سفرهای ارزان نوروزی با تلاش سازمان میراث‌فرهنگی

در حالی که ایران دارای جاذبه‌های بی‌نظیر گردشگری، آثار فرهنگی‌تاریخی متعدد، صنایع‌دستی و هنرهای سنتی زیبا و آداب و رسوم دوست‌داشتنی است، اما گرانی سفر شاید یکی از مهم‌ترین موانع رونق گردشگری در ایران باشد.

موضوعی که باعث شده تا برخی از گرداشگران داخلی بار سفر به کشورهای دیگر را ببندند و با انتخاب بسته سفر ارزان‌قیمت به مقصد یکی از کشورهای خارجی، آن کشور را به‌عنوان مقصد سفر خود انتخاب کنند.

این موضوع مورد انتقاد تمام فعالان و دست‌اندرکاران حوزه گردشگری است و به اعتقاد آن‌ها اگر بسته‌های ارزان‌قیمت سفر در داخل کشور تعریف شود، مقاصد جدید مشخص شود و زیرساخت‌های گردشگری تأمین شود، آن وقت می‌توان شاهد رونق گردشگری داخلی و حتی خارجی در کشور بود و افراد و خانواده‌ها به‌جای برنامه‌ریزی برای سفر به یک کشور خارجی، یکی از استان‌های زیبای کشورمان را برای سفر انتخاب کنند.

این‌همه درحالی است که ایران در کنار جاذبه‌های بی‌نظیر گردشگری و آثار فرهنگی‌تاریخی ارزشمند، یک کشور چهار فصل با مردمانی مهمان‌نواز است که داشته‌های فراوانی دارد و به‌طور حتم در صورت برنامه‌ریزی در خصوص ارزان‌سازی سفر می‌تواند شاهد رونق گردشگری و افزایش حجم مسافر به استان‌های مختلف باشد.

تلاش سازمان میراث‌فرهنگی برای ارزان‌سازی سفر

شاید به همین علت باشد که علی‌اصغر مونسان از اولین روزهای انتخاب خود به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، موضوع ارزان‌سازی سفر را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده است و برنامه‌ریزی‌ها برای تحقق این موضوع در معاونت گردشگری این سازمان آغاز شده است.

مونسان که مرداد 96 با حکم حسن روحانی به سمت معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری انتخاب شد در اولین روزهای فعالیت خود در این سازمان از میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی به‌عنوان دو بال نام برد که می‌توانند باعث پرواز گردشگری شوند. البته او تأکید کرد که هر سه حوزه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری به یک اندازه برای او اهمیت دارد.

تأکید معاون رئیس‌جمهوری بر رونق گردشگری باعث شد تا همگان در انتظار ارائه طرح‌ها و ایده‌های مونسان و معاونان و مشاوران او برای رونق این صنعت باشند که در این میان موضوع ارزان‌سازی سفر با اجرای برنامه‌های مشخصی ماننند توسعه بوم‌گردی یکی از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که از سوی رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای رونق گردشگری پیگیری می‌شود.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از اولین روزهای فعالیتش در این سازمان در فرصت‌های مختلف همواره موضوع ارزان‌سازی سفر را مطرح می‌کند و در گفت‌وگو با رسانه‌ها یا در نشست‌های مختلف و برنامه‌های متعدد این سازمان به تشریح راهکارهای تحقق سفر ارزان‌قیمت می‌پردازد.

راه‌اندازی قطار گردشگری و توسعه بوم‌گردی دو راهکار اصلی مونسان برای تحقق سفرهای ارزان‌قیمت است. او 13 بهمن 96 در گفت‌وگو با بخش خبری 21 شبکه یک سیما درباره برنامه‌های سازمان میراث‌فرهنگی برای توسعه گردشگری داخلی و ارزان‌قیمت گفت: «گران بودن و هزینه‌های بالای تمام‌شده حوزه‌ گردشگری یکی از چالش‌های پیش رو است، البته در حال تلاش هستیم که این قیمت‌ها را با تمهیدات ویژه‌ای کنترل کنیم و بین ایام پرگردشگر و کم‌گردشگر تفاوت قائل شویم.»

مونسان در این برنامه تلویزیونی گفت: «تمهیداتی نیز برای پایین‌تر آمدن قیمت گردشگری در کشور اندیشه شده است. موج طبیعت‌گردی در دنیا ایجاد شده و طبیعت‌گردی در دنیا در حال رشد است‌، در داخل کشور ما نیز همین‌طور است. خوشبختانه توانستیم با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی هم کمبود فضا را جبران کنیم و هم قیمت‌ تمام‌شده را کنترل کنیم. بوم‌گردی ارزان یکی از موضوعاتی است که می‌تواند به سفر ارزان کمک کند.»

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تصریح کرد: «همچنین حمل‌و‌نقل ریلی به کمک حوزه گردشگری آمده زیرا شاید بلیت‌های هوایی بخشی از سفر گران به‌ویژه در ایام پرگردشگر را تشکیل می‌دهند. قطارهای گردشگری، موضوع زیبایی دارند که در آن فقط رسیدن به مقصد مهم نیست و کل مسیر می‌تواند مسیر گردشگری باشد. همچنین این قطارهای گردشگری تنوع خوب و قیمت مناسب‌تری دارند و خوشبختانه کم‌کم مورد استقبال مردم قرار گرفته است.»

