندار، بخشدار مرکزی و تعدادی از مسئولان شهرستان در روستای فخرآباد افتتاح شد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان فارس، حسین پوراسد مسئول میراث‌فرهنگی شهرستان بوانات، امروز دوشنبه 23 بهمن 96 با اعلام این خبر افزود: «پیرو بررسی‌های به‌عمل‌آمده برای شناسایی و احیای رشته‌های منسوخ‌شده و فراموش‌شده صنایع‌دستی شهرستان، رشته‌های نمدمالی، گلیم‌بافی، قاشق‌تراشی و شربت‌خوری چوبی ، رویه‌دوزی و گیوه تاکنون شناسایی شده‌اند که با پیگیری‌های انجام‌شده رشته‌های نمد‌مالی، گلیم‌بافی و عقیق‌تراشی در این شهرستان احیا شد و مراحل احیای رشته‌های  قاشق‌تراشی و شربت‌خوری چوبی، رویه‌دوزی گیوه در دست اقدام است.»

او ادامه داد: «در مدت زمانی نه چندان دور، شغل و حرفه نمدمالی یکی از رایج‌ترین کسب و کار دربین مردمان شهرستان بوانات بود. هنر نمدمالی شهرستان بوانات که قدمتی حدود 100 ساله دارد و عمدتا در روستای فخرآباد انجام می‌شده است از 20 سال پیش به دست فراموشی سپرده شده بود.» 

پوراسد تصریح کرد: «نمد ساده‌ترین نوع کف پوش است و ساخت آن احتیاج به دستگاه خاصی دارند. در نمد مالی در واقع از خاصیت طبیعی پشم که عبارت از در هم پیچیدن الیاف آن در اثر رطوبت و فشار است استفاده می‌شود. احتمال دارد که اولین بار بافندگانی که الیاف پشمی خود را شسته و برای گرفتن رطوبت آن با چوبدستی ضربه‌هایی به پشم می زده‌اند، موفق به کشف این خصوصیت پشم و در نتیجه موفق به بوجود آوردن صنعت نمدمالی شده باشند.»

مسئول میراث‌فرهنگی شهرستان بوانات اضافه کرد: «نمدهای تولیدی در سطح شهر و روستا، رازی سر به مهر دارد که با شکل‌ها و رنگ‌های برگرفته از طبیعت، بخشی از فرهنگ هنرهای عامیانه ما را تشکیل می‌دهند. دست‌مایه‌ای که نقش‌های رنگارنگ طبیعی جلوه‌ای از طبیعت زیبا را با نقوش ساده و صمیمی به بینندگان نشان می‌دهد.» 

او افزود: «نمدمالی در مناطق روستایی  و شهری بوانات  رواج بسیار خوبی داشت و طرح و نقوش نمدهای این منطقه از بی‌نظیرترین نقوش از جهات تنوع و تعدد در هنرهای سنتی کشور به شمار می‌رود.» 

انتهای پیام/

کد خبر 1396112322