قلعه تاریخی روستای بدلبوی ارومیه مرمت خواهد شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی به‌منظور امکان‌سنجی مرمت آثار تاریخی از جمله قلعه تاریخی روستای بدلبوی ارومیه، امروز از این اثر تاریخی بازدید کرد.

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی، قلعه بدلبو یا بدربو یکی از قلعه‌های مشهور و تاریخی شهرستان ارومیه و استان آذربایجان غربی به‌شمار می‌رود که در فاصله14 کیلومتری  جاده سرو و در روستایی به همین نام قرار گرفته است، قدمت این قلعه به دوره قاجاریه می‌رسد و از بخش‌های مختلفی شامل ساختمان‌های پیرامون، عمارت اصلی، برج و بارو تشکیل شده است؛ مصالح به‌ کاربرده شده درآن نیز بیشتر از ملات چینه‌گلی، خشت، آجر و سنگ است.

این مجموعه تاریخی که یکی از مجموعه‌های کم‌نظیر استان است، به مرور به علت استفاده نشدن و همچنین فرسایش طبیعی و دخل و تصرفات انسانی، دچار آسیب شده و بخش‌هایی از آن از بین رفته است، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان غربی به‌منظور برخوردار شدن از پشتوانه قانونی و حقوقی حفاظت و مرمت اثر، پارسال پرونده ثبتی آن را برای ثبت در فهرست میراث ملی تهیه کرد که در دفتر شورای ثبت میراث‌فرهنگی مورد پذیرش قرار گرفته وهم اکنون در انتظار دریافت شماره ثبتی است.

از آنجایی که مرمت و بازسازی آثار ثبتی استان علی‌الخصوص این مجموعه ارزشمند، جزو دغدغه‌ها و رسالت‌های اصلی اداره‌کل در حوزه میراث‌فرهنگی به‌شمار می‌آید، امروز جلیل جباری مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان به همراه حسن سپهرفر سرپرست معاونت میراث‌فرهنگی و همچنین کارشناس فنی مرمت آثار، با حضور در روستای بدلبو ضمن بازدید از بخش‌های مخلتف این قلعه، شرایط و امکان مرمت و ساما‌ن‌دهی آن را بررسی کردند.

در این بازدید، جلیل جباری مدیرکل میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی ضمن ارزشمند خواندن این اثر، با یکی از وراث و مالکان این مجموعه گفت‌وگوکرد و از او خواست تا ضمن ارائه نقشه‌ها و مستندات لازم و همکاری با تیم کارشناساسان فنی اداره‌کل، قدم اول در جهت برنامه‌ریزی و شروع فرایند سامان‌دهی و مرمت این مجموعه برداشته شود.

او تأکید کرد که این اثر از ارزش زیادی برخوردار است و سعی می‌کنیم تا با برآورد اعتبار و تأمین آن و البته مشارکت مالکان، مرمت آن در زمان کوتاهی شروع شود.

او پیش‌بینی کرد که با مرمت این اثر تاریخی و تغییر کاربری آن به مجموعه خدماتی – رفاهی و اقامتگاه بوم‌گردی، این اثر می‌تواند به یکی از نقاط گردشگرپذیر ارومیه تبدیل شود.

این مجموعه تاریخی دارای وسعتی بیش از 16 هزار مترمربع است و چشم‌انداز و محیط پیرامون آن دارای جاذبه‌های بصری زیبایی از باغات انگور و سیب است و از هوایی سالم و پاک برخوردار است.

انتهای پیام/

کد خبر 1397020319

برچسب‌ها