به گزارش میراث آریا به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی خراسان جنوبی، حسین عباس زاده معاون صنایعدستی این اداره کل، امروز شنبه 26 آبان 97 در این باره گفت: «َترکهبافی، از صنایع دستی خراسان جنوبی بوده و سالیان متمادی است، روستاییان هنرمند استان با سرانگشتان طلایی خود آن را زنده نگه داشتهاند.»
او بیان داشت: «به ساخت انواع ظروف با استفاده از شاخههای نازک وباریک درختان و درختچهها \"َترکهبافی\" میگویند.»
عباس زاده اضافه کرد: «پس از جدا سازی شاخههای ( ترکهها – سافتها ) مورد نظر از دو نوع درخت بید ( سرخ بید (مینا) و بید رودی ) و یا درختچه سافترگ (بادام کوهی، بادام تلخ)، آنها را از هر گونه برگ وزائده پاک کرده و بر حسب طول و قطر دسته بندی میکنند.»
معاون صنایعدستی اداره کل میراث فرهنگی خراسان جنوبی گفت: «در صورت استفاده از ترکههای قدیمی و غیر منعطف، آنها را چندین روز در آب میخیسانند تا انعطافپذیر شود.»
عباس زاده افزود: «از تولیدات ترکه بافی بیشتر به عنوان آبکش برنج، شستن سبزی و میوه، سبد میوه ،سبزی و گل، خشک کردن میوه ها، حمل بار و جای خوراک حیوانات اهلی استفاده میشود.»
او در ادامه داد: «ابزار کار این رشته بسیار ساده و محدود به یک چاقو است و این حرفه بیشتر اختصاص به شهرستان بیرجند، بالاخص روستاهای کوهپایه رشته کوه باقران دارد که به عنوان منبع اصلی مواد اولیه این صنعت است.»
تکنیک وفن ترکه بافی «سافت بافی» به شماره 813 در فهرست عادی میراث ناملموس ملی ثبت شده است.
انتهای پیام/