بهگزارش میراث آریا بهنقل از خبرگزاری فارس، اسماعیل جبارزاده امشب در حاشیه همایش قطعهسازان تبریز در دیدار با هیئتمدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجان شرقی بر ضرورت پیگیریهای لازم برای تجهیز و راهاندازی موزه مطبوعات تأکید کرد.
استاندار سابق آذربایجانشرقی با اشاره بر اهمیت موزه مطبوعات در کنار پروژههای «تبریز۲۰۱۸»، بر لزوم افتتاح این موزه در سریعترین زمان ممکن تأکید کرد.
جبارزاده، به استاندار آذربایجانشرقی دستور داد روی این پروژه که در دوره استانداری وی تجهیز آن آغاز شده، توجه ویژهای داشته باشد.
معاون سیاسی وزیر کشور گفت: «وجود خانه حریری به عنوان محل ایجاد موزه مطبوعات در بافت مرکزی و فرهنگی تبریز و پیشینه تاریخی این شهر در حوزه مطبوعات میتواند در توسعه فرهنگی تبریز نقش ایفا کند.»
خانه حریری تبریز بهعنوان موزه مطبوعات آذربایجان در مرداد سالجاری انتخاب و با حضور اسماعیل جبارزاده استاندار وقت آذربایجانشرقی تجهیز آن آغاز شد.
خانه حریری مربوط به دوره قاجار است و در تبریز، خیابان تربیت، کوچه نور هاشمی، پلاک 132 واقع شده و این اثر در تاریخ 27 دی 1377 با شمارهٔ ثبت 2242 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در سال 92 در آستانه روز خبرنگار بود که مدیرکل وقت میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانشرقی اعلام کرد در نشست شورای عالی سیاستگذاری ثبت آثار تاریخی، راهاندازی موزه مطبوعات در خانه حریری تبریز به تصویب رسیده است.
قرار است در موزه مطبوعات آذربایجان، نسخههای قدیمی جراید منتشر شده در استانهای آذربایجانشرقی، اردبیل، آذربایجانغربی و زنجان و نیز دستگاههای چاپ این خطه همراه با دوربینها و عکسهای خبری قدیمی به نمایش گذاشته شود.
نمایش اسناد و ابزارآلات کار خبری همراه با دستنوشتهها و کتب نوشته شده توسط پیشکسوتان تاریخ مطبوعات آذربایجان در داخل و خارج از کشور از دیگر کارکردها و اهداف موزه مطبوعات آذربایجان در خانه تاریخی حریری خیابان تربیت تبریز است.
از دیگر کارکردهای موزه مطبوعات آذربایجان میتوان به ایجاد مکانی برای آشنا کردن مهیمانان و گردشگران داخلی و خارجی با تاریخ غنی مطبوعهنگاری در خطه آذربایجان به عنوان سر ایران و طلایهدار تاریخ مطبوعات ایران زمین اشاره کرد.
در واقع میتوان گفت که طلسم ایجاد موزه مطبوعات آذربایجان پس از حدود ۶ سال دوندگی بالاخره در روز خبرنگار امسال با تلاش انجمن صنفی روزنامهنگاران آذربایجانشرقی، فعالان رسانهای و علاقهمندان این عرصه شکسته شد.
خانه تاریخی حریری در پیادهراه تاریخی تربیت یکی از 500 خانه تاریخی کهن شهر تبریز است که به شماره 2242 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این خانه تاریخی متعلق به یکی از خاندانهای قدیمی تبریز است که اعضای آن از تاجران خوشنام تبریز بوده و حاجی محمد آقا حریری از اعضای این خاندان از سرشناسان و خوشنامان انقلاب مشروطه در آذربایجان و نیز نهضت شیخ محمد خیابانی محسوب میشود.
عابرگذر تربیت نیز که به نام میرزا محمدعلی خان تربیت از کوشندگان بنام انقلاب مشروطیت ایران و از محققان و ادبای در قلب بافت تاریخی تبریز نامگذاری شده است، در تاریخ معاصر تبریز از خاستگاههای اصلی صنعت چاپ و محل استقرار جراید آذربایجان بوده است.
انتهای پیام/