معاون رئیس‌جمهوری در مراسم راهپیمایی 22 بهمن نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران از برنامه‌های این سازمان برای ازان‌سازی سفر در تعطیلات نوروز 97 خبر داد و بر کیفی‌سازی سفر و یک‌نواخت شدن آن تأکید کرد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در آخرین روزهای بهمن‌ماه نیز در سفر به استان مازندران و در نشست با استاندار، مقامات محلی وکارآفرینان حوزه گردشگری این استان و نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران بار دیگر بر ارزان‌سازی سفر در ایران تأکید کرد و به تشریح برنامه‌های سازمان متبوع خود برای تحقق این موضوع پرداخت.

معاونت گردشگری و تحقق ارزان‌سازی سفر

اما به‌طور حتم تحقق برنامه‌ریزی‌ها برای سفر ارزان‌قیمت باید از سوی معاونت گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری دنبال شود و در این میان محمد محب‌خدایی معاون گردشگری این سازمان نیز بر این موضوع تأکید دارد و برنامه‌ریزی‌هایی در معاونت گردشگری نیز انجام شده است.

محب‌خدایی مهرماه امسال و در اولین روزهای انتصاب به‌عنوان معاون گردشگری در نشست با مدیران اتحادیه هتل‌داران و هتل‌آپارتمان‌ داران تهران بر اين موضوع تأكيد كرد كه وضعيت كنونی گردشگری آن چيزی نيست كه دولت و حاكميت انتظار دارند و بايد بلافاصله موانع موجود در مسير رونق اين صنعت شناسايی و مرتفع شوند.

معاون گردشگري کشور به نرخ بالای اقامت در كشور اشاره و اعلام کرد: «بايد ‌با تجديد نظر در قيمت‌ها امكان سفر ارزان‌قيمت به ايران را فراهم كنند.» او به هتلدارها گفت كه به صورت ناشناس به هتل‌های كشور سرمی‌زند و در جريان نرخ اقامت و ضريب اشغال هتل‌ها و كاستی خدمات قرار می‌گيرد.

محب‌خدایی در تشریح ارزان‌سازی سفر برای گردشگران خارجی نیز چندی پیش گفت: «با هدف افزایش گردشگران خارجی، با توافق‌های صورت گرفته با برخی از هتل‌های تهران، برای گردشگران خارجی در تعطیلات نوروز تا 70 درصد تخفیف در نظر گرفته شده و تورهای ارزان‌قیمت از عراق، آذربایجان و ترکیه به مقصد تهران در نوروز 97 با هزینه بسیار اندک تعریف شده است.» موضوعی که مورد تأیید علی‌اصغر مونسان نیز قرار گرفته است و در سفر خود به استان مازندران آن را تشریح کرد و از اجرایی شدن این بسته‌های سفر در نوروز 97 خبر داد.

همراهی بخش خصوصی برای ارزان‌سازی سفر

درحالی‌که تلاش‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای ارزان‌سازی سفر ادامه دارد، بخش خصوصی نیز با استقبال از این طرح به موضوع ورود پیدا کرده است و با اعلام رؤسای تشکل‌های هتلداری استان‌های تهران، فارس، مازندران، گیلان و اردبیل تخفیف ویژه هتل‌ها به مسافران در ایام نوروز در نطر گرفته می‌شود.

آن طور که هتل‌نیوز نوشته است، پس از اعلام محمدعلی فرخ‌مهر، رئیس اتحادیه هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌های استان تهران مبنی بر تخفیف ۴۰ درصدی هتل‌های پایتخت در ایام نوروز، رئیس جامعه هتلداران استان فارس نیز از ثبات و عدم افزایش نرخ‌ هتل‌های این استان در نوروز ۹۷ خبر داد.

حسن سیادتان اظهار داشت: «این اقدام با هدف حمایت از مسافران و ترغیب آنان برای اقامت در هتل‌ها و بهره‌مندی از خدمات این واحدها در ایام تعطیلات نوروز، صورت می‌گیرد.»

رضا علیزاده مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گیلان نیز ضمن اشاره به آمادگی کامل تأسیسات اقامتی از تخفیف ۲۰ درصدی هتل‌های مرکز استان و دیگر شهرستان‌های استان گیلان خبر داد.

جعفر بذری، مدیرعامل جامعه صنفی تأسیسات اقامتی استان اردبیل هم در یک نشست خبری از تصمیم دسته‌جمعی هتلداران سرعین برای ارائه تخفیفات ۴۰ درصدی در نرخ‌های مصوب به گردشگران و مسافران نوروزی، خبر داد.

همچنین بر اساس اعلام رئیس جامعه هتلداران استان مازندران، هتل‌ها و دیگر واحدهای اقامتی این استان گردشگرپذیر نیز در ایام نوروز هیچ‌گونه افزایش قیمتی نخواهند داشت.

این همدلی بخش دولتی و خصوصی و اهتمام برای ارزان‌سازی سفر و تعریف بسته‌های ارزان‌قیمت سفر برای گردشگران داخلی و خارجی باعث شده تا امیدواری‌ها نسبت به رونق گردشگری داخلی و خارجی بیشتر شود و از همین حالا نوروز 97 به یک نوروز متفاوت با حجم انبوهی از گردشگران داخلی و خارجی تبدیل شود. موضوعی که می‌تواند به‌عنوان پایلوت طرح‌هایی با هدف رونق گردشگری مورد توجه قرار گیرد.

* گزارش از مهدی ارجمند

انتهای پیام/

کد خبر 1396120223