تجهیز چغازنبیل به سیستم پایش دیجیتال

زيگورات چغازنبيل، به سيستم پايش و مانيتورينگ ديجيتال مجهز شد.  

به‌گزارش میراث‌آریا به‌نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی،صنایع‌دستی و گردشگری، پایگاه میراث جهانی چغازنبیل نخستین اثر از فهرست آثار ثبت جهانی ایران است که سیستم پایش دیجیتال را نصب و راه‌اندازی می‌کند. هدف از به کارگیری این تجهیزات افزایش داده‌های شناختی و پایش رفتار تدریجی بنا در زیگورات ۳۳۰۰ ساله چغازنبیل است.

عاطفه رشنویی مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه با اعلام این خبر گفت: «شناخت ناهنجاری‌ها و آسیب‌ها، بالابردن دقت داده‌های معماری، آگاهی از کنش‌ها و واکنش‌های سازه‌ای در مقیاس بسیار دقیق و ... از نتایج بهره‌برداری از سیستم پایش دیجیتال است.»

عاطفه رشنویی ادامه داد: «این شناخت دقیق، راهبردهای مداخلات حفاظتی را جهت‌دهی و حدود آن را روشن خواهد کرد.»

به گفته رشنویی، پیش از این و در فاز نخست از دور جدید مطالعات آسيب‌شناسی، ارزيابی وضعيت سازه‌ای بنای زیگورات به صورت کیفی و بر اساس ارزيابی ترک‌ها با شاهدهای گچی و كرک‌مترهای منوآل انجام شده است.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه تاکید کرد: «در فاز دوم مطالعات جدید، پايش به صورت دقيق و كمی با استفاده از ابزار دقيق متناسب با روش‌های نوين حفاظت و مرمت در دستور كار قرار گرفت.»

رشنویی ادامه داد: «ابتدا با استفاده از داده‌های فاز نخست، سيستم پایش دیجیتال متناسب با وضعیت و آسیب‌های زيگورات شناسایی شدند. سپس ابزارهای مورد نياز شامل كرک‌مترها ديجيتال با دقت 100ميلی‌متر برای پایش ترک‌ها و تيلت‌متر با دقت 0.50 درجه برای پايش تغيير شكل‌های بنا، تهیه، جانمايی و نصب شدند.»

او با اشاره به برنامه آینده بهره‌برداری از این تجهیزات خبر داد: «با استفاده از داده‌های به‌دست‌آمده از مانيتورينگ دیجیتال، آسيب‌های ثبت‌شده و گونه‌شناسی رفتارهای سازه‌ای، سناریوی رفتار سازه‌ای بنا تدوین خواهد شد تا به عنوان مرجعی علمی مبنای مداخلات حفاظتی آینده در میراث جهانی چغازنبیل قرار گیرد.»

انتهای پیام/

کد خبر 1397070315

برچسب‌ها