حضور مونسان در «دارالخلافه»

دومین برنامه تهران‌گردی رئیس سازمان میراث‌فرهنگی روز گذشته 30 تیر با حضور در کافه کتاب دارالخلافه، سفره‌خانه سنتی وکیل‌التجار، موزه عبرت و اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان تهران انجام شد.  

بازدید مونسان از بناهای تاریخی و پروژه‌های گردشگری و مراکز صنایع دستی هفته گذشته از محله عودلاجان آغاز شد.

برنامه‌هایی موسوم به تهران‌گردی پیش‌تر توسط برخی مسئولان شهری و کشوری به اجرا گذاشته شده، اما بازدید رییس سازمان میراث فرهنگی از آثار تاریخی تهران را می توان از این جهت متفاوت، مهم و حائز اهمیت تلقی کرد که می تواند سرآغاز و طلیعه ای باشد برای توجه جدی به احیا و نگه داشت بناهای تاریخی پایتخت که بدون تردید بخش عمده ای از تاریخ معاصر این مرز و بوم را شکل می دهد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی روز گذشته با همراهی معاونان میراث فرهنگی و صنایع دستی، مدیر کل استان و تعدادی از مدیران شهرداری تهران ابتدا به خانه ای قدیمی مربوط به دوره پهلوی اول در خیابان شیخ هادی تهران رفت که از سال 1390 با تغییر کاربری به کافه - کتاب دارالخلافه مشهور شده است؛ خانه ای متعلق به دوتن از نوادگان خاندان قاجار که بنابر گفته بهزاد یعقوبی مدیر کافه – کتاب دارالخلافه سند وقف آن در سال 1341 توسط علی امینی نخست وزیر وقت کتابت شده است.

مطرح شدن طرحی مبنی بر این که خانه های تاریخی با کاربری «کافه» تحت نظارت سازمان میراث فرهنگی قرار می گیرند، بهانه ای بود برای بازدید معاون رییس جمهور از این مکان تاریخی – فرهنگی که به اعتقاد وی می توان با اقتصادی کردن کاربری این گونه بناهای تاریخی، ضمن جلب توجه مردم و گردشگران به مرمت و نگه داشت آن نیز کمک کرد.

سفره خانه سنتی وکیل التجار در میدان محمدیه بنای تاریخی دیگری بود که رییس سازمان میراث فرهنگی در آن حضور یافت.

دستیابی به منفعت اقتصادی با مرمت و تغییر کاربری با رعایت الزامات قانونی بار دیگر در بازدید مونسان از این بنای تاریخی ارزشمند دوره پهلوی اول که در گذشته از آن به عنوان تجارتخانه استفاده می شده است مورد تاکید قرار گرفت.

معاون رئیس جمهوری سپس به موزه عبرت در باغ ملی تهران رفت واین موزه را یادآور تلاش‌ها، از خودگذشتگی‌ها و دلاوری‌های افرادی دانست که سختی‌های بسیاری را متحمل شدند. رییس سازمان میراث فرهنگی همچنین پیشنهاد داد تا میدان مشق به محلی برای موزه های فاخر تبدیل شود.

بازدید از ساختمان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران و جلسه با مدیران و معاونین آن که با ارایه پیشنهادهایی برای رفع مشکلات اداری کارکنان و مراجعه کنندگان و همچنین ارایه طرحهایی در جهت تحرک بخشی به وضعیت گردشگری پایتخت همراه شد پایان بخش برنامه های رییس سازمان میراث فرهنگی در یک روز گرم تابستان بود.

در این میان می توان گفت حضور اصحاب رسانه به ویژه خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی و حتی نظرخواهی از آنان برای معرفی بناها و آثاری که حضور رییس سازمان میراث فرهنگی می تواند منجر به رسیدگی جدی به وضعیت آن بناها شود و اطلاع رسانی گسترده با حضور نمایندگان رسانه ها بدون تردید بر تاثیرگذاری و غنای این نوع بازدیدها و برنامه‌ها تاثیر بسزایی خواهد داشت که این موضوع از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان با جدیت دنبال خواهد شد.

** رئیس اداره اطلاع‌رسانی مرکز روابط‌عمومی

انتهای پیام/

کد خبر 139704313

برچسب‌ها